/
/
13 sfaturi de nutriție holistică pentru sănătate și frumusețe

13 sfaturi de nutriție holistică pentru sănătate și frumusețe

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
13 sfaturi de nutritie holistica 1024x795 1
13 sfaturi de nutriție holistică

Iată 13 sfaturi de nutriție holistică pentru sănătate și frumusețe la cote maxime. Fiecare început de an e prilej de reorganizare, de revizuire a stilului de viață și al alimentației. Îți stabilești noi rezoluții, îți propui să fii fericită.

Elizabeth Kleiman, medic estetician nutriționist, la SpaMedica din Toronto ne oferă 13 sfaturi prețioase pentru a avea o viață frumoasă și sănătoasă.

1. Nu sări peste mese, mai ales peste micul dejun – primul dintre cele 13 sfaturi de nutriție holistică și, totodată, unul foarte important

2. Nu lăsa niciodată să treacă mai mult de 3-4 ore fără să iei cel puțin o gustare. Acest lucru va ajuta la menținerea glicemiei stabilă și la eliminarea poftelor dintre mese.

3. Încearcă întotdeauna să mănânci cel puțin o masă pe zi, alcătuită din alimente strict crude (adică o salată mare cu o varietate de legume, semințe, varză, avocado etc …).

4. Cofeina și zahărul ar trebui eliminate complet, cu excepția ceaiului verde. Dacă vrei să folosești un îndulcitor, alege stevia. Îndulcitorii chimici pot declanșa o fluctuație a nivelului zahărului din sânge în organism și pot împiedica efortul tău de a pierde în greutate. Dacă te confrunți cu momente de slăbiciune, poți consuma niște ciocolată organică neagră (55-70% cacao) bogată în antioxidanți.

5. Sucul de legume consumat zilnic este o modalitate excelentă de a-ți asigura porția de legume de care ai nevoie în mod regulat, stimulând astfel mineralele și alcalinizarea organismului pentru o sănătate radiantă.

6. Fructele de mare și algele marine (cum ar fi algele nori, wakame) sunt, de asemenea, foarte bogate în minerale, îmbunătățind astfel sănătatea pielii, a unghiilor și a părului. Conținutul de iod va stimula în siguranță metabolismul și va da un impuls tiroidei.

7. Consumă alimente organice întregi și neprocesate, atunci când este posibil.

Aditivii alimentari, pesticidele, alimentele rafinate și chimice sunt străine organismului și crează un stres inutil procesului de detoxifiere a ficatului.

8. Încearcă să elimini majoritatea, dacă nu toate cerealele din dietă, exceptând boabele încolțite și pâinea (adică pâinea Essene/Manna). Cerealele și, în special, produsele făinoase sunt greu de digerat pentru majoritatea persoanelor. Cu excepția cazului în care sunt încolțite, deoarece conțin anti-nutrienți numiți fitate (fitați) care leagă mineralele și împiedică absorbția. Dacă nu pot fi evitate, atunci, indicat ar fi să fie consumate numai boabe care nu sunt de grâu, cum ar fi orez brun, quinoa, amaranth, teff, spelta și hrișcă.

9. De asemenea, produsele lactate trebuie eliminate complet, cu excepția iaurtului organic și/sau a chefirului. Brânza de vaci light și brânzeturile obținute din lapte crud pot fi consumate doar dacă nu există o sensibilitate la lactate. Produsele din lapte pasteurizat nu sunt sursa ideală de calciu, așa cum am fost obișnuiți să credem. Alimente precum semințele de susan, migdalele și frunzele verzi sunt mult mai bio și sănătoase pentru organism.

10. Asigură-ți o porție mare de grăsimi sănătoase

Cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de nucă de cocos nerafinat (pentru mâncare și prăjire) pentru a ajuta la combaterea inflamației, echilibrarea hormonilor și accelerarea metabolismului.

11. Manâncă pește de apă rece necontaminat (hering, sardine și somon sălbatic, de Pacific, cod) de cel puțin câteva ori pe săptămână. Sunt surse ideale de acizi grași Omega 3, de care organismul nostru are nevoie pentru un echilibru hormonal, un colesterol bun, pentru a accelera metabolismul, pentru a ajuta pielea să rămână fină, dar și pentru o mulțime de alte lucruri bune.

12. Drept gustare, consumă semințe de in proaspăt măcinate, semințe de cânepă, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac și nuci. Sunt surse optime atât de acizi grași Omega 3 și Omega 6. Dar și de alți nutrienți benefici.

13. Asigură-te că iei suplimente – un sfat important, unul dintre cele 13 sfaturi de nutriție holistică

Un program adecvat de suplimente te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea prin „suplimentarea” dietei acolo unde este nevoie. Trăim într-o lume poluată și avem un stil de viață cu stres ridicat. Antioxidanții potriviți, fitonutrienții și nutraceuticele (produse ce conțin nutrienți în concentrații mari, extrași din surse alimentare integrale, perfect compatibili cu organismul uman, ce au beneficii pentru sănătate) vor ajuta mult la îmbunătățirea sănătății și prevenirea îmbătrânirii accelerate.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *