Social media

Conferința Anuală SPA România 2023

Te invităm la un eveniment diferit, în care îmbinăm prezentările specialiștilor spa, wellness, balneo, cu experiențe spa multisenzoriale.

 • 3 zile de networking, business, relaxare și momente inedite
 • 3 zile în care punem accentul pe interactiunea dintre participanti, oferindu-le ocazia sa se cunoasca la nivel mai profund, prin experientele oferite
 • Workshop-uri, debate-uri si discutii libere

16-18
Mai 2023

SunGarden Golf & Spa Resort 5*, Cluj

Partener principal

Sponsori

In 29 mai 2014 am organizat prima Conferinta Anuala a pietei Spa din Romania.

La 9 ani după, în 16-18 mai 2023, ti-am pregatit o ediție specială a Conferinței, dedicată celor mai importanți jucători din industrie, liderilor care fac diferența și duc experiențele spa și wellness la nivel de arta.

Și pentru ca arta înseamnă trăiri și senzații fine, care ne ating mintea și sufletul, am ales o locație în care simțim luxul în fiecare detaliu: SunGarden Golf & Spa Resort 5*

Program

Marți - 16 mai

10:00 – 12:15 – Cazare/SPA Time

12:30 – 13:45 – Prânz (opțional)

13:50 – Recepție Hotel

14:00 – 15:15 Vizitarea SunGarden Golf&Spa Resort

15:30 – Opening Spa Business Networking Event

16:15 – 17:00 – Panel 1

17:30 – 19:30 – Spa Time

20:00 – Cină

Miercuri - 17 mai

8:00 – Smoothie Time

8:15 – 8:35 – Stretching

8:30 – 9:30 – Mic dejun

9:30 – 9:55 – Welcome coffee & networking

10:00 – Ice Breaker

10:10 – 11:10 – Debate:  Meniul SPA

11:15 – 12:10 – Prezentare: Toma Grozavescu

12:20 – 13:00 – Prezentare: Oana Scarlat

13:10 – 14:00 – Prânz

Joi - 18 mai

8:30- 9:30 – Mic dejun

9:45 – 10:00 – Welcome Coffee

10:00 – 10:55 – Panel: Terapeutul Spa

11:00 – 12:15 – Leveraging Other People Sergiu Neguț

12:15 – 12:40 – Healthy Snack, Tea & Coffee

12:30 – 12:40 – Tombola Spadipity (exclusiv pentru spa managerii care s-au înscris la tombolă)

12:45  Checkout

13:00 – 14:00 – Lunch Time

14:00 – 15:00 – Late check out / Continuare sejur

Inspirație Business

Speakeri Spa Business

Panel: Metamorfoza serviciilor turistice de sanatate: de la corp la sufletul oaspetelui.

Debate: Meniul SPA - cu mai multe branduri de produse sau cu unul singur?

Panel: Terapeutul SPA care face diferenta

Cum reusesc unii terapeuti spa sa fie “the one with request” din partea clientilor si totodata cel in jurul caruia se strang colegii ori de cate ori au nevoie de o incurajare sau un boost de energie?

Pe langa empatie, cu siguranta mai este nevoie si de alte atuuri. Cum reuseste sa descopere clientul, cum abordeaza nevoile acestuia, si ce are el nevoie ca sa performeze, sa fie motivat si sa-si pastreze entuziasmul?

Facilitatori Ateliere

Atelier Anti-Aging

Un set de exercitii prin care iti atenuezi ridurile, iti remodelezi fața, iti întăresti musculatura faciala. Vei invata ce ai de facut ca sa întineresti 100%natural, cu doar cateva miscari de yoga face, drenaj limfatic si modellage.
Vezi descrierea

Ana Ciobanu

Cu o experiență de peste 15 ani în industria de wellness & beauty în România, Ana Ciobanu este estetician, specialist anti-age și trainer în cosmetica aplicată. Experiența în estetică o recomandă, datorită formării profesionale atât în Italia, Franța, cât și în România. Ana a urmat cursurile faimoasei Academii de Estetică şi Cosmetologie Pascal din Florenţa. Ulterior a făcut multe cursuri de specialitate: la Comfort Zone, Pevonia, Matis şi Clarins, Ayurveda Face, Aromatherapy Face and Scalp Massage, Hot-Stone Face Therapy, European Face Massage şi Ritualuri Face specifice fiecărui brand în parte. A lucrat la Gabrio Staff Olimpo – un Day Spa Exclusivist din Toscana, Spa Facial Therapist pentru SoulSpace (al doilea Spa Exclusivist după Bvlgari Spa Milano), Four Seasons Hotel, Urban Spa şi Comfort Zone. În prezent, este Estetician Anti-Age Facial Therapist în Spa Boutique-ul său exclusivist din Sibiu, Maison de Beaute.
Vezi mai multe

Atelier Floral Design

Vom face impreuna aranjamente Kokedama, forma artistica a gradinii japoneze care innobileaza plantele transformandu-le in adevarate obiecte de decor. Vom imbraca radacinile plantelor in bile de muschi care pot fi suspendate sau fixate pe un suport, un mod creativ si sustenabil de integrare a naturii in spatiul interior.
Vezi descrierea

Alexa Crisan Florist

Alexa este o iubitoare de frumos, este fascinată de creație si a ales – după o călătorie de cațiva ani prin economie/comerț – să încerce să se apropie tot mai aproape de cine este ea cu adevărat. Iubeste natura și naturalețea, la fel cum iubeste și unicitatea și așa si-a început drumul către design-ul floral. A deschis acest mic atelier în care se exprima prin compozițiile cu flori. Speram ca participarea la atelierul Alexei să-ți dea o stare de bine!
Vezi mai multe

Atelier Tir cu Arcul

Vezi descrierea

Intre puterea de concentrare, stapanirea de sine, simtul echilibrului si aprecierea corecta a distantei, tirul cu arcul poate fi privit ca un sport sau ca un ceremonial in care „tragerea corecta este superioara atingerii tintei“ (cf. Kyu-do – arta martiala japoneza) Vino sa descoperi aceasta activitate fascinanta alaturi de expertul SunGarden Resort!
Vezi mai multe

Atelier Golf

Vezi descrierea

Mirosul de iarbă proaspăt tăiată, sunetul naturii, soarele fierbinte și atmosfera de poveste, toate te înconjoară și te susțin atunci când ești pe terenul de golf al SunGarden Resort. Este un timp cu tine, un exercițiu mental ce necesită precizie, concentrare, răbdare, o provocare care întotdeauna se încheie cu zâmbete și energie pozitivă. Academia de Golf SunGarden este locul unde trăiești o deconectare totală, o experiență unică pe care toți iubitorii de natură și sport ar trebui să o încerce.
Vezi mai multe

Wellness Masters - Experiențe Spa

Gala SPA Romania 2023 by despreSpa

Pentru prima data în Conferinta Anuala SPA Romania oferim premii prin care vom celebra evolutia pietei.

Premiile vor fi decernate într-un cadru definit de eleganță, Eden Events Hall. O sală somptuoasă, cu o acustică impecabilă și o atmosferă caldă este locul unde am ales să împărtășim bucuria acestei seri festive.

Este aproape de natură, chiar lângă pontonul înconjurat de apă, unde te poți relaxa câteva momente în timp ce admiri peisajul.

Meniul serii propune preparate savuroase, atent alese și pregătite de echipa SunGarden Resort, astfel încât să-ți răsfețe papilele gustative, iar trofeul este pe măsura eforturilor depuse de oamenii care creeaza și oferă zi de zi experiențe spa transformatoare.

Ținuta evenimentului: Black Tie

Premiile SPA Romania 2023

Premiem centrele Spa care fac diferența și reușesc să aducă experiențele Spa și wellness la nivel de artă – cu un trofeu ca o operă de artă – creat de Ovidiu Toader, artist român, sculptor.

Vezi mai multe

Perioada de înscriere la Premiile Spa România: 01 - 28 februarie

Vor fi 15 categorii de premii.

La 14 dintre ele, castigatorii vor fi desemnati de membrii juriului: 5 specialiști cu vastă experiență Spa internațională. 

Există o categorie care este GRATUITĂ și pentru care va conta exclusiv votul publicului, juriul nefiind implicat: BEST SPA EXPERIENCE 

Se pot înscrie toate tipurile de centre spa, wellness și balneare.

Pentru toate celelalte 14 categorii de premii, prețul este de 150 EUR + TVA / categorie / sub-categorie.

La fiecare categorie vei avea de completat o Aplicație și de trimis și materiale tip fotografii, video.

Descoperă categoriile la care te poți înscrie

1. Best SPA EXPERIENCE - pe baza voturilor publicului

Sunt invitate sa participe GRATUIT toate categoriile de centre spa, wellness si balneare.

Castigatorul va fi ales prin votul publicului – pe pagina centrului Spa din despreSpa.ro

Perioada de votare: 1 februarie – 15 martie

Te poți înscrie la Premiile SPA România până marți, 28 februarie.

Membrii juriului

Toți cei 5 membrii ai juriului sunt specialiști Spa care au ocupat ani de zile poziția de Spa Director si/sau Spa Trainer în Spa-uri de 5* din străinătate și au o vastă experiență pe mai multe continente:

Câștigătorii vor fi anunțați în seara de 17 mai, la GALA Premiilor Spa România 2023 by despreSpa. Mult succes tuturor!

Înscrie-te pentru Premiile Spa România 2023

Sponsori

Premium

În domeniul frumuseții, la fel ca în medicină, diferența constă într-un singur cuvânt: PERSONALIZARE. Personalizarea definește IOMA Paris! IOMA scris în sens invers semnifică A MOI: ”Pentru mine” – acesta este ADN-ul său.

O piele frumoasă, sănătoasă, înseamnă folosirea unor produse de îngrijire adaptate exclusiv nevoilor acesteia. Iar IOMA Paris este pionierul și liderul mondial al cosmeticii personalizate, noul trend la nivel global!

Vezi mai multe

Companie de consultanță și inginerie specializată în livrarea de soluții integrate pentru cogenerare de putere mica sau medie, în scopul creșterii profitabilității economiei și a dezvoltării durabile.

Misiunea firmei VALEG Creative Solutions este de a oferi clienților săi soluții competitive si ecologice care aduc economii, siguranță în funcționare și trai mai bun pentru locuitorii Romaniei.

Aceste solutii genereaza economii între 25 – 35% din factura de energie electrică si termica în funcție de costurile locale cu combustibilul și energia electrică // recuperarea investiției se realizeaza în 2,5 – 4 ani de la instalare).

Vezi mai multe

Gold

Ceragem este o companie inovativă
coreană care de 24 de ani fabrică dispozitive medicale brevetate pentru
sănătate. Dispozitivele au ca scop îmbunățirea calității vieții, sunt inovative,
inteligente și cu efecte benefice uimitoare pe termen scurt și lung. Au la bază
o tehnologie inovativă care deservește principiile medicinei alternative
asiatice, combinate cu terapia cu căldură prin infraroșu, pentru a obține o
capacitate de însănătoșire a organismului pe cale naturală. Gama de produse include atât paturi de termomasaj pentru
sănătatea coloanei vertebrale, cât și centuri și perne termice sau dispozitive pentru termomasajul gâtului.

Ceragem V4 este cel mai nou
dispozitiv medical pentru termomasajul coloanei vertebrale, disponibil în
România. Scanează coloana vertebrală și realizează un masaj termic personalizat
coloanei fiecăruia. Prin masaj sunt stimulate puncte vitale din jurul coloanei,
mușchii se relaxează, circulația sângelui se îmbunătățeste, tensiunile sunt
eliberate, iar organismul se revitalizează și se restabilește starea generală
de bine. Toate dispozitivele pot fi testate la Centrul Ceragem. Mai multe detalii găsiți pe https://sanatate-cu-ceragem.ro/.
#ceragem #masaj #coloanavertebrala #sanatate

Vezi mai multe

Multisoft este singurul producător de software din România care poate livra, pentru domeniul HoReCa, un ecosistem informatic integrat 360 de grade cu toate componentele, dezvoltat integral de MSF.

Soluția lor integrată poate acoperi atât partea operațională sau de front office (soluțiile PMS, vânzare restaurat, SPA și Bază Tratament), cât și partea de back office: gestiunea de restaurat și obiecte de inventar, mijloace fixe, salarizare și nu în ultimul rând și la fel de important soluția financiar contabilă (casă, bancă, jurnale, balanțe, declarații, etc).

Toate aceste soluții, pe lângă faptul că sunt integrate, sunt 100% adaptate legislației românești. În acest moment soluția Multisoft este SAF – T ready, precum si Efactura ready.

Multisoft este primul producator din România care începând cu 10 aprilie 2022 oferă clienților o aplicație Solon.eFactura care transmite în mod complet automat facturile achitate cu carduri de vacanță în SPV.

Vezi mai multe
Vezi mai multe

De peste 75 de ani, Sothys reprezinta excelenta franceza in tratamentele profesionale pentru spa-uri si centrele de infrumusetare din intreaga lume. Alegerea Sothys inseamna combinarea unei tehnologii impecabile cu o experienta remarcabila pentru simturi.

 
Brandul Sothys promoveaza o „cultura de institut si spa” puternica, fiind locul exclusiv pentru ritualurile de tratament. Ritualurile unice combina senzorialitatea, eficienta si o abordare personalizata a tratamentului, pentru a face din fiecare intalnire un refugiu de bunastare, care alimenteaza corpul si mintea … O arta care diferentiaza marca Sothys.
Vezi mai multe

Silver

SALESIANER este lider de piață în România și Austria privind serviciile de punere la dispoziție și spălare articole textile pentru domeniul hotelier conform proceselor de spălare cu dezinfectare.

Prezentă în 11 țări din Europa, SALESIANER asigură dotarea completă cu textile pentru sectoarele: hoteluri și restaurante, centre Spa, medical, industrie și comerț.

Serviciile SALESIANER, flexibile și de încredere, de închiriere și spălare textile ușurează activitatea clienților, optimizează costurile și nu în ultimul rând creează o atmosferă plăcută și îngrijită. Gama de textile oferite cuprinde: lenjerie de pat, prosoape de baie, articole pentru restaurant, articole specifice domeniului medical, uniforme, produse de igienă grupuri sanitare, cât și carpete de acces premium.

Vezi mai multe

Chef Works si Bragard sustin proiectele horeca din Romania!

Suntem partenerul ideal in furnizarea de tinute profesionale pentru orice categorie de personal dintr o unitate cu activitate horeca : restaurant, concierge, housekeeping  laundry, swiming pool, events, bistro, coffee shop, canteens, fast food …

Chef Work iti asigura tinute cu linii moderne, portofoliu larg de culori, gama mare de articole si cel mai important tinutele noastre sunt durabile! Tinutele sunt realizate pentru utilizari si spalari multiple!

Vezi mai multe

Partener principal

Parteneri

Smarters-logo.png
Logo_Trends HRB_Transparent_crop-fmic

Formular inscriere Premiile Spa Romania 2023

Te rugam sa completezi campurile de mai jos si sa-ti alegi categoriile / sub-categoriile la care vrei sa te inscrii:
Multumim!
Nume *
Email *
Număr telefon *
Cod fiscal *
Companie *
Alege categoriile la care dorești să participi
2. BEST DAY SPA
3. BEST MEDICAL DAY SPA
4. BEST SPA HOTEL / RESORT
5. BEST HOTEL / RESORT SPA
6. BEST SPA CONCEPT
7. INOVATIV Spa Treatment
12. Cel mai bun PROGRAM de Sănătate și Well-being

Autentificare

Day Spa-uri care oferă terapii bazate pe resurse naturale de sănătate recunoscute (ape termale, ape minerale, mofete, apă de mare, lacuri sarate, saline, namoluri etc.), disponibile în stațiuni balneoclimaterice sau de interes național, si alte terapii medicale non-invasive, care sunt recomandate de un Dr. specializat în Recuperare, Medicina Fizica și Balneologie.

Tratamentele sunt administrate profesional de o echipa medicală.

La această categorie sunt așteptate să intre în competiție SPA Hoteluri/ Resorturi al căror scop este este de a ghida utilizatorii să-și dezvolte obiceiuri sănătoase de viață. Acest lucru e posibil prin programe cuprinzătoare de servicii spa, activități de mișcare, educație wellness, nutriție sănătoasă etc. încât să se atingă toate aspectele referitoare la un stil de viață sănătos. Pot fi nișate pe: de-stress, detox, fitness, relaxare, pierderea în greutate, recuperare, wellness spiritual etc. Aceste locații nu găzduiesc altfel de grupuri: business, conferințe sau oaspeți externi în vizită de o zi la spa sau de câteva ore. De asemenea, sunt locații destinate exclusiv adulților.

În aceasta categorie se vor înscrie programele care includ:

 • minimum o noapte de cazare 
 • un program pe tot parcursul zilei, inclusiv seara – care să includă activități pentru corp, minte, echilibru emoțional și spiritual. Programul va fi urmat de toți cei înscriși în retreat.
 • un meniu alimentar proaspăt, special gândit în concordanță cu activitățile

HOTEL SPA – Cazare cel puțin 3*

 • Spa-ul trebuie să fie în full manageriat și operat de proprietate
 • Recepția Spa poate fi împărțită cu recepția altei activități leisure a hotelului, însă nu și cu recepția pentru cazare
 • Facilități Spa:
  • fie 1 piscină de înot, fie 1 piscină vitality (cu efecte/ jeturi), la interior sau la exterior
  • – înca cel putin 1 facilitate wellness, de ex: Jacuzzi, alt tip de bazin, saună, Tepidarium etc.
 • Spa-ul oferă un Meniu de servicii spa efectuate de terapeuți Spa, care să conțină cel puțin masaje
 • Trebuie să existe camera de relaxare pentru oaspeții care achiziționează tratamente individuale sau de cuplu
 • Meniul de restaurant trebuie să includă și un Meniu Healthy option

 

RESORT SPA – Cazare cel putin 4*

 

 • Resortul se află într-una dintre locațiile care prin natura lor atrag un număr important de turiști pentru vacanțe.
 • Activitatea centrală constă în „destinație de vacanță”, prin oferirea de diverse activități leisure, între care Spa-ul este activitatea cheie.
 • Spa-ul trebuie să fie în full manageriat și operat de proprietate
 • Cel puțin încă alte 2 activități leisure trebuie oferite, în afară de Spa, cum ar fi: închirierea de ski-uri, drumeții cu ghid, echitație, golf, închirierea de biciclete, etc., toate acestea trebuie, de asemenea, să fie manageriate și operate de proprietate.
 • Recepția Spa este exclusiv pentru oaspeții Spa-ului
 • Facilități Spa:
  • fie 1 piscină de înot, fie 1 piscină vitality (cu efecte/ jeturi), la interior sau la exterior
  • încă cel puțin 3 facilități wellness, de ex: Jacuzzi, alte tipuri de bazine, saune, fântână de gheață, Tepidarium, cameră salină, Zen Garden etc.

 

 • Spa-ul oferă un Meniu de servicii spa efectuate de terapeuți spa, care să conțină o selecție largă de tratamente spa uscate și umede.
 • Trebuie să existe cameră de relaxare pentru oaspeții care achiziționează tratamente individuale sau de cuplu.
 • Meniul de restaurant trebuie să includă și un Meniu Healthy option