/
/
Ritual Terraké la Alpin Vitarium SPA

Ritual Terraké la Alpin Vitarium SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Alpin Vitarium SPA Poiana Brasov MG 1206 1283 x 855 1024x682 1

Dupa o prima impresie extraordinara create de exfolierea sub Dusul Vichy si Candle Massage Yon-Ka, a doua zi m-am pregatit pentru o noua experienta cu totul aparte: un ritual Terraké. Alpin Vitarium SPA este singurul SPA din Romania in care pot fi incercate ritualurile Terraké.

Ritualurile Terraké

Sunt impartite in 4 mari universuri senzoriale: universul de apa, de pamant, de aer si lumina si vegetal. Acestea te poarta intr-o calatorie de initiere la originile noastre de pamant si apa. Se spune ca organismul nu ar avea nevoie de alte elemente decat de cele din care a luat fiinta pentru a se regenera.
Pentru a stabili care univers ti se potriveste cel mai bine in acel moment, incepi prin completarea unui chestionar.
Eu am optat din prima pentru un ritual care sa contina si hidroterapie. Era un ritual de hidratare a pielii.
A inceput printr-un prosop cald pe maini. Din acesta am inhalat aromele de citrice (citricele au stat la baza intregului ritual). Dupa prosop, terapeuta mi-a aplicat un gomaj cu o textura foarte fina si hidratanta (cu un gel care continea extracte de perla si scoica). Dupa gomaj am intrat sub dus.
 
Apoi a urmat o impachetare. Toate bune, pana cand am aflat acest aspect. Nu suport impachetarile. Nu e vorba ca nu le suport fizic, pur si simplu, nu-mi plac deloc. I-am explicat terapeutei ca as prefera sa „sar” peste impachetare. A fost foarte surprinsa si mi-a explicat desfasurarea impachetarii. Pot sa spun ca a fost una dintre cele mai placute surprize. Impachetarea era una total atipica. Aceasta s-a desfasurat in cada de hidromasaj! Mi-a uns corpul, doar pe partea din fata cu un “balm” (este de fapt un gel foarte dens din saruri marine si citrice), si apoi m-a poftit in cada cu hidromasaj. Apa era cam la 37-38 grade. M-a intrebat daca vreau o compresa rece pe frunte, dar am refuzat-o. Era atat de bine in apa calda si colorata (da, cada era dotata si cu sistem de cromoterapie). Nu stiu ce efect a avut cromoterapia, cert este ca intrega combinatie mi-a adus un zambet larg pe buze, zambet care nu m-a parasit pana la finalul celor 20 minunte de hidromasaj in apa colorata, si cu balm dizolvat in ea, care, evident, acoperise cu un strat protector parca intregul corp. Minunata impachetare, pacat ca n-a durat decat 20 de minute!

 

 
Dupa impachetare, am servit un ceai din citrice, venit parca sa intareasca aromele de citrice din gomaj si impachetare.
A urmat un masaj, la fel de deosebit ca si impachetarea: era un masaj de relaxare in care au intervenit la un moment dat si niste betisoare. Le vazusem pregatite, dar nu mi-am imaginat ca poate cineva sa imite ploaia si modul in care se preling picaturile de ploaie, atat de bine pe corpul uman…cu doua betisoare. Cand ploua in ropote, cand usor… si apoi simteam de parca picaturile chiar alunecau pe corpul meu. Interesant si captivant. Nu pot sa spun ca m-a relaxat precum Candle Massage-ul Yon-Ka, dar a fost cu siguranta un masaj cu totul aparte. Masajul a fost permanent acompaniat de o muzica cu teme acvatice. Nu stiu daca sistemul de sonorizare este acelasi pentru toate camerele din Alpin Vitarium SPA, sau poate fi diferit de la o camera la alta, cert este ca in camera in care eram eu, coincidenta sau nu, masajul si muzica s-au completat si imbinat extraordinar de bine! Si tind sa cred ca n-a fost o coincidenta…

 

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *