/
/
Un antrenor personal iti poate schimba stilul de viata

Un antrenor personal iti poate schimba stilul de viata

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
training aviatiei center 828741 1920 1024x679 1

Una dintre marile probleme ale celor care își doresc să înceapă un stil de viață activ și sănătos este faptul că, de la distanță, sala de antrenament pare un mediu complicat.. Adevărul nu este prea departe pentru că, atunci când sunt folosite greșit, aparatele din sala de sport pot fi, în cel mai bun caz, ineficiente și în cel mai rău caz, periculoase. Soluția pentru această dilemă este, cu siguranță, un antrenor personal care poate schimba complet un stil de viață sedentar într-unul sănătos. 

Antrenor personal este să identifice nevoile de bază ale cursantului

Până la întâlnirea cu aparatele, primul lucru pe care îl va face un antrenor personal este să identifice nevoile de bază ale cursantului său. Totodată, trebuie să stabilească împreună cu acesta, scopuri realiste care pot fi atinse fără suprasolicitarea organismului. De altfel, planul personalizat de antrenament este marele avantaj al unui astfel de instructor, spre deosebire de clasele de grup sau de exercițiile efectuate acasă. Acesta este realizat în funcție de construcția corpului, vârstă, obiective, stare generală de sănătate și rezistența la efort. 

Așa cum menționam la început, unul dintre cele mai importante roluri ale antrenorului personal este să se asigure că exercițiile efectuate sunt corecte și în concordanță cu scopul propus. Acesta trebuie să își ghideze în permanență  ”elevul”, să îl corecteze acolo unde este cazul și să îi lanseze noi provocări pe care să le depășească. 

Stabilirea unui plan alimentar

Una dintre marile provocări ale omului modern, în mod surprinzător, este stilul alimentar de multe ori greșit. Mâncăm pe fugă, la ore nepotrivite și, deseori, alimente care fac mai mult rău decât bine sau în combinații complet greșite. Tocmai de aceea, stabilirea unui plan alimentar potrivit este unul dintre rolurile antrenorului personal.

Acesta îți va oferi soluțiile potrivite stilului tău de viață precum și care să susțină scopul stabilit împreună. De multe ori se întâmplă ca oamenii să își permită indulgențe alimentare zilnice cu scuza mersului la sală însă adevărul este că rezultatele nu se vor vedea decât dacă antrenamentul este susținut de schimbarea regimului de hrană. Acesta de pe urmă trebuie să fie echilibrat, natural și sa includă toate grupele alimentare ca să funcționeze pe termen lung. Un antrenor personal bun nu va recomanda nicio dietă minune care topește 5 kilograme în 5 zile. Deoarece este conștient că acestea, chiar și atunci când livrează rezultatele promise, nu funcționează decât pe o perioadă foarte scurtă de timp. 

Motivația constantă

Un alt avantaj care vine la pachet cu prezența unui antrenor personal este motivația constantă. Atunci când lucrezi singur apare tentația de a amâna, de a sări peste antrenamente și chiar renunțarea completă la exercițiile fizice. Prezența instructorului înseamnă că acesta va găsi modalități să își motiveze cursantul extrem de importante atunci când rezultatele nu apar atât de rapid pe cât se așteaptă acesta. Motivația este foarte importantă mai ales în faza de platou, atunci când greutatea stagnează. 

Aviatiei Wellness Center 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *