/
/
Trucuri pentru un antrenament eficient pe banda de alergat

Trucuri pentru un antrenament eficient pe banda de alergat

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Aviatiei Wellness Banda alergat fitness center BPS 8338 1024x683 1
Trucuri pentru un antrenament eficient pe banda de alergat

Banda de alergat este unul dintre ajutoarele de nădejde ale celor care vor să piardă în greutate sau să îsi măreasca rezistența fizică. De asemenea, poate fi alternativă ideală atunci când vremea rea împiedică mișcarea în aer liber. Deși pare un exercițiu simplu, există câteva trucuri care te pot ajuta să îți atingi scopul rapid și corect, fără să riști o accidentare. 

Ia cu tine ”soluții antiplictiseală”

În ciuda faptului că este un antrenament eficient, mulți oameni renunță la exercițiile pe bandă pentru că se plictisesc foarte repede. Ce-i drept, ”peisajul” poate fi monoton și rutina apare destul de repede. Cea mai bună modalitate de a combate plictiseala este să ai cu tine o pereche de căști, telefonul și să dai play melodiilor preferate. Cele mai multe dintre aparatele de acest fel sunt prevăzute cu un suport special pentru telefon. Astfel încât firele sau dispozitivul în sine să nu te încurce la alergare. De altfel, există numeroase studii care demonstrează că muzica potrivită poate fi o modalitate bună de a crește rezistența și competitivitatea. Michael Phelps, de exemplu, este unul dintre atleții care ascultă muzică ritmată, empowering, înaintea competițiilor. O altă teorie arată că atunci când ascultă muzică în timpul antrenamentelor, oamenii nu mai acordă importanță senzației de oboseală.

Ai răbdare cu tine

Acest lucru este valabil în special pentru cei care se află la primele contacte cu banda. Deși ”colegii” de antrenament par că zboară, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că cel mai probabil au în spate luni, poate chiar ani de antrenament. Tocmai de aceea, nu trebuie să pierzi din vedere că nu ești într-o competiție. Ai răbdare cu tine, nu sări peste încălzire și nici nu te avânta de la început la antrenamente intense. De asemenea, dă-ți timp să te obișnuiești cu banda și să îi înveți programele.

Hidratează-te în permanență

Atunci când te urci pe banda, nu uita să ții aproape o sticlă cu apă. Atunci când alergi, în interior, corpul tău nu se răcește cu ajutorul vântului sau curentului pe care îl produci prin alergare, așa cum se întâmpla afară. De aceea, ritmul tău cardiac poate fi mai ridicat și poți transpira mai mult. Drept urmare, ai nevoie de hidratare suplimentară. Ideal ar fi ca pentru fiecare oră petrecută pe bandă să bei jumătate de litru de apă. Nu e nevoie să oprești banda ca să te hidratezi, ci doar să bei încet, cu înghițituri mici. 

Variază intensitatea exercițiilor 

Mulți dintre oameni sunt tentați să facă o încălzire ușoară apoi să mențină același ritm pe tot parcursul antrenamentului. De fapt, pentru rezultate optime, varianta ideală este ca după încălzire să variezi viteza și gradul de înclinare. 

Nu îți număra caloriile 

O dilemă des întâlnită a începătorilor se referă la numărul de calorii arse pe bandă iar cei mai mulți au așteptări care se depărtează de realitate. De regulă, un antrenament obișnuit arde în jur de 300 de calorii. Ceea ce înseamnă mai puțin decât caloriile conținute în 100 grame de ciocolata. Totuși, unul dintre scopurile exercițiile fizice este să crească rata metabolica. Prin urmare, chiar dacă nu vei arde, așa cum ai visat, 1000 calorii într-o oră de bandă, treptat îți vei crește masa musculară și automat îți vei accelera arderile metabolice. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *