/
/
Trucuri pentru o hidratare corectă la sală și în afara ei

Trucuri pentru o hidratare corectă la sală și în afara ei

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
erda estremera eMX1aIAp9Nw unsplash 967x1024 1
Trucuri pentru o hidratare corectă la sală și în afara ei

În zilele toride de vară, hidratarea este mai importantă ca oricând. Dacă alegi să faci mișcare la orele de aerobic sau în sala de fitness, corpul tău are nevoie de hidratare suplimentară. Cel mai probabil vei fi tentată să bei foarte multă apă înainte de antrenament însă, în mod surprinzător, s-ar putea ca acest lucru să îți facă mai mult rău decât bine. Un stomac îngreunat de apă îți va încetini mișcările sau poate produce stări de rău. Tocmai de aceea, este important să te hidratezi corect pe tot parcursul zilei.

Setea nu este singurul indiciu că ai nevoie de apă. Printre altele, durerile de cap, tulburările digestive, celulita, ridurile, cearcănele sau un aspect general neplăcut al pielii se numără printre semnele care îți arată că ai nevoie de un aport mărit de apă.

Bea apă dimineața!

Ideal ar fi ca primul lucru pe care îl faci când te trezești este să bei un pahar mare cu apă la temperatura camerei. Dacă îți este greu să faci asta, poți pune în ea câteva picături de suc proaspăt de lâmâie sau chiar o felie de fruct. Acest gest atât de simplu îți va energiza organismul după orele de somn în care acesta nu a primit apă și îți va da un start metabolic. Pentru a te bucura de aceste efecte benefice, trebuie să bei paharul de dimineață pe stomacul gol!

Bea apă înainte duș, saună sau piscină!

Din cauza efortului depus la înot sau a căldurii din duș și saună, corpul se va deshidrata foarte rapid. Tocmai de aceea, înaintea oricărei astfel de activități este de preferat să bei un pahar de apă. Această recomandare este valabilă inclusiv pentru prichindeii înscriși la orele de educația acvatică de la Baby spa din cadrul Aviației Wellness Center.

Bea apă înainte de masă!

Mulți dintre noi sunt tentați să bea apă în timp ce mănâncă, dar acest lucru duce la o dilatare inutilă, uneori dureroasă a stomacului, și la diluarea sucurilor gastrice. Tocmai de aceea, este indicat să îți potolești setea cu 15 minute înainte să mănânci!

Bea apă înaintea și în timpul antrenamentului!

Dacă ai respectat toți ceilalți pași până în acest moment al zilei, înainte să începi ora de aerobic sau să intri în sala de fitness, nu vei simți nevoia să te umfli cu apă! Bea câteva guri până la antrenament iar pe parcursul acestuia, soarbe apă din când în când cu înghițituri mici.

Pe lângă apă, este indicat să incluzi în alimentația ta legume și fructe proaspete, nepreparate termic, dintre care nu trebuie să lipsească pepenele, castraveții și citricele. De asemenea, mai ales în perioada caldă, include în regimul tău alimentar supe creme ușoare, supe obișnuite sau ciorbe light pe care le poți savura chiar și reci.

Specialiștii Aviației Wellness Center te așteaptă în fiecare zi cu sfaturi nutriționale adecvate stilului tău de viață, precum și cu programe personalizate de mișcare sau sesiuni speciale de răsfăț și înfrumusețare.

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *