/
/
Top 5 beneficii ale aerobicului

Top 5 beneficii ale aerobicului

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Aviatiei Wellness Center 1781726 451857068340624 1521195576907542962 o 1024x576 1
Top 5 beneficii ale aerobicului

Exercițiile aerobice se numără printre cele mai populare clase în cadrul Aviației Wellness Center pentru că sunt eficiente și, mai ales, pentru că oferă o oră de distracție, de relaxare și de energie. Dincolo de acest aspect, antrenamentele de tip aerob au numeroase alte efecte benefice asupra întregului corp, pe lângă modelarea armonioasă a acestuia și de topirea kilogramelor în plus. Iată top 5 beneficii ale aerobicului:

Întăresc sistemul cardiovascular

Exercițiile de acest fel sunt recomandate pentru îmbunătățirea circulației și pentru rezistența prelungită a mușchiului cardiac. Mai mult de atât, atunci când lucrezi la intensitate ridicată pentru 40-50 de minute, de două sau de trei pe săptămână, contribui la menținerea sănătății arterelor prin scăderea nivelului de colesterol rău și, în același timp, prin creșterea colesterolului bun din corp.

Exercițiile aerobice reglează nivelul de zahăr din sânge

Potrivit unui studiu desfășurat în 2013 pe oameni cu diabet de gradul 2, pe lângă scăderea în greutate, exercițiile aerobice pot contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Antrenamentul aerobic poate contribui la ameliorarea durerilor cronice

Dacă suferi de dureri de spate, de exemplu, astfel de exerciții te pot scăpa de această neplăcere, însă în acest caz, e important de subliniat faptul că trebuie să practici exerciții cu impact ușor asupra încheieturilor, așa cum sunt înotul sau aerobicul în apă. Scăderea în greutate pe fondul antrenamentului de tip aerob poate fi un alt factor care să contribuie la ameliorarea durerilor.

Antrenamentele aerobice întăresc sistemul imunitar

În 2005, cercetătorii de la Universitatea de Stat Pennsylvania au efectuat un studiu care a avut rezultate surprinzătoare în ceea ce privește legătura dintre acest tip de antrenament și sistemul imunitar, efectuat atât pe femei cu activitate sportivă regulată, cât și pe câteva care au un stil de viață sedentar.

Ele au fost împărțite în 3 grupuri: cel dintâi a folosit banda timp de 30 de minute. Cel de-al doilea grup a executat exerciții cu intensitate ridicată mai mult de 3 de secunde în timp ce ultimul grup nu a făcut mișcare.

Fiecare dintre femei a dat o probă de sânge înainte și după antrenament. Rezultatele au arătat că, în cazul primelor două grupuri, după antrenamente, nivelul de anticorpi din organism a crescut vizibil, în timp ce femeile care nu s-au antrenat au prezentat un nivel constant de anticorpi.

Exercițiile aerobice scad riscul de căzături grave

Oricât de improbabil ar suna, numărul oamenilor victime ale unor lovituri căzături serioase este surprinzător de mare. Pe lângă o serie de factori externi, aceste căzături pot fi puse inclusiv pe seama faptului că cei mai mulți dintre noi nu au o funcție a echiibrului suficient de bine dezvoltată. Din fericire, acest neajuns poate fi corectat cu ușurință prin participarea regulată la clasele de aerobic.

Dacă nu știi ce tip de antrenament aerob să alegi, la Aviației Wellness Center poți încerca orele dedicate acestor tipuri de exerciții până când o vei găsi pe cea potrivită ție. Pump your body, Full Body WorkOut sau clasele de cycling Fartlek și Hill pot fi primul pas către un stil de viața sănătos.

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *