/
/
Top 3 trucuri pentru obținerea rezultatelor rapide la indoor cycling

Top 3 trucuri pentru obținerea rezultatelor rapide la indoor cycling

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
MG 5939 1024x683 1
Top 3 trucuri pentru obținerea rezultatelor rapide la indoor cycling

Cei mai mulți dintre noi și-au depozitat deja bicicletele cu care cutreieră orașul atunci când vremea e frumoasă. Pentru că sunt puțini temerari care îndrăznesc să înfrunte iarna pe bicicletă, la Aviației Wellness Center te poți bucura de toate beneficiile acestui obicei sănătos chiar și atunci când temperatura coboară sub zero grade. Mai mult de atât, specialiștii în educație fizică din centrul premium anterior menționat au pentru tine câteva trucuri care te pot ajuta să îți atingi mai repede obiectivele propuse.

Mănâncă ceva înainte de antrenament

Chiar dacă miturile spun că nu trebuie să faci sport după ce ai mâncat, adevărul este diferit și ceva mai complex de atât. Corpul tău are nevoie de combustibil, iar echivalentul unui antrenament făcut fără să te alimentezi înainte este o mașină care parcuge un kilometru sau doi cu ultimii aburi de benzină. Totuși, e drept că un stomac prea plin îți poate provoca neplăceri care te vor împiedica să te bucuri de antrenament. De aceea, ideal ar fi să iei o masă sau o gustare echilibrată, ușoară și sănătoasă cu 30 de minute înainte de ora de cycling.

Schimbă ritmul și intensitatea

Cele două tipuri de antrenament cycling de care te poți bucura la Aviației Wellness Center sunt FARTLEK ȘI HILL, două programe care te vor ține permanent în priză și care te vor scoate din zona de confort tocmai pentru că presupun schimbări de intensitate care contribuie la accelerarea ratei metabolice.

Clasa FARTLEK este gândită pe diferite intervale de intensitate care solicită muşchii, ard grăsimile şi duc spre obţinerea unei forme fizice de invidiat. Plimbarea pe bicicletă cu acest tip de program împinge corpul să lucreze la 65-85% din frecvenţa cardiacă maximă şi astfel, se constată îmbunătăţirea vitezei, a rezistenţei, capacităţii aerobe, dar şi arderea grăsimilor.
FARTLEK îi poartă pe cursanţi pe trasee inedite, cu intervale de urcări şi coborâri neaşteptate. Clasa de FARTLEK este o clasă variabilă, planificată ca o plimbare cu bicicleta în „necunoscut”, pentru că niciodată nu vei şti dacă la prima curbă vei întâlni o urcare sau o coborâre.

HILL, cel de-al doilea program este conceput ca o lungă plimbare pe munte. Drept urmare, pe parcursul acestei ore este  simulat un urcuş permanent care va împinge corpul să lucreze între 75%-85% din HR Max, permiţând arderea unui număr mai mare de carbohidraţi decât grăsimi. Acest antrenament se axează pe îmbunătăţirea rezistenţei şi a forţei specifice, fiind utilizate doar tehnici de urcare. Intervalul de lucru este între 75%-85% din HR Max, permiţând arderea unui număr mai mare de carbohidraţi decât grăsimi.

Mânăncă după antrenament

Indiferent de numărul kilogramelor pe care vrei să îl dai jos, înfometarea nu este niciodată o soluție. Prin urmare, trebuie să mănânci ceva și după antrenament, respectând, desigur, principiile unui regim alimentar echilibrat. După efortul considerabil pe care îl vei depune în timpul orelor de cycling Fartlek sau Hill, corpul tău are nevoie de ajutor ca să se refacă și cea mai simplă modalitate de a face acest lucru este să mânănci la maxim o oră după ce ai terminat antrenamentul.

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *