/
/
Terapii recuperatorii pentru copii

Terapii recuperatorii pentru copii

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Terapii recuperatorii pentru copii

Terapii recuperatorii pentru copii: Baby Spa sprijina dezvoltarea armonioasa. Sustinem cresterea corecta si frumoasa. De aceea, ii avem in vedere si pe copiii speciali. Pentru ei am introdus in oferta noastra programe de kinetoterapie si terapie acvatica, care sa ii ajute sa se dezvolte cat mai sanatos cu putinta.

Aceste activitati se adreseaza copiilor cu afectiuni motorii, neurologice sau genetice. Rolul lor este de a consolida si de a reface functiile corpului. Cu ajutorul exercitiului fizic toate aparatele si sistemele organismului uman se bucura de beneficii.

In primii ani de viata, kinetoterapia are un rol deosebit de important in dezvoltarea neuromotorie a copilului. Iata de ce aceasta forma de terapie poate fi folosita si profilactic, nu doar ca tratament. De la varste foarte fragede, incepand de la cateva luni, copiii pot lucra cu un kinetoterapeut. Acolo unde nu exista boli, aceasta terapie are rol de relaxare si in dobandirea diferitelor tipuri de abilitati fizice. Mai exact, copilul se va bucura de o coordonare si un echilibru mai bune.

Acolo unde exista probleme motorii, kinetoterapia le poate corecta si ameliora. Important este ca recuperarea sa inceapa la varste foarte fragede. Baby Spa are un program dedicat copiilor cu varste incepand de la sase luni. Pe parcursul sedintelor de kinetoterapie copilul beneficiaza de intreaga atentie a unui terapeut. Lunar acesta va fi evaluat de un medic specialist in recuperare medicala.

Terapii recuperatorii pentru copii: Kinetoterapia

O varianta adjuvanta in afectiunile de ordin neuropsihomotor este si terapia acvatica. Este o metoda timpurie de tratament, cu rezultate bune in recuperarea copiilor care se confrunta cu probleme de aceasta natura. Programele de terapie acvatica de la Baby Spa includ exercitii care imbraca de cele mai multe ori forma jocului. Prin intermediul acestora, copiii cu probleme se bucura de o serie de beneficii precum ameliorarea unor procese inflamatorii cronice, relaxarea musculaturii dar si dobandirea unei stari generale de bine si imbunatatirea abilitatilor de socializare. De asemenea, micutii cu retard neuropsihomotor dobandesc si o usoara autonomie prin adoptarea pozitiei sezand si folosirea diferitelor obiecte in timpul sedintelor.

Terapia acvatica si kinetoterapia nu se exclud reciproc. Din contra. Participarea timpurie a copilului cu retard neuropsihomotor la aceste doua forme de terapie, sprijinp recuperarea intarzierii in dezvoltarea psihomotorie.  

La Baby Spa ne ingrijim de nevoile copiilor speciali. 

www.aviatieicenter.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *