/
/
Terapia punctelor de presiune Yin si Yang

Terapia punctelor de presiune Yin si Yang

29 Jun 2015
|
Terapia punctelor de presiune Yin si Yang
Terapia punctelor de presiune Yin si Yang

Principiul terapeutic al acestui trata­ment este nou, insa isi are originile in filosofia unor terapii deja consacrate. Am imaginat acest concept in urma cu aproximativ sase-sapte ani, in timpul indelungatelor sesiuni de presopunc­tura, masaj somatic, dar si prin prisma sesiunilor de terapii manuale mixte.

Incercarea constanta de a inova m-a determinat sa imi imaginez diverse forme de masaj care ar putea fi inte­grate intr-un concept unic. Aceasta forma terapeutica urmeaza filosofia unui alt tratament care-mi poarta semnatura – terapia punctelor de pre­siune gemene.

Terapia prin presiune Yin-Yang

Aceasta terapie ur­mareste pasii unui ritual corporal general, ingloband in prezent forme de masaj suedez, californian, reflexo­gen, presopunctura, drenaj limfatic, precum si alte terapii manuale – dim-mak, tui-na, amatsu-tatara, anma.

Cuplul Yin-Yang poate fi reprezentat sub forma unor forte complementare care constituie infrastructura dinami­ca a universului. Filosofia Yin-Yang poate fi explicatia adecvata pentru schimbarile din univers, deci si cele din corpul nostru (universul redus la marimi omenesti).

Raportandu-ma strict la nivelul con­ceptului pe care il descriu, terapia consta in aplicarea unor forme de presiune in anumite puncte pe care le fixez la nivelul ambelor hemicorpuri, echidistant. Presiunea aplicata asupra acestor puncte variaza de la un hemi­corp la celalalt, in functie de tonusul fiecarui segment de analizat, precum si de tensiunea resimtita in corpul pa­cientului.

Aplicatia presiunii asupra fiecarui punct de pe cele doua hemicorpuri are loc simultan, fie prin miscari repetate cu policele, fie cu pumnul, coatele sau doar aplicand forme de masaj efleura­ge, frictiuni, petrisaj, vibratii si chiar tapotament – in raport cu tensiunea resimtita in corp. Astfel, pot observa mult mai eficient raspunsul organis­mului la factorii externi si pot perso­naliza tratamentul in functie de gradul de rezistenta musculara al pacientului.

Locatia: Studio Specialist Masaj

Durata: 90 de minute

Articolul a fost publicat in Revista SPA & Wellness – editia Februarie 2015

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare