/
/
Terapia cranio-sacrala @ Centrul Shakti

Terapia cranio-sacrala @ Centrul Shakti

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Terapia cranio-sacrala @ Centrul Shakti
Terapia cranio-sacrala @ Centrul Shakti

Dupa ce am primit de la cititorii despreSpa.ro multe reactii pozitive legate de terapia cranio-sacrala de la Centrul Shakti (bebelusi, copii si adulti vindecati de epilepsie, de autism, de accidente vasculare; depresie, tensiune oculara; dureri ale coloanei vertebrale, deteriorarea discurilor intervertebrale, afectiuni respiratorii s.a.m.d.) am decis ca e cazul sa incerc si eu, chiar daca nu am nicio problema de sanatate.

La Centrul Shakti (Piata Romana), atmosfera este calda, iar mobilierul de origine orientala genereaza o ambianta „Zen”. Ajunsesem putin mai devreme, asa ca am servit un ceai cald si, imediat dupa, am facut cunostinta cu terapeutul, Florin Raducu, care m-a condus intr-o incapere mica, dar foarte primitoare. Dupa o scurta discutie am fost invitata sa ma intind pe pat, urmand sa fiu invelita intr-o patura usoara si calduroasa (terapia cranio-sacrala se efectueaza cu hainele pe tine).

Timp de aproximativ o ora am avut parte de un masaj foarte delicat, iar caldura degajata de mainile terapeutului plutea deasupra corpului meu. Atingerile sunt foarte usoare, abia le simti. Nu se compara cu nicio alta forma de masaj. Manevrele au inceput in zona talpilor, care la mine e aproape permanent inghetata. Asa ca masajul a fost mai mult decat binevenit. Totul a fost atat de relaxant incat am adormit pentru o perioada si m-am trezit abia atunci cand incepuse deja masajul scalpului. Aici, presiunea a fost mai puternica, dar nu mai putin relaxanta.

Terapia cranio-sacrala este o terapie fiziologica, ce isi are radacinile in osteopatie

Pe scurt, teoria care sta la baza tratamentului este urmatoarea: fluxul liber al lichidelor din tesuturi – sangele, limfa, lichidele dintre celule – constituie esenta sanatatii. A fost demonstrat medical faptul ca lichidul cerebrospinal – care iriga creierul si maduva – produs de maduva, are un puls ritmic. Acest puls ritmic poate fi simtit si palpat in orice os sau in orice tesut.  El functioneaza armonic si neperturbat daca oasele craniene au o anumita elasticitate si pot urmari fazele de umplere si de golire ale acestui lichid cerebrospinal. Chiar si prin acea atingere fina, terapeutul simte pulsul ritmic si identifica traumatismele si blocajele pe care le-ai suferit.

Terapia cranio-sacrala stimuleaza procesul de autovindecare a corpului si este un instrument puternic pentru vindecarea emotionala si reducerea stresului intrucat terapeutul este totodata si un foarte bun psiholog

De fapt, la Centrul Shakti, terapia cranio-sacrala este insotita de o sedinta de eliberare somato-emotionala, iar in cazul meu, Florin Raducu a intuit foarte bine problemele emotionale cu care ma confruntam.

Dupa doar doua sedinte efectuate, am putut observa urmatoarele schimbari: mi-au disparut durerile de spate, care ma chinuiau de patru ani si care nu cedau decat cu masaje efectuate periodic. M-am vindecat de o traheobronsita. Iar din punct de vedere psihologic, terapeutul a scos la iveala multe sentimente refulate. Le-am constientizat, stiu ca sunt acolo, si cred ca acesta reprezinta un prim pas spre a le rezolva.

Terapia cranio-sacrala a inceput sa fie intens practicata in intreaga lume incepand cu 1970, dupa ce au fost demonstrate medical rezultatele spectaculoase pe care le aduce. Va recomand cu caldura sa o incercati, chiar daca nu va deranjeaza nicio afectiune (sau poate nu va imaginati ca puteti fi vindecati de ea – cum nici eu nu m-as fi gandit ca-mi vor disparea durerile de spate). Veti descoperi efecte care, in cazul meu cel putin, nu au fost generate de nicio alta terapie.

UNDE: Centrul Shakti,

www.shakti.com.ro 

Articol publicat in Revista Spa Wellness – Februarie 2014.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *