/
/
TABATA – cel mai nou antrenament de grup de la Aviației Wellness Center

TABATA – cel mai nou antrenament de grup de la Aviației Wellness Center

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
84826770 1240140372845619 5012408125001564160 o 1024x683 1
TABATA – cel mai nou antrenament de grup de la Aviației Wellness Center

Sportul este unul dintre elementele care poate schimba în bine viața oricărei persoane, iar necesitatea de a face mișcare este din ce în ce mai pregnantă pe măsură ce omul modern devine din ce în ce mai sedentar.

Dincolo de menținerea unei greutăți corporale sănătoase, sportul oferă numeroase alte beneficii:

  • corectează postura corporală greșită care dă dureri de spate, de picioare și de cap;
  • crește nivelul de energie;
  • combate efectele stresului;
  • ameliorează insomniile și anxietatea.

Deși cei mai mulți dintre noi sunt afectați de toate aceste lucruri, fiecare om are un ritm individual și un stil personal de viață. Tocmai de aceea, unul dintre principiile care stă la baza Aviației Wellness Center este o diversitate mare a programelor de exerciții, astfel încât fiecare persoană să poată găsi aici antrenamentul care i se potrivește. Din acest motiv, în grila Aviației am introdus o nouă clasă de grup, deja celebră în lume: TABATA.

TABATA este un tip de antrenament HIIT (High Intensive Interval Training), conceput în 1996 de către Izumi Tabata (doctor și cercetător japonez).

Specific acestui antrenament efectuat pe intervale de timp este regula 20/10: 20 de secunde de antrenament și 10 secunde de pauză, repetate de 8 ori. Deși antrenamentul TABATA a fost creat pentru creșterea și dezvoltarea performanței atleților, acesta poate fi efectuat de orice persoană care dorește să își îmbunătățească condiția fizică sau să slăbească, fără să piardă masă musculară. În antrenamentul Tabata este importantă calitatea execuției exercițiilor: pentru a avea rezultate este recomandat să execuți exercițiile la intensitate maximă. Acest tip de antrenament este alcătuit din succesiuni de mișcări executate cu propria greutate a corpului. Alternând exercițiile dinamice cu cele de forță (genuflexiuni, fandări, flotari, abdomene, sărituri, alergare pe loc), până la utilizarea oricăror accesorii specifice din sală, așa cum sunt ganterele, stepul sau discurile, printre altele.

Noua clasă de TABATA de la Aviației Wellness Center se adresează tuturor, atât celor avansați, cât și celor care se află la început pentru că intensitatea clasei este stabilită de cursanți, prin propriul ritm de execuție. Exercițiile nu sunt altele decât cele clasice, cu o execuție foarte ușoară, dar ceea ce deosebește TABATA de ale ore este felul în care exercițiile sunt legate intre ele, spune Dada Iliescu, instructor specialist la Aviației. Cursanții vor fi încurajați să își depășească limitele și să iasă din zona de confort. TABATA este un program nou pentru centrul nostru, dar acest tip de antrenament are o tradiție surprinzător de îndelungată în lume, dar ceea ce este cel mai important este să ne mărim nivelul de energie și să facem mișcare împreună, indiferent de obiectivele individuale, completează Dada.  

Vino să testezi noul program de antrenament de la Aviației Wellness Center în fiecare luni de la ora 19.00.

Clasele de grup de la centrul premium din nordul capitalei sunt concepute pentru a răspunde tuturor nevoilor oaspeților noștri și conțin elemente de cardio, tonifiere, sau atingerea echilibrului interior și se desfăşoară în trei studiouri special amenajate. Fiecare dintre aceste clase conţin programe speciale, inovative şi atractive, fiind construite astfel încât să ţină cont de necesităţile şi capacitatea de antrenament a fiecărei persoane.

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *