/
/
Sportul iti schimba intregul corp inca din prima zi de antrenament

Sportul iti schimba intregul corp inca din prima zi de antrenament

29 Sep 2018
|
Aviatiei wellness center fitness
Sportul iti schimba intregul corp inca din prima zi de antrenament

Sportul trebuie să facă parte din viața noastră. Teoria despre beneficiile sportului o știm toți. Fiecare dintre noi ar trebui să facă mișcare în fiecare zi, fie că acest lucru înseamnă măcar să mergem pe jos o stație de autobuz. Cu toate acestea, cei mai mulți își motivează viața sedentară prin lipsa timpului liber și mai ales, a energiei. În fapt, o oră de sport la începutul sau la finalul zilei este cea mai bună doză de energie. Efectele benefice ale antrenamentelor, indiferent care ar fi acestea, sunt resimțite de organism, în mod surprinzător, încă din prima zi. Prin urmare, astăzi ne vom opri atenția asupra tuturor acestor modificări din corp care încep de la prima oră de sport până la 6 luni de antrenament constant. 

Alege sportul! Prima zi de sport îți va îmbunătăți funcțiile cognitive

Indiferent că alegi să faci pilates, aerobic sau yoga, în timpul orei de sport îți va crește ritmul cardiac și fluxul de sânge care ajunge la mușchi, dar mai ales la creier.

O oră de sport îți va îmbunătați starea de spirit

Stresul, programul încărcat, grijile cotidiene sunt motive care îi împiedică pe majoritatea să treacă pragul unei săli de antrenamente. Astfel, în mod paradoxal, își pot refuza singuri remediul pentru astfel de probleme. Sportul e cheia.

Atunci când faci exerciții, în special de tip cardio, creierul își mărește secreția de endorfine. Acest lucru te poate ajuta, pe de-o parte, să treci peste micile dureri provocate de mușchii neobișnuiți cu mișcarea. Însă, mai mult de atât, îți va îmbunătăți starea de spirit. Prin urmare firească, îți vei începe sau îți vei încheia ziua cu o dispoziție mult mai optimistă și cu mai multă energie. 

După prima săptămână de sport, vei avea mai multă energie

Deși orele de exerciții fizice sunt obositoare pe moment, acestea îți vor oferi mai multă energie în general. Deoarece întregul organism este mai bine oxigenat, va elimina mai rapid toxinele iar tu vei dormi mai bine și te vei trezi mai odihnit.

Sportul constant face minuni! O lună de sport constant îți va îmbunătați metabolismul

Se întâmplă foarte des ca oamenii să aștepte scăderi spectaculoase în greutate după doar o lună de exerciții fizice, dar, parcă în ciuda lor, acul cântarului refuză să se miște. Acest lucru nu este neapărat un semn rău. În fapt, e foarte posibil ca stratul de grăsime să scadă, dar masa musculară să crească. Deși, așa cum ziceam, pe cântar nu e vizibil, după o lună de antrenamente constante, ritmul metabolic va fi accelerat tocmai datorită creșterii masei musculare. În acest moment, cele mai bune indicatoare sunt acțiunile pe care le facem în fiecare zi. Vei observa că ridici greutăți mai ușor, mergi mai repede pe jos și poți urca scări fără să gâfâi de la primul etaj. 

După 6 luni de sport, îți vei mări capacitatea cardiacă

Aportul de oxigen necesar în organism este, desigur, mărit atunci când te antrenezi. Acest lucru îți va împinge inima să pompeze mai mult sânge, lucru care va duce la mărirea capacității tale cardiace. În cuvinte mai puțin academice înseamnă că vei fi mult mai rezistent la efort. De asemenea, în funcție de scopul tău, acum se poate observa cea mai rapidă scădere în greutate. Condiția este ca orele tale de antrenament să fie susținute de o alimentație sănătoasă și echilibrată. Nu puțini dintre noi sunt tentați să creadă că dacă fac sport, pot mânca tot ce le trece prin cap. Toate eforturile sunt în zadar dacă în alimentația zilnică îți fac loc mâncarea de la fast food, alimentele procesate și zahărul în exces. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare