/
/
Solutii naturale pentru cresterea imunitatii respiratorii la Ensana Sovata

Solutii naturale pentru cresterea imunitatii respiratorii la Ensana Sovata

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Soluții naturale pentru creșterea imunității respiratorii
Soluții naturale pentru creșterea imunității respiratorii

Soluții naturale pentru creșterea imunității respiratorii – Știm cu toții că sistemul imunitar este responsabil cu starea noastră de sănătate. Extrem de complex, este important să îl menținem la cel mai înalt nivel. În caz contrar, acesta va fi direct responsabil de apariția multor boli, în special al celor respiratorii.

Cu ajutorul apei  și al nămolului sapropelic extras din Lacul Ursu, la Ensana Health Spa Sovata se tratează multe afecțiuni. Tot aici, cu ajutorul darurilor neprețuite oferite de către cel mai mare lac helioterm din Europa se poate interveni și asupra sistemul imunitar respirator.

„Imunitatea respiratorie poate fi crescută la Sovata prin proceduri cu efect local efectuate în bazele de tratament ale hotelurilor Ensana (Sovata, Brădet, Ursina), respectiv prin așa-numita ‘cură de teren’ în jurul Lacului Ursu și îmbăierea în Lacul Ursu în sezonul estival.”, spune Suzana Pretorian, medic balneolog în cadrul Ensana Health Spa Sovata.

Programele respiratorii efectuate în bazele de tratament conțin proceduri care cresc apărarea locală la nivelul mucoaselor tractului respirator prin ridicarea nivelului de imunoglobuline A și a calității mucusului, scăderea nivelului de histamină alergizantă, activarea aparatului ciliar de îndepărtare a impurităților, respectiv îmbunătățirea ventilației prin antrenarea mușchilor respiratori și creșterea flexibilității cutiei toracice.

Soluții naturale pentru creșterea imunității respiratoriiToate acestea se realizează prin prescrierea de:

  • aerosoli salini (efect pe zona ORL) în paralel cu pulverizații cu apa sărată la cameră (efect bronșic și pulmonar). Apa sărată extrasă din Lacul Ursu are un nivel crescut de minerale, în special clorura de sodiu NaCl cu efect antiseptic, fluidificant al secrețiilor și antiinflamator, antialergic;
  • oxigenoterapie forte – care combină inhalarea de oxigen concentrat 80% cu efort cardio moderat, confortabil, la bicicleta orizontală. Efortul produce deschiderea suplimentara de vase de sânge cu antrenarea în circulația generală a unei cantități mari de oxigen. Această procedură are efect revigorant, antibacterian, antitumoral general, în paralel cu readaptarea rapidă la efort în câteva zile, efect altfel mai dificil de obținut în timp scurt la sedentari;
  • gimnastica respiratorie individuală combinată cu gimnastica de creștere a forței mușchilor respiratori și a mobilității cutiei toracice. Acestea permit îndepărtarea rapidă și eficientă, naturală, prin imunitatea locală amplificată de circulația intensă și prin tuse, a agenților patogeni (virusuri, bacterii), înainte că aceștia să pătrundă în celulele alveolare.

„Toate aceste proceduri au atât efect preventiv, cât și terapeutic eficient în caz de alergii, hiperreactivitate bronșică și tuse persistentă după tratamente antibiotice prelungite, respectiv diferite inflamații restante după sinuzite, amigdalite, laringite, bronșite, pneumonii, stări de convalescență după infecții respiratorii inclusiv Covid-19.”, adaugă specialistul balneolog.

Cura de teren reprezintă deplasarea în aer liber în jurul Lacului Ursu și pe traseele adiacente, după un program gradat zilnic ca durată și intensitate. „Stațiunea Sovata beneficiază de aer cu puritate înaltă (în Sovata și în zonele din jur neexistând poluare industrială),  cu o cantitate mare de aeroioni negativi prin vegetația abundentă din jurul Lacului Ursu și efectul de spargere a valurilor la vărsarea păraielor în lac. Oxigenarea obținută de organism este astfel mult mai intensă.”, spune specialistul Ensana.

Îmbăierea în Lacul Ursu în sezonul estival (de la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lunii septembrie) este o alta sursă de ameliorare a capacității respiratorii toracice, creșterea imunității locale prin aerosolii salini inhalați la suprafață lacului. Ultimele două au efect de călire a organismului și protecție respiratorie cu durată de 6 luni – 1 an post sejur la Sovata.

Întărește-ți imunitatea cu ajutorul naturii. De ea depind sănătatea și starea ta de bine, deci nu o neglija.

Pentru mai multe detalii, pachete de tratament și prețuri accesează www.ensanahotels.com/ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *