/
/
Sfaturi pentru detoxifierea pielii

Sfaturi pentru detoxifierea pielii

27 Sep 2019
|
drew graham cTKGZJTMJQU unsplash 683x1024 1

Oragnismul uman funcționează ca un mecanism viu foarte bine pus la punct și este programat pentru a lucra la capacitate maximă. Prin urmare, corpurile noastre au metode naturale de detoxifiere. Cu toate acestea, specialiștii de la Aviației Wellness Center au gândit programe speciale de răsfăț și curățare a pielii de impurități. În timp ce organismul curat din interior, terapiile propuse astăzi ajută la curățarea și întinerirea exteriorului.

Hidroterapia

Căldura, masajul şi apa sunt principiile relaxării prin hidroterapie. Durerile, stresul şi oboseala acumulate de peste zi pot fi combătute cu ajutorul şedinţelor de acest tip. Temperatura ridicată a apei măreşte circulaţia sângelui în organism şi astfel, ţesuturile sunt mai bine oxigenate. În urma acestui tratament, aspectul pielii devine plăcut şi sănătos.

Sauna uscată

Atunci când corpul transpiră controlat, toate toxinele sunt eliminate, susţinute şi de un consum constant de apă. Mai mult de atât, terapia cu saună uscată poate combate insomnia, stresul şi depresia.
Faza de căldură a saunei conduce la relaxarea musculară, normalizează presiunea arterială şi duce la eliminarea reziduurilor din corp. De asemenea, acesta este momentul în care creşte nivelul secreţiei sudorale şi căldura este acumulată în corp.
A două fază, respectiv de răcire, creşte nivelul de oxigen din corp până la faza optimă, stimulează simţurile, stimulează vasele sanguine periferice şi normalizează activitatea vaselor de sânge din întregul organism.
După şedinţa de terapie în sauna uscată, pielea capătă un aspect sănătos şi este stimulată regenerarea celulară.

Sauna umedă

Răsfaţul la hammam, aşa cum mai este numită sauna cu aburi, este, pe langă o metodă de accelerare a eliminării impurităților din corp, și un antrenament cardio care duce la creşterea elasticităţii vaselor de sânge şi oxigenarea organismului. Odată cu creșterea pulsului în timpul sesiunii de saună, va crește și nevoia de oxigen. Rezultatul va consta într-un antrenament al inimii în timp ce aceasta va pompa sângele prin organism. Tot datorită accelerării bătăilor inimii și transpiraţiei abundende, se pot arde până la 300 de calorii într-o singură sesiune. În plus, căldura hammam-ului cauzează dilatarea vaselor de sânge și îmbunătățește circulația către extremități. Sauna umedă sporește rezistența la diverse afecțiuni și stimulează sistemul imunitar.

Hipertermia, o temperatură ridicată, care va acționa ca o febră va îmbunătăți imunitatea prin creșterea producției de celule albe în sânge. Ca rezultat, riscul de a răci sau de a face gripă scade cu 30%. Umiditatea produsă de aburi deschide porii pielii şi permite eliminarea impurităţilor. Temperatura ridicată calmează tensiunea musculară şi favorizează secreţia glandelor sudoripare, odată cu transpiraţia fiind eliminate şi toxinele din organism.

Alături de aceste terapii, putem ajuta pielea să se curețe și să se regenereze dacă, în viața de zi cu zi, urmăm câțiva pași simpli cu privire la regimul de hrana. Alimentația trebuie să fie diversă, echilibrată și sănătoasă, iar în această perioadă, trebuie să includă, în mod special, următoarele bunătăți ale naturii: 

–  alimente bogate în vitaminele A, B, C, E (morcovi, dovleci, broccoli, cartofi dulci, roşii, varză, ardei gras,nuci, cereale integrale, ulei de masline)

– alimente bogate in seleniu şi zinc – ficat de vită, macrou, cereale, germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac şi de susan, carne de vită şi miel, nuci caju, ciocolată neagră, fructe de mare)

– alimente bogate în acizi graşi esenţiali (peşte gras, seminţe de in, fasole, soia, spirulină).

Aviației Wellness Center

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare