/
/
Sauna Secuiasca de la Balvanyos Resort

Sauna Secuiasca de la Balvanyos Resort

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Sauna Secuiasca de la Balvanyos
Grand Santerra Spa, Sauna Secuiasca de la Balvanyos Resort

Sauna Secuiasca de la Balvanyos. Insotesc Toamna… aramie, fosnitoare si melancolica, urcand un drum forestier prin padurea seculara a Covasnei, pentru a doua vizita la Grand Santerra Spa. La coborarea din masina respir adanc si constient aerul de munte si imi las privirea furata de pete ruginii pe creste inalte. Un sipot tainic de fantana ma conduce la spa si ma indeamna sa intru.

Aici, in interior, lemnul si piatra, apa si focul sunt sanctificate continuu si capata forme vii, iar in preajma lor toate simturile imi sunt mangaiate pana in strafunduri. Ma grabesc sa beau o limonada si aleg un masaj lung dupa o sauna, care, ma gandeam eu, ar trebui sa ma incalzeasca de frigul si de umezeala de afara. Am primit mult mai mult. Pasind in papucii albi si halatul pufos, gandul si-a luat adio de la griji. Iar eu m-am pierdut in asa-numitul Circuit Termal al spa-ului, cu saune moderne si multe piscine cu jeturi, mai calde sau mai reci, alimentate cu apa de izvor si care imita perfect clipocelile apelor minerale care abunda peste tot in Balvanyos si in jurul hotelului. Impreuna, acestea rescriu in spa trasee de purificare, revigorare si infrumusetare.

Intre saune se distinge una, care se va numi de aici inainte Sauna Secuiasca. E semn ca originalitatea aici nu doarme. Dorinta de a face lucrurile cu propriile maini si dupa propria masura, dand pret frumusetilor acestor locuri, e vie si de nestapanit.

Sauna Secuiasca la Balvanyos

Generoasa, construita sub forma unei casute de lemn, are o ferestruica ce priveste inspre o culme vesnic verde, iar in interior o soba impunatoare din pietre ce adapostesc foc de lemne ce trosneste ritmic si linistitor. Bancile pe care te poti abandona caldurii sunt si ele generoase – nicidecum nu te-ai putea simti inghesuit in aceasta sauna. Lumina difuza ce razbate printre impletituri de nuiele creeaza o atmosfera aproape de basm ori de adapost. In spatele bancilor, crengi de brad se incalzesc si ele si isi imprastie aroma imbatatoare. Caldura este moderata, numai potrivita pentru oricine. Ce ti-ai mai putea dori? Gandurile s-au dus toate si singura cale ramasa deschisa este aceea inspre visare… si vindecare…

Cu inima intarita si cu gandul liber, parcurg drumul inapoi, planuind deja o noua intoarcere pentru a celebra Padurea eterna… Poate intr-un alt anotimp.

Durata: acces spa/zi

Pret: 45-60 lei

Unde: Grand Santerra Spa, Balvanyos Resort

Articolul a fost publicat in Revista SPA&Wellness editia Noiembrie 2016.

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *