Deschis in data de 15 August 2002, IAKI Spa este primul Centru Spa de pe litoralul romanesc. Iar dupa lucrarile de reamenajare si modernizare realizate in anul 2012, IAKI Spa a devenit unul din reperele turismului de la Marea Neagra.
Desfasurat pe 1600 mp, Iaki Spa pune la dispozitia oapetilor o suprafata destinata exclusiv relaxarii si intretinerii corporale.
Facilitatile din zona umeda din cadrul centrului ofera o intreaga gama de experiente – piscina interioara, sauna umeda si cea uscata, dusul emotional si cervical, jacuzzi, care:
ajuta muschii sa se echilibreze de tensiune;
indeparteaza stresul;
imbunatatesc circulatia si sistemul imunitar.
Una dintre cele mai importante facilitati pe care le ofera Centrul IAKI Spa este piscina interioara semi-olimpica. Aceasta masoara 21m lungime si 1.30/1.40 m – 2.10/2.20 m adancime iar temperatura apei este de 30 de grade Celsius. Invitatii se pot bucura de momente de relaxare, de forta regenerativa a apei sau pot urma cursuri de inot pentru copii si adulti, aqua gym, miscare in apa pre si post-natala. Jocul de lumini, sezlongurile confortabile si muzica relaxanta completeaza acest decor imbietor.
In incinta piscinei interioare se regaseste un jacuzzi disponibil pentru maximum 4 persoane iar temperatura apei variaza între 36,5 si 37 de grade Celsius.
Sauna umeda este incalzita la 45 grade Celsius si are o umiditate foarte ridicata. Doar dupa 5 sau 10 minute de utilizare a acesteia simti ca respiri mai bine. Fiind recomandata pentru un inceput de raceala sau o alergie deoarece stimuleaza sistemul imunitar si reduce inflamatiile.
Sauna uscata este pornita in functie de numarul oaspetilor prezenţi în centrul Spa. Temperatura unei saune uscate este setata intre 70 si 100 de grade C.
Beneficiile saunei asupra pielii:
Temperatura ridicata din sauna (intre 70 si 100 grade Celsius) si umiditatea (intre 5% si 20%) determina organismul sa transpire abundent, proces care permite eliminarea toxinelor si curatarea in profunzime a pielii. Reprizele de sauna trebuie alternate cu scurte dusuri aproape reci, acestea din urma contribuind la tonifierea pielii, mentinandu-i elasticitatea si stimuland circulatia sanguina. Astfel ca sauna contribuie si la reducerea celulitei. Datorita dusurilor reci intercalate printre reprizele de sauna se evita suprasolicitarea inimii.
Beneficiile saunei asupra sanatatii:
Reactia imediata dupa intrarea in sauna este dilatarea vaselor de sange, care determina cresterea ritmului cardiac. Studiile arata ca frecventarea saunei nu este sub nicio forma daunatoare sanatatii. Dimpotriva, pe termen scurt aduce relaxare si o stare de bine. Iar pe termen lung:
intareste sistemul imunitar;
lupta impotriva stresului si a infectiilor;
imbunatateste functionarea sistemului circulator;
exercita o actiune tonifianta asupra pielii.
Mai precis, beneficiile saunei asupra organismului sunt urmatoarele:
Mentine tensiunea arteriala in limite normale la pacientii hipertensivi si reabiliteaza organismul dupa infarctul miocardic;
Calmeaza problemele respiratorii cum ar fi astmul si bronsita cronica;
Diminueaza artroza si durerile, intrucat relaxeaza muschii.
Contraindicatiile saunei:
Intrucat principala reactie la intrarea in sauna este accelerarea ritmului cardiac. Aceasta este contraindicata persoanelor care sufera de angina instabila, de stenoza aortica severa sau celor care au suferit recent un infarct miocardic. In majoritatea cazurilor, nu este contraindicata suferinzilor de boala coronariana daca aceasta este stabila si nici celor care sufera de necroza miocardica, cu conditia ca aceasta sa fieveche. De asemenea, nu au voie sa faca sauna persoanele care au afectiuni renale, afectiuni dermatologice grave sau sunt epileptice. Este, totodata, contraindicata femeilor insarcinate si copiilor foarte mici.
Sauna nu ajuta la pierderea kilogramelor in exces. Dupa efortul depus in timpul claselor de aerobic sau al antrenamentelor de forta, multi aleg sauna nu atat pentru relaxare cat pentru a mai pierde din kilogramele in plus. Insa sauna nu ajuta procesul de slabire. Este drept ca se pierd 1-1,50 kg din greutatea corporala, insa este vorba de transpiratie, si nu de grasime. Aceasta cantitate este recuperata imediat dupa ingestia de lichide.
In plus, persoanele care fac sauna dupa antrenament ignora faptul ca sauna presupune pierderea apei din organism. Iar dupa un antrenament este necesara rehidratarea, nicidecum eliminarea de si mai multa apa din corp.
Sauna uscata versus sauna umeda:
Spre deosebire de sauna umeda, sauna uscata actioneaza asupra organismului gratie caldurii uscate pe care o emana. Aceasta incapere este construita din lemn, iar caldura difuzata provine de la o soba pe care sunt puse pietre vulcanice care trebuie udate din cand in cand.
Sauna umeda sau sauna cu aburi infrumuseteaza pielea si curata corpul de toxine. Sub efectul aburilor, porii se dilata. Aburul este recomandat persoanelor predispuse la retentia de apa, la probleme cu circulatia si dificultati de respiratie. Este indicata si pentru reabilitarea musculara. Acest tip de sauna ofera un beneficiu in plus fata de sauna uscata prin inhalarea de aburi care ajuta la atenuarea congesiei, inflamatiei si tusei datorate alergiilor si altor probleme respiratorii.
Dusurile cervicale sunt reprezentate de jeturi puternice de apa, recomandate pentru relaxarea musculara si detensionarea cervicului.
Dus emotional este un dus imbogatit cu arome si lumini relaxante, util pentru a racori corpul in special dupa tratamentele calde de tip sauna.
Wellness Spa creeaza o atmosfera intima si fascinanta generata de aromele seducatoare ale uleiurilor orientale, lumina difuza, muzica inspirationala si, nu in ultimul rand, de caldura mainilor terapeutilor, castigand experiente unice cu rezultate remarcabile.
A devenit una dintre cele mai utilizate metode de relaxare, o arma impotriva imperfectiunilor corporale, o cale de actiune pentru ameliorarea anumitor afectiuni sau pur si simplu un refugiu din stresul cotidian.
Pentru efecte complete si complexe, terapeutii IAKI Spa recomanda masajul cu miere, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si din piele. Este eficient impotriva celulitei si a tuturor formelor de exces de grasime, sporeste capacitatea imunitara a organismului, ajutandu-l sa lupte singur impotriva bolilor. Masajul cu miere nu este un masaj dureros, ci, din contra, este un masaj relaxant, tonifiant, revigorant, in urma caruia pielea elimina toxinele si devine catifelata, elastica, neteda, cu o stalucire aparte, iar celulita dispare.
Drenajul limfatic este tot un masaj bland, combinat cu aplicarea presiunii usoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se aduna toxine pentru a fi drenate in sistemul circulator limfatic. Drenajul limfatic asigura o curatire si o regenerare profunda a organismului, de aceea, se recomanda in completarea regimurilor de detoxifiere pentru un rezultat optim.