/
/
Salina cu sare de Himalaya – terapie eficienta pentru toti

Salina cu sare de Himalaya - terapie eficienta pentru toti

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Salina cu sare Himalaya
Foto: Aviatiei Wellness Center

Așa cum știu cel mai bine părinții, în sezonul rece copiii sunt mai predispuși la apariția virozelor și a altor afecțiuni respiratorii. De altfel, inclusiv adulții se confruntă în această perioadă cu urmările neplăcute ale răcelilor sau suferă de afecțiuni ale pielii. Toate acestea pot fi ameliorate cu ajutorul unui tratament natural. Terapia în salina cu sare de Himalaya este cunoscută pentru proprietățile sale naturale curative, fiind folosită în terapii de sute de ani.

De ce salinoterapie?

Beneficiile sale provin din efectul antibacterian și din cele 92 de minerale care se găsesc în mod natural în corpul uman, inclusiv în sânge și în lichidul amniotic.

Spre deosebire de alte tipuri de terapie, o astfel de cură nu necesită dispozitive sau proceduri speciale. Este suficient să vă relaxați timp de o oră într-o astfel de formațiune naturală sau într-o încăpere special amenajată. Dacă prima variantă este, uneori, mai greu accesibilă din cauza distanței și a costurilor implicate de drum si cazare, salinele artificiale se află astăzi la îndemâna tuturor, inclusiv în nordul capitalei.

La Aviației Wellness Center, salina artificială are un design simplu și elegant care invită la destindere și răsfăț. De asemenea, aici sunt luate în calcul inclusiv nevoile celor mici, drept pentru care aceștia pot beneficia de toate efectele sării de Himalaya chiar în timp ce se joacă. Prin urmare, atunci când apar sâcâitoarele afecțiuni sezoniere, salinoterapia poate fi o activitate de familie sănătoasă și amuzantă.  În intervalul de timp petrecut în salina artificială sunt inhalați aerosolii salini care, după ce sunt depuși, fluidizează mucoasa și astfel contribuie la eliminarea acesteia. Astfel, căile respiratorii sunt curățate, iritațiile și inflamația sunt reduse iar tusea este calmată. 

Aerosolii salini au un efect spectaculos inclusiv asupra pielii datorită proprietăților antibacteriene naturale. Expus la aerul din salină, tenul capătă un aspect curat și plăcut. Însă pentru a vă bucura pe deplin de efectele sale terapeutice este indicată efectuarea orei de salinoterapie cu pielea curată, fără produse cosmetice ca pudra și fondul de ten care pot acoperi și închide porii. 

Care sunt afecțiunile ameliorate de salinoterapie? 

Așa cum menționam anterior, ședințele la salina artificială contribuie la ameliorarea unor afecțiuni respiratorii, cum ar fi:

De asemenea, salinoterapia poate fi un tratament alternativ pentru persoanele care se confruntă cu dermatite, acnee sau psoriazis. Mai mult decât atât, acțiunea stimulatoare asupra pielii ajută la estomparea cicatricelor. 

Dincolo de efectele sale principale asupra sistemului respirator și asupra pielii, terapia cu sare de Himalaya ajută la combaterea stresului și a efectelor sale neplăcute așa cum sunt insomnia, lipsa poftei de mâncare, anxietatea, probleme de concentrare, nervozitatea sau oboseala pentru că expunerea la un astfel de mediu are o ușoară acțiune sedativă. În urma curei la salina artificială, calitatea somnului este îmbunătațită simțitor și, natural, crește nivelul de energie de peste zi. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *