/
/
România are peste 8.500 de izvoare minerale

România are peste 8.500 de izvoare minerale

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
România are peste 8.500 de izvoare minerale

România are peste 8.500 de izvoareMofete. Emanații. Saline. Nămol. Ape sărate. Ape sulfuroase. Ape bromurate. Știai că România are peste 8.500 de izvoare minerale şi termale? Adică o treime din resursele vindecătoare ale Europei se află la noi? Ei bine, da, România poate și are cu ce să ne vindece. Avem ape pe care le putem bea, ape în care ne putem îmbăia, pe care le putem inhala sau cu ajutorul cărora putem face inhalații.

România are peste 8.500 de izvoare. Tu știi cum și unde putem utiliza la maxim băile cu ape minerale naturale?

Ei bine, acest tip de proceduri vindecătoare sunt sunt des utilizate în stațiunile balneare, în tratamentele balneare de recuperare medicală a multor afecțiuni. Ele pot fi naturale sau artificiale, atunci când folosesc gaze precum dioxidul de carbon sau hidrogenul sulfurat.

Pe Valea Cernei, la Băile Herculane, apele minerale sunt de mai multe tipuri și au mai multe utilizări:

  • Ape minerale clorurosodice, bicarbonatate și slab sulfuroase 
  • Ape clorosodice, bicarbonatate, calcice 
  • Ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase
  • Ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase 

Dacă vrei să știi cum și ce poți vindeca grație băilor naturale cu ape minerale sulfuroase

ia aminte la recomandările medicului balneolog Otilia Oprișan de la Afrodita Resort & Spa.

„Cura externă cu băi minerale se derulează atât sub formă de băi, la cadă sau la bazine,  la o temperatură de 36-37°C, dar și sub formă de inhalații sau aerosoli. Principala caracteristică a apelor minerale în Băile Herculane constă în concentrația foarte mare de hidrogen sulfurat (un maxim de 60 mg/1), singurul compus al sulfului ce se absoarbe în organism prin piele, plămâni şi cale digestivă.Cum acționează apa sulfuroasă? Sulful din baie pătrunde în organism, prin piele, mucoase și prin respirație. Ca urmare a contactului pielii cu apa minerală sulfuroasă, circulația periferică se activează și generează scăderea tensiunii arteriale, apare cheratoliza și desensibilizarea. Iată și explicația pentru care apele sulfuroase sunt indicate în psoriazis, eczeme cronice, afecțiuni alergice cutanate de tip urticarie. Totodată, e bine să știi că sulful are efecte metabolice manifestate prin scăderea glicemiei și a colesterolului, el intervine în metabolismul cartilajului articular și reface schimburile intraarticulare.

Băile sulfuroase sunt indicate în afecțiuni reumatice  degenerative sau inflamatorii, afecțiuni abarticulare (tendinite, tenosinovite, periartrite calcare), posttraumatice, neurologice periferice, afecțiuni vasculare periferice arteriale (ischemice), pentru tratamentul arteriopatiei obliterante aterosclerotice, la pacienți cu diabet zaharat echilibrat.

Hai la vindecare! Ai văzut ofertele balneo celor de la Afrodita Resort & Spa?

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *