/
/
Ritualul Hammam, aliatul frumusetii la Sky Wellness & Spa

Ritualul Hammam, aliatul frumusetii la Sky Wellness & Spa

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ritualul Hammam - aliatul frumusetii la Sky Wellness and Spa
Ritualul Hammam, aliatul frumusetii la Sky Wellness & Spa

Tradiție, istorie și momentul tău de relaxare. Hammam-ul, cunoscut ca și baia turcească/sauna umedă, este un ritual oriental inspirat din băile grecești sau romane. În timpul Imperiului Otoman, pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate și frumusețe, Hammam-ul oferea o ambianță ideală pentru îmbinarea utilului cu plăcutul: înconjurați de aburi și secrete, atât femeile, cât și bărbații, oscilau între momente de odihnă și discuții ce facilitau viitoare prietenii, precum și alianțe politice și economice. Treptat, Hammam-ul a devenit păstrătorul tainelor și trezorierul enigmelor.

La Sky Wellness & Spa, într-un decor modern și rafinat, pășești într-o oază de liniște. Grijile sunt abandonate, temerile respinse sau uitate, iar stresul dispare gradat, eliminat din organism cu fiecare etapă ce completează ritualul tradițional turcesc. 

Cea mai importantă etapă este curățarea pielii cu săpun negru (Beldi), originar din Maroc (foarte hidratant și creat din sâmburi de măsline negre și ulei de eucalipt). Sunt eliminate impuritățile și toxinele. După o baie relaxantă de aburi, porii se dilată, iar săpunul este aplicat prin masaje delicate. Pielea absoarbe spuma, apoi devine catifelată și fină.

Urmează gomajul cu mănușa specială Kassa, prin care sunt îndepărtate celulele moarte. Exfolierea se face pe pielea ușor umedă, pregătind trupul pentru o sesiune adițională de hidratare cu produse speciale, recomandate de terapeuții de la Sky Wellness & Spa. 

Pentru un ritual complet și o experiență unică, vă recomandăm un răsfăț suplimentar: băile Kneipp, două bazine cu apă caldă și două cu apă rece. Picioarele sunt introduse în baia caldă pentru două minute, iar în cea rece pentru cel mult un minut. La final, după ce este repetat acest proces de zece ori, picioarele sunt învelite într-un prosop tradițional turcesc. 

Beneficiile ritualului Hammam:

 • elimină stresul;
 • curăță și tonifiază pielea;
 • detoxifică organismul;
 • întărește sistemul imunitar;
 • îmbunătățește funcțiile sistemului respirator (este recomandat persoanelor cu astm sau bronșită cronică);
 • dilată vasele de sânge;
 • favorizează somnul și odihna;
 • ajută la scăderea colesterolului;
 • reglează tensiunea arterială;
 • ameliorează durerile musculare și articulare;
 • favorizează eliminarea apei din organism;
 • recomandat persoanelor cu reumatism sau care suferă de psoriazis.

Deși ambele au la bază terapia cu aburi, Hammam-ul nu trebuie să fie confundat cu sauna. Ritualul oriental are loc la o temperatură mult mai scăzută (40°C față de 100°C, cum este în cazul saunei uscate), iar umiditatea poate să atingă și cota de 100%. 

Pentru suflet, minte și trup, vă așteptăm la Sky Wellness & Spa, unde ritualul Hammam este aliatul frumuseții și sănătății! 

Durata Ritualului Hammam: 40 de minute.

Sky Wellness & SPA

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *