/
/
Relaxare cervicala la Ana Aslan Health SPA

Relaxare cervicala la Ana Aslan Health SPA

19 Apr 2021
|
Relaxare cervicala la Ana Aslan Health SPA
Relaxare cervicala la Ana Aslan Health SPA

Stati ore intregi la birou in fata computerelui in pozitii incorecte si simtiti muschii cervicali extrem de incordati si dureri, uneori atroce, in zona cefei? Simtiti ca stresul si anxietatea va strang capul ca intr-o menghina? Miscarile cefei au devenit anevoioase si dureroase? Daca ati raspuns DA la toate intrebarile, este cazul sa va acordati o pauza de sanatate si relaxare si sa vizitati un centru SPA, macar o evadare de weekend.

Aici terapeuti cu experienta va vor oferi o experienta relaxanta de neuitat si simptomele vor deveni doar o amintire neplacuta. 

In ultimele decade si cu precadere de la debutul pandemiei incidenta durerii cervicale a crescut alarmant. Nici copiii si adolescentii nu sunt feriti de suferinta coloanei cervicale datorita utilizarii excesive a ordinatoarelor si telefoanelor mobile si lipsei de miscare si exercitii fizice.

Dormitul in pozitii vicioase sau cu perne necorespunzatoare, rutina vicioasa la munca si ridicarea de greutati in mod regulat, expunerea indelungata la factori climatici nefavorabili, varsta peste 50 de ani asociata cu spondiloza cervicala sunt alti factori care determina suferinta cefei. 

Se estimeaza ca aproximativ 67% din adulti vor suferi dureri de cervicala la un moment dat de-a lungul vietii. In Europa, intre 15-19% din cazuri devin cronice, iar la nivel mondial pana la 20%. Dovezile sugereaza ca populatia alba feminina, de varsta mijlocie prezinta un risc crescut in a dobandi aceasta afectiune.

Durerile, reducerea mobilitatii si viciile de postura ale coloanei cervicale se amelioreaza si corecteaza prin 5 elemente esentiale:

  • Masajul cervical
  • Programe de exercitii fizice personalizate si specifice pentru coloana cervicala 
  • Corectarea pozitiilor vicioase in timpul activitatilor zilnice si corectii ale stilului de viata (scaune ergonomice, perne speciale adaptate, igiena posturala la locul de munca)
  • Tratarea patologie coloanei cervicale asociate (spondiloza cervicala, discopatia cervicala, sindroame miofasciale, spondilita ankilozanta, etc) si a viciilor de postura.
  • Gestionarea eficienta a stresului, reducerea anxietatii si tratarea depresiei.

Programul Relaxare cervicala la Ana Aslan Health SPA

Pachetul “Relaxare cervicala” este format din masaj al zonei cervicale si program personalizat de exercitii fizice si mobilizari ale coloanei cervicale.

Inainte de initierea pachetului oaspetii completeaza un chestionar de sanatate util terapeutului in personalizarea programului si adaptarea lui la necesitatile fiecarui caz in parte. De asemenea, se masoara tensiunea arteriala.

Masajul cervical de relaxare cu uleiuri esentiale ajuta la eliberarea tensiunii si ameliorarea durerii din zona cefei. In acelasi timp creste tonusul si forta musculaturii cervicale determinand o postura corecta. Adaptat necesitatilor fiecarei persoane si facut de un profesionist este extrem de sigur si eficient. In masaj se introduc si manevre din masajul suedez, cu tapotamente usoare combinate cu miscari de framantare cu presiune redusa care reduc stresul, imbunatatesc circulatia sangelui, elimina toxinele acumulate in muschi si amelioreaza durerea.

Masajul regiunii cervicale este urmat de un program personalizat de exercitii fizice si tehnici de kinetoterapie. Se folosesc diferite tipuri de miscare combinate: exercitii de rezistenta, coordonare, aerobice, stretching. Impreuna au scopul de a stimula circulatia pentru a iriga zona lucrata cu  mai mult sange si substante nutritive, stabilizeaza musculatura gatului, cresc rezistenta izometrica, amelioreaza durerea, imbunatatesc mobilitatea, consolideaza articulatiile intervertebrale si corecteaza postura corpului. 

Doctor Balneolog Mihaela Cucu, Director Medical Ana Aslan Health Spa Hotel Europa

Relaxare cervicala la Ana Aslan Health SPA

Adresa: Str. Republicii 13, Eforie Nord, Romania

E-mail: anaaslan-spa@anahotels.ro

Telefon: 0241702840 sau 0241702814

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare