/
/
Recuperare respiratorie prin tratamente balneare pentru copii la Baile Govora

Recuperare respiratorie prin tratamente balneare pentru copii la Baile Govora

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Recuperare respiratorie prin tratamente balneare pentru copii la Baile Govora
Vine, vine primăvara și virozele vor afecta întreaga țară

Recuperare respiratorie prin tratamente balneare pentru copii la Baile Govora – Răceli, dureri în gât, tuse, faringită, bronșită, otită și febră. Copiii sunt mai predispuși la afecțiuni sezoniere, iar unii dintre ei par să se îmbolnăvească mai mult decât alții. De la bronșiolită care afectează nou-născuții, la principalele boli respiratorii care apar la copii odată cu venirea primăverii, până la sindromul de apnee obstructivă în somn, toate aceste neplăceri dau viața copiilor peste cap și, implicit, a părinților.

De fapt, sosirea primăverii, aduce cu ea o serie de schimbări: zile mai lungi, cu temperaturi mai blânde, și, evident care oferă mai multe ore de lumină benefice organismului, dar și o serie de boli ușoare ca urmare a schimbărilor legate de climă în sine. Organismul copiilor trebuie să se obișnuiască cu nenumăratele schimbări bruște de temperatură ce au loc primăvara, un sezon foarte capricios. Aceste schimbări îngreunează viața copiilor. Ca să nu mai spunem de contextul actual al pandemiei. Copiii fac tot mai puțină mișcare, petrec mult timp în interior, astfel că sunt slăbiți, apatici și vulnerabili în fața bolilor.

Vestea bună? Peste puțin timp, copiii se vor bucura de prima vacanță de primăvară din acest an, iar asta înseamnă cel mai bun prilej pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber, și, totodată, pentru a se recupera în urma unor afecțiuni respiratorii.

Ce destinație să alegi, unde să puteți merge împreună ca familie?

Propunerea noastră: Băile Govora! De ce să alegi această stațiune? Băile Govora este una dintre cele mai bogate staţiuni balneare din România şi Europa în apele iodurate şi bromurate de origine organică, iar factori naturali de cură precum ape minerale de mare concentraţie iodurate şi bromurate, sulfuroase, hipertone; ape bicarbonate, sulfuroase, sodice, calcice hipone; ape minerale pentru crenoterapie… o transformă într-un loc magic.

Astfel că, la Hotel Palace Băile Govora, întreaga familie se poate bucura de binefacerile apelor minerale. Acestea constituie factorii naturali terapeutici folosiți în tratarea unei vaste palete de afecțiuni. În plus, pot beneficia de tratament balnear atât copiii (+/- 1 an), cât și adulții. Un motiv pentru a petrece un sejur împreună cu toată familia. Stațiunea beneficiază, de asemenea, de un climat continental cu influență mediteraneană, umiditate relativ constantă, temperaturi fără valori extreme și ușoară încărcare cu polenuri. Plimbările făcute în acest mediu influențează pozitiv întregul organism (respirator, motor, psihic, cardiac).

Ce afecțiuni pot fi tratate la Băile Govora? Recuperare respiratorie prin tratamente balneare pentru copii

Apele minerale din stațiune tratează sau ameliorează cu succes afecțiuni respiratorii , O.R.L. și afecțiuni ale aparatului locomotor. Iar dintre toate, afecțiunile respiratorii și O.R.L. aduc cei mai mulți pacienți la Băile Govora. De exemplu, un pachet de tratament balnear clasic pentru  astmul bronșic constă în:

  • 1,2 proceduri de inhaloterapie;
  • 1 procedură de kinetoterapie și
  • 1 procedură de bronhodilatație.

Totodată, băile cu ape minerale sunt folosite și în ameliorarea psoriazisului, și sunt recomandate în tratarea afecțiunilor respiratorii și a afecțiunilor ce țin de oase, mușchi și piele.

Există anumite contraindicații? Pot beneficia de baie cu ape minerale pacienții care nu au contraindicații medicale precum:

  • hipertensiune arterială netratată;
  • tumori maligne;
  • T.B.C.;
  • hemoragii;
  • orice afecțiune în fază acută.

Trebuie avut, însă, în vedere că tratamentul balnear acționează diferit asupra pacientului, în funcție de vârstă, stadiul bolii și nivelul de cooperare al individului, astfel că:

  • Se vindecă afecțiunile în fază incipientă;
  • Se ameliorează afecțiunile cronice: Astmul bronșic, Bronsiectaziile; B.P.O.C-ul; Emfizemul pulmonar; Laringitele; Rinosinuzitele; Reumatismul degenerativ; Disfuncțiile post-traumatice.

Foarte important! În urma tratamentelor balneare de la Băile Govora, copiii au cele mai bune rezultate, nivelul de ameliorare, ba chiar de vindecare este de aproximativ de 80%-90%.

De asemenea, la Hotel Palace Băile Govora, în cazul bazei de tratament, programului medical i se pot asocia ședințe de masaj, înot, saună, bazin Kneipp, hammam și jacuzzi. Iar pentru cele mai bune rezultate, medicii recomandă repetarea curei balneare la 6-8 luni, evitarea mediilor poluante, a frigului și a umidității și, după caz, evitarea efortului fizic.

Te-am convins?

Alege vindecarea prin natură! Petrece timp împreună cu copiii tăi într-un loc curat, frumos și benefic pentru sănătate! Vino la Băile Govora!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *