/
/
Programele de educatie acvatica pentru copiii mici si prescolari la Baby SPA

Programele de educatie acvatica pentru copiii mici si prescolari la Baby SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Programele de educatie acvatica pentru copiii mici si prescolari la Baby SPA
Foto: Aviatiei Wellness Center

Programele de educatie acvatica implica tehnici speciale de predare, adaptate fiecarei grupe de varsta a sugarilor si copiilor mici si mari, avand ca scop principal sa ii ajute pe cei mici, dar si pe parinti sa se familiarizeze cu apa, sa capete incredere in mediul acvatic si sa desfasoare diverse activitati placute in bazin, invatand totodata inotul. 

Copiii se dezvolta in etape, la varsta de bebelus achizitiile se deprind treptat, ca mai apoi, odata cu cresterea, cei mici sa capete capacitati complexe atat fizice, cat si phihoemotionale, sociale, de integrare si interpretare. De aceea crearea unor programe educationale adecvate grupei de varsta a copiilor reprezinta un punct esential in educatia acestora. 

Un alt aspect important al programelor educationale la sugari si copiii prescolari il reprezinta pregatirea si experienta instructorilor. Acestia, alaturi de educatori si alti profesori cu care cei mici interactioneaza, joaca un rol de baza in formarea stilului de viata al copiilor, in crearea unor valori pe termen lung cum ar fi placerea de a face miscare, ei reprezentand adeseori prima legatura a copiilor si familiilor acestora cu serviciile educationale.

Materialele didactice folosite de Baby Spa in programele de educatie acvatica pentru bebelusi si copiii prescolari sunt atent alese astfel incat sa asigure celor mici un mediu de joaca placut si sigur, care sa le creeze increderea fata de apa si totodata sa le dezvolte cat mai eficient abilitatile de a inota. Experienta si pregatirea instructorilor devine esentiala pentru obtinerea unur bune rezultate. 

Scopul programelor acvatice pentru copiii mici si prescolari:

– Familiarizarea copiilor si a parintilor cu reperele ce promoveaza siguranta in apa si in imprejurimile bazinului;

– Incurajarea copiilor de a se obisnui cu apa si de a desfasura diverse activitati si jocuri in mediul acvatic, ajutand totodata la deprinderea progresiva a tehnicilor de inot;

– Insusirea de catre parinti a unor metode educationale ce ii ajuta pe cei mici sa devina mai increzatori in propriile forte si sa fie dornici sa invete lucruri noi;

– Incurajarea activitatilor sportive atat pentru copii, cat si pentru parinti;

– Oferirea unor oportunitati de joc si comunicare intre parinti si copii, dar si de socializare cu alte familii;

Clasificarea stadiilor de dezvoltare a copiilor reprezinta un reper esential in ceea ce priveste baza dezvoltarii programelor de educatie acvatica:

– Nou-nascut: de la nastere pana la 6 luni;

– Bebelus 1: de la 6 la 12 luni;

– Bebelus 2: de la 12 la 24 de luni;

– Copil mic 1: de la 24 la 36 de luni;

– Copil mic 2: de la 36 la 42 de luni;

– Prescolar: de la 42 pana la 48 de luni;

Baby Spa va intampina cu programe special concepute pentru copiii mici si prescolari, incepand cu varsta de sugar. Instructorii nostri prezinta o vasta experienta in educatie acvatica infantila, folosind materiale didactice special create pentru ca cei mici sa se distreze in apa in conditii de siguranta. Calitatea serviciilor noastre este de necontestat. Va invitam sa aflati mai multe detalii pe site-ul oficial Baby Spa si pe pagina noastra de Facebook.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *