/
/
Nu ai motivație? Iată cum poti să-ți recapeți cheful de sală

Nu ai motivație? Iată cum poti să-ți recapeți cheful de sală

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
b 58 1024x682 1
Nu ai motivație? Iată cum poti să-ți recapeți cheful de sală

Indiferent dacă îți faci curaj să pășești în sala de antrenament sau faci deja acest lucru, știi cu siguranță ce înseamnă să îți pierzi motivația. De multe ori, acesta este primul pas către renunțarea completă la antrenamente și întoarcere către un stil de viață sedentar cu numeroase urmări negative. Cea mai simplă modalitate de a combate lipsa de motivație este să îți găsești un partener de antrenament, indiferent dacă e vorba de un prieten apropiat sau de partenerul de cuplu. Antrenamentele în doi sunt întotdeauna mai distractive și chiar mai productive. Pe lângă toate acestea, iată și alte câteva avantaje ale antrenamentului cu un gym buddy:

  • Vă veți motiva în permanență unul pe celălalt, iar drumul până la sala de antrenament va fi mult mai ușor.
  • Vă veți încuraja să vă depășiți limitele sau nemulțumirile.
  • Vă puteți ajuta să executați exerciții mai grele și mai complexe.
  • Veți putea organiza mici competiții amicale.

Deși este profund încurajată participarea la antrenament cu un prieten, este important să nu pierdeți din vedere diferențele de condiție fizică dintre voi și să vă adaptați antrenamentele, chiar dacă le faceți împreună, pentru a evita accidentările.

Dacă îți dorești să începi un stil de viață mai activ, dar nici tu, nici viitorul partener de antrenamente nu ați mai fost la sala de ceva vreme, puteți începe cu o clasă de grup. La Aviației Wellness Center vă stau la dispoziție numeroase astfel de ore care vă vor ajuta să vă atingeți scopurile și, în același timp, să vă distrați făcând mișcare. Iată care sunt cele mai populare antrenamente de grup de la centrul premium din nordul Bucureștiului.

Clasele de grup de la Aviației Wellness Center

Tabata

TABATA este un tip de antrenament HIIT (High Intensive Interval Training), conceput în 1996 de către Izumi Tabata (doctor și cercetător japonez). Specific acestui antrenament efectuat pe intervale de timp este regula 20/10: 20 de secunde de antrenament și 10 secunde de pauză, repetate de 8 ori. Deși antrenamentul TABATA a fost creat pentru creșterea și dezvoltarea performanței atleților, acesta poate fi efectuat de orice persoană care dorește să își îmbunătățească condiția fizică sau să slăbească, fără să piardă masă musculară. În antrenamentul Tabata este importantă calitatea execuției exercițiilor: pentru a avea rezultate este recomandat să execuți exercițiile la intensitate maximă. Acest tip de antrenament este alcătuit din succesiuni de mișcări executate cu propria greutate a corpului, alternând exercițiile dinamice cu cele de forță (genuflexiuni, fandări, flotari, abdomene, sărituri, alergare pe loc) până la utlizarea oricăror accesorii specifice din sală, așa cum sunt ganterele, stepul sau discurile, printre altele.

Circuit training

Această clasă este un tip de antrenament care presupune utilizarea unei metode speciale de organizare a acestuia si vizeaza executarea fara pauza a unor exercitii, intr-o succesiune continua. Atingerea obiectivului antrenamentului este realizat fie cu ajutorul exercitiilor executate cu corpul liber, fie cu ajutorul exercitiilor executate cu corpul liber şi/sau cu diferite instrumente (bara cu greutati, gantere, step, bosu, salteluta).

Pump your Body

Ora de Pump your Body antrenament intens care lucrează toate grupele musculare utilizând diverse accesorii (gantere, bara cu discuri, step, saltea), dar și greutatea propriului corp. Acest antrenament are în vedere dezvoltarea forței și rezistenței musculare, creșterea densității osoase, accelerând metabolismul și crescând în acest fel rata de ardere a caloriilor, care va fi activată chiar și după încheierea antrenamentului.

Aviației Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *