/
/
Ne facem bine în România, cu nămol extras din Lacul Ursu

Ne facem bine în România, cu nămol extras din Lacul Ursu

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Ne facem bine în România, cu nămol extras din Lacul Ursu
Ne facem bine în România, cu nămol extras din Lacul Ursu

Ne facem bine în România – Pe timp de pandemie, sănătatea se află pe primul loc. Chiar dacă regulile izolării nu permit deplasarea departe de acasă, va veni și vremea când #totulvafibine și vom putea să revenim din nou la obiceiurile care ne aduceau bucurie acum câteva luni.

Atunci când lucrurile vor reveni la normal, ne facem bine în România! Pentru că trebuie să susținem economia țării noastre, dar mai ales pentru că dispunem de atâtea bogății naturale vindecătoare.

Una din destinațiile cele mai cunoscute din țara noastră este stațiunea Sovata, unde Lacul Ursu este cel mai bun medicament încă din anul 1950 pentru afecțiuni ginecologice, probleme ale pielii, de mobilitate și nu numai.

La Ensana Health Spa Hotels,terapiile pe bază de nămol peloidogen ocupă loc de cinste. Motivul? Acest gen de nămoluri sunt combinații de substanțe minerale și substanțe organice, iar unicitatea nămolului din Lacul ursu este dată de concentrațiile mari ale ambelor fracțiuni. Nămolul este intens mineralizat, principala componentă anorganică-sarea, asigură efectul antiinflamator, extrem de util în afecțiunile reumatologice, ginecologice și dermatologice. Alături de sare, sunt prezente și alte minerale, majoritatea în formă coloidală, ceea ce le face ușor absorbabile prin piele.

Ce efecte are împachetarea cu nămol pentru sănătate, în general?

– Pe lângă efectul antiinflamator, el este și antialgic, biotrofic, este antiedematos, miorelaxant, stimulează imunitatea și este sedativ general;

– Aplicat pe piele, nămolul are efect hidratant, exfoliant, prin efectul de gomaj al cristalelor de sare. Detoxifiază, regenerează prin activarea circulației, este bacteriostatic, tratează acneea și cicatrizează estetic zonele cu furunculoză;

– Prin efectul sau antialergic, acesta ameliorează, chiar vindecă de cele mai multe ori, dermatita atopică și alergiile de contact.

Ne facem bine în România – Tratamentul cu nămol are și contraindicații?

Din nefericire nu se poate aplica în caz de boli acute precum stări febrile, boli infecto-contagioase sau în faza de acutizare a unor boli cornice. Nu se recomandă bolnavilor de leucemie, celor care au avut orice formă de cancer în trecut sau în prezent, hemofilii, anemii severe, tromboză venoasă profundă, varice esofagiene sau infarct miocardic.

Care este durata efectului împachetărilor cu nămol?

Efectul antiinflamator durează intre șase luni și un an pentru inflamațiile cronice reumatice și ginecologice. Efectul cosmetic în psoriazis este de două-trei luni, iar efectul antistres și de echilibrare endocrino-vegetativă durează șase luni.

Rămâi sănătos prin natură, prin factorii balneo. Descoperă beneficiile curative ale celui mai mare lac helioterm din Europa!

https://desprespa.ro/sovata-ensana-health-spa-hotels/

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *