/
/
Motive convingatoare sa incerci orele de Pilates

Motive convingatoare sa incerci orele de Pilates

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Motive convingatoare sa incerci orele de Pilates
Motive convingatoare sa incerci orele de Pilates

Pilates sau metoda Pilates reprezinta o forma de miscare potrivita pentru oricine, prezentand peste 500 de exercitii inspirate din antrenamentele calistenice, din kinetoterapie, yoga sau balet. Aceste exercitii pot fi adaptate si selectate pentru a fi potrivite grupelor in functie de nivelul de antrenament, de rezistenta sau scop.

Astfel ca prin Pilates putem lucra intregul organism, putem executa atat exercitii folosind greutatea propriului corp, cat si miscari unde sunt necesare diverse elemente (de exemplu ganterele). Pilates imbunatateste rezistenta si forta musculara, flexibilitatea si echilibrul, ajutand la o constientizare mai buna a corpului, la un control mai fin al muschilor, dar si la imbunatatirea respiratiei.

Beneficii pe care le obtii daca mergi la orele de Pilates

Program potrivit pentru oricine

Indiferent daca esti incepator sau performer, Pilates te va ajuta intotdeauna atat sa te mentii, cat si sa iti dezvolti abilitatile musculare si articulare. Se poate incepe cu exercitii simple, care vizeaza formarea unei posturi sanatoase, stapanirea respiratiei, dar si cresterea rezistentei si fortei musculare, ca apoi sa se recurga la exercitii cat mai complexe si solicitante.

Beneficii musculoscheletale si articulare

Pentru ca Pilates imbina exercitii de forta cu cele de stretching si relaxare, beneficiile practicarii cu regularitate a acestei metode se evidentiaza cu precadere la nivelul muschilor, oaselor si articulatiilor:

– Echilibrarea fortelor musculare pe ambele parti ale corpului si reducerea asimetriilor;

– Imbunatatirea posturii coloanei vertebrale si reducerea riscului de tasari sau hernii, precum si cresterea mobilitatii coloanei;

– Ameliorarea durerilor de spate de cauza posturala si musculara;

– Relaxarea zonei umerilor si a gatului, zonei cervicale;

– Imbunatatirea controlului muscular la nivelul tuturor segmentelor corpului;

– Cresterea tonusului muscular la nivelul picioarelor, bratelor, spatelui si abdomenului, precum si reducerea tesutului adipos din aceste zone;

– Imbunatatirea mobilitatii si reducerea durerilor (daca exista) la nivelul articulatiilor mari precum glezne, genunchi, sold, umeri, coate, incheietura manii;

– Imbunatatirea calitatii tendoanelor;

– Stimularea remanierii osoase;

Beneficii estetice

Desigur ca metoda Pilates ajuta in eliminarea surplusului de kilograme si in remodelare corporala, conducand la dobandirea unor forme si dimensiuni de invidiat, pastrand totodata armonia corpului. Exercitiile Pilates ajuta in pierderea grasimii din zona abdominala, in obtinerea unui abdomen ferm, dar si in eliminarea celulitei.

Managementul stresului

Pentru ca exercitiile Pilates se realizeaza pe ritmul unei muzici relaxante, folosind totodata si tehnici de imbunatatire a respiratiei (crescand astfel oxigenarea creierului), acestea aduc o relaxare generala corpului si mintii, combatand stresul. Pilates imbunatateste legatura dintre minte si corp si totodata stimuleaza atentia si memoria, imbunatateste calitatea somnului si creste buna dispozitie. 

La Aviatiei Wellness Center va asteptam la orele de Pilates alaturi de antrenori cu experienta. Nu uitati sa faceti o programare in prealabil pentru a va asigura locul in sala.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *