/
/
Mituri despre sport și sala de fitness

Mituri despre sport și sala de fitness

05 Apr 2019
|
Mituri sport și fitness
Mituri despre sport și sala de fitness

Adevăr sau legende urbane?

Sala de antrenament este, după câte se pare, una dintre cele mai mari surse de legende urbane. În jurul acesteia planează câteva mituri, unele dintre ele bazate pe realitate, altele pe interpretări eronate ale unor studii, dar care toate împreună îi pot ține departe pe cei care îți doresc să înceapă un stil de viață mai activ. Prin urmare, astăzi vom demonta câteva dintre cele mai cunoscute mituri despre sport si din sala de fitness. 

Mituri despre sport: Cei 10 000 de pași pe zi sunt suficienți

De fapt, cei 10 000 de pași pe care trebuie să îi facem în fiecare zi sunt un minim de mișcare ideal care să contrabalanseze o parte dintre efectele negative ale unui stil de viață sedentar. Deși sunt un punct bun de pornire, în funcție de scopul pe care vrei să îl atingi, aceștia trebuie completați de programe complete de mișcare. Te poți înscrie la o oră de aerobic sau poți apela la serviciile unui antrenor personal de la Aviatiei Wellness Center care îți va oferi nu doar programul ideal de mișcare, ci și planul alimentar potrivit scopului pe care vrei să îl atingi. 

Cel mai bun moment să faci mișcare este dimineața

Adevărul este că cel mai bun moment să faci mișcare este atunci când îți permite programul. Cei mai mulți dintre oameni cred că atunci când faci sport seara, îți este mai greu să adormi pentru că ”duduie adrenalina”. De fapt, o oră de sport după programul de birou poate fi una dintre soluțiile pentru un somn mai profund și mai odihnitor. 

Fetele fac aerobic, băieții ”trag de fiare”

Acesta este, poate, cel mai des întâlnit mit în ceea ce privește regulile nescrise ale sălii de antrenament. În realitate, un antrenament complet are atât parte de cardio, cât și antrenament de forță. Durata, intensitatea și frecvența acestora depinde, din nou, de scopul pe care ți l-ai propus. 

Abdomenele topesc colăceii de pe burtă

Cu siguranță exercițiile abdominale sunt parte importantă din orice tip de antrenament, însă acestea nu sunt suficiente pentru a obține o silueta armonioasă. Atât timp cât antrenezi o singură grupă musculară și nu ai o alimentație corectă, completă și sănătoasă, rezultatele se vor lăsa așteptate la nesfârșit. 

Bea 2 litri de apă atunci când faci mișcare 

Hidratarea este foarte importantă pe tot parcursul zilei, nu doar în sala de antrenament. Atunci când faci exerciții, trebuie să bei apă ca să înlocuiești cantitatea eliminată. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să golești o sticlă mare la începutul antrenamentului. Ideal ar fi ca pe parcursul orei de sport să bei câtă apă simți că ai nevoie, cu înghițituri mici și fără să te forțezi. 

Stretching înainte de antrenament 

Nu puțini sunt oamenii care cred că înainte de antrenament e necesară o sesiune de stretching. De fapt, adevărul este exact invers. Astfel de întinderi nu sunt recomandate înainte de ora de sport pentru că mușchii sunt neîncălziți și te poți accidenta. La începutul sesiunii de work out, sunt suficiente câteva minute de antrenament cardio ușor și stretching dinamic. Începând cu rotiri de brațe, gât și trunchi, fandări și genuflexiuni. Abia la sfârșitul antrenamentului poți face câteva minute de stretching pentru a ajuta mușchii să se relaxeze. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare