/
/
Mici obiceiuri zen care aduc armonia în viața ta

Mici obiceiuri zen care aduc armonia în viața ta

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Mici obiceiuri zen care aduc armonia în viața ta
Mici obiceiuri zen care aduc armonia în viața ta

Mici obiceiuri zen care aduc armonia în viața ta. Zen este un concept japonez care afirmă că echilibrul interior poate fi obținut prin contemplare, meditație și acceptare. În viețile noastre atât de agitate, încărcate de stres, de rutină și de griji pare că echilibrul emoțional este doar un alt task de pe o listă interminabilă, mutat la nesfârșit mai jos în ordinea priorității. De fapt, filozofia Zen poate fi aplicată ușor, aproape intuitiv, prin mici schimbări benefice care nu necesită timp, efort sau investiție materială, ci doar un strop de voință. Iata 4 obiceiuri zen care aduc armonia si wellness-ul în viața ta:

1. Respiră

Poate suna ciudat că acest lucru atât de simplu poate fi calea către o viață mai bună. În mod evident, toată lumea respiră, dar cât de conștienți suntem de respirația noastră, de fiecare inspir și expir în parte? Singurul ”secret” în acest sens este faptul că respirația profundă, calmă, induce o stare de relaxare. Prin urmare, în toiul unei zile aglomerate și plină de stres, rezervă-ți un minut în care să respiri adânc, liniștit și să îți imaginezi că fiecare expirație îndepărtează de tine câte un pic din agitația acumulată. 

2. Zâmbește mai des 

Dacă vrei, zâmbetul este un truc, o scurtătură, un life hack rapid care te ajută să te relaxezi. Nu trebuie să ai un motiv anume să zâmbești (deși, dacă te uiți cu atenție în preajma ta sau in interiorul tău, vei găsi cel puțin un motiv), e suficient să lași colțurile gurii să se ridice. Zâmbetul, provocat deliberat sau nu, duce la eliberarea unor substante în creier care contribuie la relaxare și la combaterea stresului. 

3. Oferă-ți un moment de răsfăț la spa

În ciuda programului tău încărcat, găsește măcar o oră pe săptămână pe care să ți-o dedici exclusiv ție în care să nu faci nimic pentru că trebuie, pentru că ai un termen de predare, pentru că ai un raport de făcut sau treabă prin casă. 

Una dintre cele mai bune metode de detașare și relaxare este masajul. Specialiștii de la Aviației Wellness Center te așteaptă pentru un astfel de moment special într-un cadru elegant, modern și plăcut care are numeroase beneficii, atât asupra trupului, cât și a spiritului.

Circulația sângelui este îmbunătățită și astfel țesuturile sunt mult mai bine oxigenate. Pe de-o parte, acest lucru înseamnă, așa cum ziceam, că trupul intră într-o stare de liniște și echilibru iar pe de cealaltă parte, este o metodă excelentă de refacere după o zi grea de muncă sau după un antrenament intens. Un alt ”secret” al masajului somatic este faptul că în timpul acestei proceduri sunt eliberate endorfine, substanțe care contribuie la combaterea anxietății și a problemelor cauzate de aceasta. 

4. Fii prezent! 

Dacă ne-am analiza obiectiv șirul gândurilor, aproape întotdeauna ne uităm în trecut sau proiectăm viitorul dar uităm să trăim momentul prezent. Prin urmare, o altă modalitate simplă de a adopta filozofia Zen este să fii prezent. Chiar și în momentele dificile ale vieții, dacă privești în jurul tău, vei găsi o ancoră de liniște și de fericire în momentele pe care le trăiești. 

Aviatiei Wellness Center 

Subiecte:SpaWellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *