/
/
Metode simple pentru accelerarea metabolismului

Metode simple pentru accelerarea metabolismului

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
dreamstime 54452282 1024x682 1
Infused water with fresh organic berries.

”Am metabolismul leneș” sau ”mi-a încetinit metabolismul” sunt doar două dintre pretextele pe care oamenii le folosesc atunci când vine vorba despre acumularea kilogramelor în plus. Ce-i drept, o ardere metabolică lentă poate duce la îngrășare. Însă rata de ardere a caloriilor poate fi modificată de stilul de viață. Cu siguranță traiul sedentar și aportul caloric mărit peste nevoile organismului sunt, cu câteva excepții care țin de patologie, cauzele kilogramelor în plus. Din fericire, acești doi factori merg mână în mână și pot fi modificați astfel încât să crească viteza metabolică din organism. 

Ce poți face în acest sens? Poți participa la ore de aerobic special concepute pentru arderea caloriilor, cum ar fi: 

Pump your body

Un antrenament intens care pune în mișcare toate grupele musculare prin utilizarea accesoriilor specifice de aerobic (gantere, bara cu discuri, step, saltea), dar și greutatea propriului corp. Scopul unei astfel de ore este dezvoltarea forței și rezistenței musculare și creșterea densității osoase. De asemenea, Pump your body accelerează metabolismul și crește viteza de ardere a caloriilor, inclusiv după încheierea antrenamentului.

Full body workout

Este o oră de aerobic plină de energie în care vei avea parte de un antrenament exploziv de cardio și forță. În cadrul unui astfel de antrenament fulger vei lucra atât cu greutatea propriului corp, cât și cu diferite accesorii. Este unul dintre cele mai eficiente antrenamente, care te ajută să slăbești și să obții un corp tonic și atletic.

Power jump

Cea de-a treia sugestie pentru accelerarea metabolismului lent este un tip de antrenament cardio-vascular care presupune activități prelungite la o anumită intensitate, în sistem aerob (corpul folosește oxigenul pentru obținerea energiei de care are nevoie). Așa cum îi spune numele, la orele de Power Jump slăbești prin executarea unor sărituri pe trambuline elastice. În cazul acestor exerciții impactul asupra articulațiilor este minim datorită suprafeței pe care se aterizează. Alături de îmbunătățirea ritmului metabolic, printre beneficiile acestui tip de antrenament se numără creșterea rezistenței la efort precum și îmbunătățirea echilibrului. 

Regim de viață sănătos și echilibrat

Așa cum menționam anterior, alimentația este un alt factor extrem de important pentru un metabolism eficient. În acest caz, singurul secret este un regim de viață sănătos și echilibrat. Regimul echilibrat include toate grupele alimentare, însă cu o predominantă vegetală, inclusiv carbohidrați și grăsimi bune din nuci, pește sau avocado. 

Consumul de apă

Un alt aspect important în accelerarea arderilor este consumul de apă. Atunci când arde calorii, corpul are nevoie de apă. Iar atunci când organismul nu primește în cantități suficiente, reacția naturală este să facă economii în acest sens și să încetinească procesele care o consumă, inclusiv rata metabolică. Prin urmare, asigură-te că bei în fiecare zi cantitatea necesară de apă. 

Somn

În cele din urmă, un alt lucru care te poate ajuta în accelerarea metabolismului este să te odihnești suficient. Ai nevoie cel puțin 7 ore de somn pe noapte pentru ca organismul să se refacă si pentru a regla nivelul de leptină, hormonul sațietății.

Aviatiei Wellness Center 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *