/
/
Masajul și gimnastica bebelușului

Masajul și gimnastica bebelușului

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masajul si gimnastica bebelusului
Masajul și gimnastica bebelușului

Cât de importante sunt gimnastica și masajul bebelușului? Acestea sunt unele dintre cele mai distractive forme terapeutice, facand astfel primii pasi spre socializare. Totodată, sunt un mijloc placut de comunicare si relationare cu bebelusul.

Este incontestabil faptul ca aceste doua activitati influenteaza pozitiv cresterea si dezvoltarea celui mic, nefiind vorba doar de a-i crea senzatii de placere, de caldura sau de ocrotire. 

Micutul tau merita tot ce e mai bun!

Un ritual zilnic al masajului, pe langa faptul ca ajuta la intarirea legaturii emotionale cu parintele, contribuie la dezvoltarea neuro-psiho-motorie normala a bebelusului.

Beneficiile acestei activitati sunt multiple. Pe langa faptul ca este un mod de relaxare pentru copil, care il face sa se simta iubit si protejat, ajuta la intarirea sanatatii, la stimularea cresterii si dezvoltarii atat fizice cat si psihice a copilului, pana la reducerea starii de disconfort al copilului. In timpul masajului sistemul digestiv al bebelusului este stimulat, lucru benefic in special cand copilul are colici.

Asociat cu exercitiile fizice executate in apa, masajul fortifica musculatura, stiut fiind si efectul exercitiului fizic asupra dezvoltarii masei osoase, facandu-l capabil sa faca fata solicitarilor ulterioare.

Copilul isi va sine capul drept. Îsi va controla mai bine miscarile si va avea un tonus mai bun.

Masajul si gimnastica la bebelusi ajuta la intarirea sistemului imunitar al sugarilor, scurtand evolutia unor boli si reducand efectele neplacute.

Programul de gimnastica si masaj trebuie realizat cu o jumatate de ora inainte sau dupa alaptare, cand micutul este vioi, dar linistit si ar trebui sa dureze 40-45 de minute, in functie de disponibilitatea copilasului.

Masajul și gimnastica bebelușului: Este important ca părinții să fie cât mai apropiați de copiii lor

…oferindu-le afectiune inca de la nastere, iar masajul este una dintre metodele prin care copilul simte dragostea celor care-l ingrijesc.

Masajul si gimnastica pentru sugari ar trebui invatate de toti parintii inca din timpul perioadei de gestatie sau in maternitate. Și intr-adevar, se remarca dorinta parintilor de a cunoste cat mai multe despre aceste activitati.

La Baby Spa, in Aviatiei Wellness Center, cei mai mici dintre bebelusi au parte de hidroterapie, care vine la pachet si cu putin rasfat. Programul Water Baby se adreseaza copiilor cu varste intre 0 si 4 luni. O sedinta inseamna masaj, gimnastica si hidroterapie. Timp de 50 de minute, intr-un cabinet special amenajat, cel mic se va bucura de toata atentia si priceperea unui kinetoterapeut. Masajul si gimnastica ii vor pune in miscare musculatura si o vor fortifica. Activitatea are la baza reflexele neonatale ale bebelusului si este o parte pregatitoare pentru a intra in activitatea ulterioara din piscina, dupa varsta de 4 luni.

Anca Grecu – Doctor in Educatie Fizica si Sport, General Manager Aviatiei Wellness Center

www.babyspa.ro

www.aviatieicenter.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *