/
/
Masajul anticelulitic la Belle Maison SPA

Masajul anticelulitic la Belle Maison SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masajul anticelulitic
Pretty young brunette laying on massage table wrapped in a towel waiting on massage among a floral arrangement of tall ornamental grass in the background.

Piele cu aspect de coaja de portocala?

Putem spune stop inestetismelor cauzate de celulita cu ajutorul masajului anticelulitic. Acesta este un masaj extrem de eficace, recomandat tuturor celor care doresc sa aiba grija de aspectul fizic si, nu in ultimul rand, de sanatate.

Functioneaza sau nu?

Ar parea ca solutia impotriva celulitei este usor de rezolvat, dar trebuie evaluati mai multi factori. Inainte de toate masajul trebuie efectuat de persoane calificate si bine instruite. In alta ordine de idei celulita poate avea cauze care nu sunt corelate direct cu eliminarea toxinelor de catre sistemul circulator sau limfatic. Uneori un dezechilibru hormonal sau un tesut conectiv traumatizat, pot fi cauza acestei probleme si astfel sa nu se obtina cu ajutorul masajului rezultatul dorit.
Masajul anticelulitic nu trateaza definitiv si complet celulita, insa poate contribui cu siguranta la uniformizarea suprafetei pielii prin ascunderea depunerilor de tesut adipos (grasime), vizibile sub forma umflaturilor inestetice.
Manevrele efectuate de terapeut au o viteza sustinuta si variaza de la o presiune superficiala, la miscari rapide si mai intense, pana la manevre placute, cu efect relaxant.
Principalul beneficiu al masajului anticelulitic este imbunatatirea circulatiei sanguine. Acest lucru conduce la reducerea si eliminarea depunerilor grase in timp. Presiunea directa si miscarile circulare elibereaza tensiunea locala de la nivelul muchilor, facilitand buna trecere a fluxului sanguin.
 
Un alt efect pozitiv al masajului anticelulitic este acela ca stimuleaza sistemul limfatic si ajuta la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Astfel, apa retinuta in tesuturi este o alta problema rezolvata prin acest tip de masaj.

Alte beneficii importante sunt:

  • Influentarea metabolismului celular si al sistemului glandular – ajuta la scaderea in greutate;
  • Activarea sistemului venos pentru o mai buna eliminare a reziduurilor metabolice de la nivel celular;
  • Ameliorarea elasticitatii si tonusului pielii, precum si a sanatatii tesuturilor subcutanate.
 
Intrucat masajul anticelulitic ajuta la eliminarea toxinelor dintre tesuturi, iar celulita se formeaza si din pricina acumularii excesive de toxine. Se poate preveni cu ajutorul masajului formarea altor depuneri adipoase inestetice pe viitor. In plus, pentru ca este un tratament local, permite obtinerea remodelarii corporale dorite, insistandu-se asupra zonelor cu probleme.
Eficacitatea masajului anticelulitic creste cu ajutorul cremelor si uleiurilor speciale. Precum si prin asocierea acestuia cu alte tratamente eficiente in eliminarea celulitei, asa cum sunt electrostimularea sau impachetarile. Masajul anticelulitic aduce rezultate mai bune si prin combinarea lui exercitii de forta si cardio.
Este necesar un numar de cateva sedinte de masaj anticelulitic pentru observarea primelor rezultate, stabilit de catre terapeut in functie de gradul de supraponderalitate al pacientului si de alte caracteristici fiziologice proprii.
Masajul anticelulitic efectuat corect produce un anumit grad de disconfort, insa el nu trebuie sa fie dureros sau sa produca vanatai si alte leziuni. Intensitatea manevrelor trebuie sa fie adaptata de catre terapeut gradului de rezistenta al pacientului.
In perioada menstruala, manevrele masajului pot fi resimtite la intensitate mai mare. De aceea, se recomanda o pauza in primele doua zile de sangerari.
Masajul anticelulitic estre contraindicat persoanelor care sufera de afectiuni dermatologice si de varice. Intrucat poate agrava simptomatologia si poate produce complicatii importante.
Imbunatatirile majore se obtin doar daca masajul este insotit si de o dieta sanatoasa (chiar un regim de slabit, dupa caz) si de cat mai multa miscare. In plus, rezultatele acestui tratament pentru celulita sunt de cele mai multe ori temporare in cazul in care se revine la regimul de viata necorespunzator, depozitele adipoase reapar.

Recomandare:

Este foarte important de stiut ca efectele de durata se obtin numai daca:
  • masajul este facut cu regularitate;
  • se respecta o dieta echilibrata;
  • se practica sport in mod constant.
 

Belle Maison Spa

Adresa: Str. Sperantei, Nr. 20, Sector 2, Bucuresti, Romania

E-mail: relax@maisonspa.ro

Telefon: 0737.079.454 / 021.311.27.79

ProgramL-V: 11.00 – 21.00  S-D: 10.00 – 20.00

Subiecte:Wellness

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *