/
/
Masaj medical – terapeutic

Masaj medical - terapeutic

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Masaj medical - terapeutic
Photo: Belle Maison Spa
La Belle Maison Spa puteti incerca masajul medical, cu mentiunea ca nu oferim servicii de kinetoterapie ci doar masaj medical cu scop profilatic sau cu scop terapeutic.

Acest tip de masaj este facut cu intentia de a imbunatati conditia sau patologia care a fost diagnosticata de un medic si foloseste o varietate de modalitati sau proceduri care se concentreaza pe tratamentul afectiunii diagnosticate. Masajului terapeutic este si el de mai multe tipuri: drenaj limfatic, masaj ortopedic, decontractant, tonifiant.
 
Masajul medical este o forma de manipulare a tesuturilor moi care are ca scop sa ajunga la cauzele durerii cronice cauzate de sitemul nervos sau cel muscular. Este orientat spre a calma punctele de declansare a durerii, probleme circulatorii, compresia nervilor, probleme legate de postura, probleme biomecanice care pot fi cauzate de accidentari in urma unor miscari repetitive.

Este eficient sau nu?

Lumea se intreaba daca masajul terapeutic este eficient. Putem raspunde ca este, mai ales ca exista  numeroase teorii care incearca sa explice in ce mod masajul terapeutic influenteaza corpul cand vine vorba despre durere. Exista o teorie care sugereaza ca masajul ar produce o stimulare care ajuta la blocarea semnalelor de durere trasmise creierului. Alte teorii sustin ca masajul stimuleaza eliberarea unor anumite substante chimice in organism, cum ar fi endorfinele sau serotonina care au efect calmant si analgezic.
Cu toate acestea efectele depind extraordinar de mult de deschiderea fiecarei persoane catre acest tip de masaj, de tipul afectiunilor pe care le au, de intensitatea lor, de diagnisticul medicului si tratamentele pe care le urmeaza.
Trebuie spus ca exista situatii in care masajul terapeutic este contraindicat, el nefiind un panaceu universal. El poate prezinta riscuri, chiar daca este executat de un terapeut pregatit in acest domeniu. Mai jos gasiti o lista de contraindicatii:
 
– Nu este indicat in cazuri de alergii sau intoleranta la uleiuri.
– Masajul nu ar trebui executat in nici o zona unde s-au format cheaguri de sange, fracturi, rani deschise sau in curs de vindecare, infectii ale pielii, situatii in care oasele sunt fragile (cazuri de osteoporoza sau cancer), sau cazuri de operatii recente.
– Femeile gravide ar trebui sa-si consulte medicul de familie inainte de veni la sedintele de masaj terapeutic si sa revizuiasca cu aceste un eventual istoric al bolilor si afectiunilor.
 
Inainte de a incepe sedintele de masaj, daca sunteti la prima vizita la Belle Maison Spa, veti fi rugat sa ne completati un chestionar de sanatate astfel incat sa fim la curent cu starea dvs. de sanatate si totul sa decurga fara nici o problema.

La ce este bun masajul terapeutic?

Iata cateva dintre afectiunile in care este folosit masajul medical:
– intinderi musculare
– dureri articulare
– dureri de spate
– probleme ale articulatiilor cum ar fi entorsele si luxatiile
– probleme ale coloanei vertebrale cum ar fi: cifozele, scoliozele, lumbago, sciatica, lombosciatica, spondilita, discopatii
– poliartrita reumatoida
– artrite
– reumatisme degenerative

Efectele si beneficiile masajului medical?

Iata, in continuare, o enumerare a efectelor si beneficiilor rezultate in urma tratamentelor prin masaj medical:
– activeaza circulata sangelui la nivelul muschilor, prin capilare si vene
– creste aportul de substante nutritive catre celule, cu efect de regenerare
– activeaza circulatia vaselor limfatice si sanguine profunde prin comprimare
– reface muschii si accelereaza proceselor metabolice de la nivelul celular
– creste rezistenta la efort a fibrelor musculare
– combate staza limfatica si sangvina
– previne contracturile musculare sau intinderile
– calmeaza durerea

Adresa: Str. Sperantei, Nr. 20, Sector 2, Bucuresti, Romania

E-mail: relax@maisonspa.ro

Telefon: 0737.079.454 / 021.311.27.79

ProgramL-V: 11.00 – 21.00  S-D: 10.00 – 20.00

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *