/
/
Kyokushin Kids – introducere in artele martiale pentru copii

Kyokushin Kids – introducere in artele martiale pentru copii

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Kyokushin Kids – introducere in artele martiale pentru copii
Kyokushin Kids – introducere in artele martiale pentru copii

Kyokushin Kids. Kyokushin sau Kyokushinkay reprezinta astazi unul dintre cele mai complexe stiluri de karate din lume, care pune accentul atat pe dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a corpului, cat si pe echilibrul emotional si mintal al practicantului.

Ce este Kyokushin?

Acest stil de karate de tipul full-contact si knock-down a fost dezvoltat de catre Masutatsu Oyama, unul dintre cei mai talentati practicanti ai artelor martiale, nascut in Coreea de Sud in anul 1923. Vremurile grele si razboaiele pe care Oyama le-a infruntat de-a lungul vietii sale l-au ajutat in studiul artelor martiale chineze, japoneze si coreene, urmand sa dezvolte propriul sau stil de lupta, considerat astazi cel mai complex si puternic stil de karate – Kyokushin.

Kyokushin a devenit rapid unul dintre cele mai indragite si practicate stiluri de karate din lume, astazi organizandu-se campionate la nivel mondial in care sportivii din lumea intreaga isi onoreaza practica si munca, contribuind la o permanenta dezvoltare a acestui stil de arte martiale.

Astazi stilul Kyokushin poate fi practicat de oricine: copii, femei, batrani etc. Acest stil ajuta atat la deprinderea tehnicilor de autoaparare, cat si la perfectionarea artelor martiale pana la nivel de performanta.

Gradele acestui stil de karate sunt impartite in kyu pentru invatacei si dan pentru maestri.

Culorile centurilor purtate in stilul Kyokushin vorbesc despre nivelul de pregatire al fiecarui practicant

– Centura de culoare alba – simbolizeaza nivelul puritatii si al potentialului si apartine incepatorului, care nu are nicio experienta. Acesta este precum o foaie de hartie alba pe care maestrul il ajuta sa deseneze primul semn. Incepatorul nu cunoaste profunzimile artelor martiale, insa este manat de cele mai importante elemente ale unui luptator: vointa si perseverenta.

– Centura portocalie a stabilitatii – simbolizeaza primele licariri ale luminii dupa noapte. Inca dupa prima sedinta incepatorul nu mai este pur, incepe sa invete, sa acumuleze, sa experimenteze. Invata deprinderile de baza ale artelor martiale si incepe autocunoasterea.

– Centura albastra – nivelul de volatilitate, al capacitatii de adaptare. Practicantul dobandeste in aceasta etapa capacitatea de a se adapta si a reactiona flexibil la provocarile din mediu.

Centura galbena – nivelul de aprobare – semnifica rasaritul soarelui in inima unui discipol, inflorirea spirituala. Centura galbena semnifica nivelul de constientizare al sursei de putere din organism, al centrului abdominal si al controlului acestuia.

– Centura verde reprezinta nivelul emotional, creatia, prima manifestare a cunostintelor si abilitatilor dobandite deja. Practicantul invata sa ii accepte pe ceilalti si sa caute pacea interioara, intelege notiunile de baza ale fiziologiei umane si invata tehnicile respiratiei corecte.

– Centura maro – culoarea pamantului si a copacului – reprezinta nivelul creator si al maturitatii. Este nivelul unde practicantul isi perfectioneaza tehnicile, constiinta si forta.

– Centura neagra reprezinta nivelul maiestriei, este culoarea care le absoarbe pe toate si reprezinta cel mai inalt nivel al dezvoltarii fizice, mentale si spirituale ale practicantului de arte martiale. Cei ajunsi la acest nivel nu mai au voie sa se opreasca din studiu, mergand catre profunzimea descoperirii sinelui.

De ce Kyokushin Kids?

Artele martiale reprezinta astazi una dintre cele mai complexe forme de sport si dezvoltare. Aviatiei Wellness Center ii asteapta pe cei mici la cursurile de karate Kyokushin Kids, sustinute de catre sensei  Nicolae Stoian, 4 Dan, multiplu campion european, international si national, Branch-Chief in Romania al International Karate Organisation Kyokushinkaikan, care ii asteapta pe cei mici sa se antreneze impreuna la Aviatiei Wellness Kyokushin Karate Academy.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *