/
/
Kinetoprofilaxia: scapa de disconfortul fizic

Kinetoprofilaxia: scapa de disconfortul fizic

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Kinetoprofilaxia: scapa de disconfortul fizic

Inactivitatea fizica reprezinta astazi o problema tot mai raspandita in populatie. Nu mai este un secret faptul ca sedentarismul afecteaza calitatea vietii si creste riscul pentru dezvoltarea multor boli. De ce Kinetoprofilaxia este solutia? 

Miscarea in general prezinta efecte pozitive in privinta sanatatii, efecte care nu pot fi inlocuite prin alte metode, de exemplu nici cea mai sanatoasa dieta nu poate inlocui efectele sportului. Desigur ca o alimentatie adecvata este indicata, dar alaturi de un stil de viata sanatos promite cele mai multe beneficii. Asadar este de asemenea necesara miscarea, odihna, igiena mentala, alaturi de o nutritie optima. 

Uneori, practicata incorect sau alegand exercitii nepotrivite, miscarea poate face mai mult rau decat bine. De aceea este recomandat ca atunci cand ne confruntam cu un disconfort fizic repetat (de exemplu dureri de spate sau de genunchi) sau cu o afectiune fizica sa apelam la programe individualizate. 

Kinetoprofilaxia urmareste o abordare axata pe beneficiile fizice.  Programele personalizate de miscare vizeaza in principal obtinerea unei greutati corporale optime sau cresterea musculaturii ori a performantelor fizice. Kinetoprofilaxia urmareste atat preventia, ameliorarea sau tratarea unor afectiuni de care individul sufera deja sau in fata carora prezinta un risc crescut, cat si armonizarea musculaturii si a greutatii corporale. 

Aviatiei Wellness Center ofera servicii de kinetoprofilaxie personalizate. Terapeutii nostri realizeaza un profil al fiecarei persoane in parte, alcatuind astfel in program de exercitii individualizat. 

Kinetorpofilaxia: ce rezultate obtinem?

Principalele obiective ale kinetoprofilaxiei sunt:

  • Mentinerea sau redobandirea mobilitatii articulare optime;
  • Mentinerea sau redobandirea unei bune coordonari si abilitati a miscarilor;
  • Mentinerea sau redobandirea unei posturi si alinieri corecte;
  • Mentinerea sau redobandirea capacitatii de efort;
  • Ameliorarea sau chiar vindecarea unor dureri de natura fizica sau provocate de o scadere a capacitatii fizice sau alterare a posturii (dureri de spate, dureri de genunchi, dureri de umeri, de gat, amortirea unor parti ale corpului, senzatia de ameteala, stare de oboseala etc.).

Cui ii este adresata kinetoprofilaxia?

Aceasta forma de activitate fizica este adresata oricui, de la mic la mare. Asadar de kinetoprofilaxie se pot bucura atat bebelusii, cat si adultii sau varstnicii ori femeile insarcinate. Inainte de a stabili un program se realizeaza o evaluare a statusului de sanatate, al functionarii musculo-scheletale si articulare. Astfel incat uneori pot fi depistate diverse disfunctii ori riscuri de a dezvolta o afectiune. 

Aceste programe se adreseaza atat omului sanatos, pentru preventia unui numar mare de afectiuni, cat si omului suferind (in acest caz programele sunt initial focusate pe afectiunea sau disconfortul existent, urmand a se ajunge la exercitii de preventie generala). 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *