/
/
Jos astenia de toamnă! Trăiască băile cu magneziu!

Jos astenia de toamnă! Trăiască băile cu magneziu!

Ultima actualizare în 05 Oct 2023
|

shutterstock 582647155

Toamna e anotimpul care ne umple de culoare, ne răcorește fizic și ne setează din nou funcțiile pentru încă un sezon rece. Iar acomodarea ar putea fi mult mai ușoară și rapidă, dacă organismul nostru nu ar trece și prin episoade de astenie. Slăbiciunea, somnolența, incapacitatea de concentrare, nervozitatea pot fi manifestări comune ale acestei afecțiuni de sezon, care trebuie investigate în profunzime. Te regăsești în această situație? Să aflăm împreună ce soluții avem!

Deficitul de magneziu deschide drumul spre anxietate

Multe studii arată că deficiențele de magneziu pot determina sau agrava stările anxioase. Explicația e cât se poate de logică: Magneziul este un macro-mineral implicat în multe mecanisme și procese esențiale pentru sănătatea noastră. Astfel că un deficit al acestui mineral poate duce la dezechilibre grave și se manifestă cu simptome fizice și psihologice mai mult sau mai puțin caracteristice.

După cum arată unele studii, deficitul de magneziu induce anxietate și dereglarea axei HPA (axa hipotalamică-hipofizară-suprarenală), iar acestea sunt doar două dintre efecte. Într-o perioadă de dificultăți emoționale și nervoase, celulele tind să scape de prea mult magneziu. Acest lucru, în perioadele de stres prelungit, poate provoca o reducere cronică a nivelurilor de minerale care pot declanșa un cerc vicios, în care stresul reduce deficitul de magneziu, iar acesta la rândul lui scade energia necesară pentru a face față stresului zilnic.

Un alt mecanism care explică legătura dintre anxietate și magneziu este cel al cortizolului, ale cărui niveluri sunt reglementate de mineralul prețios amintit mai sus. Cortizolul este cunoscut sub numele de hormonul stresului și, atunci când este produs în cantități mari, dă naștere unor manifestări anxioase care pot indica deficitul de magneziu.

Cum treci peste astenia de toamnă?

Soluția: o cură la Băile Herculane! În centrul de sănătate Afrodita Resort&Spa din Băile Herculane, principala resursă o reprezintă apele minerale sulfuroase, clorurosodice, calcice, saline cu un grad redus de radioactivitate. Aici, poți conta pe efectul terapeutic al apelor minerale: Izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive constituie cel mai important factor curativ natural din stațiune. Agentul terapeutic principal al apelor minerale termosulfuroase din Băile Herculane este sulful termal, deosebit de calitativ față de cel conținut de alte ape minerale sulfuroase termale și mezotermale, din alte stațiuni din țară și străinătate.

Care sunt atuurile apelor termale bogate în magneziu?

Sulful termal din apele termominerale din stațiunea Băile Herculane este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism, în timpul îmbăierii. De fapt, această particularitate a apelor termale conferită de compoziția și structura lor, și ca o consecință directă a acestui fapt, a efectului lor biologic și acțiunii lor farmaco-dinamice intense, complexe asupra organismului, această valoare terapeutică deosebită a adus faima Băilor Herculane.

Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat; un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat.

De ce fel de apă minerală ai nevoie?

Vrei să afli ce tip de ape minerale și proceduri balneare pe bază de ape vindecătoare te pot ajuta? Dacă te numeri printre cei care suferă de anxietate, apele termale pot fi soluția salvatoare, alături de tratamente holistice și meditație. În acest sens, trebuie să știi că Băile Herculane este bogată în ape termale, iar factorii naturali terapeutici pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. La Herculane, apele termale nu sunt doar relaxante și plăcute, dar pot ajuta la combaterea stărilor de stres și anxietate, care duc și la depresie. Acestea au proprietăți antidepresive datorită creșterii eliberării serotoninei, un neurotransmițător legat direct de senzația de bine.

Baia cu magneziu combate anxietatea

Pe lângă confortul cuvenit și toată atenția acordată oaspeților, bineînțeles, „și apele termale au un impact pozitiv în tratarea stărilor de anxietate și depresie. Inhalarea aburilor de apă sulfuroasă dar și baia în sine ajută căile respiratorii să se desfunde, detensionează mușchii și ajută la oxigenarea organismului. Băile termale și cele sulfuroase vor completa starea de bine a pacientului, pentru că diminuează depresia și pesimismul și îi oferă o stare de liniște și confort. Corpul se va simți mai ușor și mai relaxat, în timp ce orice urmă de tensiune va fi îndepărtată la contactul cu apa.”, explică dr. Larisa Băloi, medic balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort.

La toți acești factori se adaugă aerul, care are și el o importanță mare ca factor terapeutic, fiind unul dintre cele mai ionizate aere și aducând mari beneficii sănătății. O mare concentrație a ionilor negativi (între 2000 și 6400 de ioni negativi pe cm3) face ca aerul de la Băile Herculane să fie comparabil cu cel din Alpii Elvețieni din stațiunea Davos sau cu cel de la cascada Niagara.

Ești pe mâini bune! O echipă de medici balneologi și personal specializat (asistente, kinetoterapeuți, maseuri) te așteaptă în cabinetele de fizioterapie, hidroterapie și masaj cu aparatură de ultimă generație, pentru ca tu să primești cel mai bun tratament de spa și balneo.

Ia aminte, înainte de a sosi la noi! Oaspeții care achiziționează pachete tratament balnear vor trebui să prezinte o trimitere de la medicul de familie și cardul de sănătate. Tratamentele oferite sunt personalizate de către medicul nostru, în urma unei consultații de specialitate.

Nu lăsa să treacă toamna fără să te bucuri de frumusețea ei! Alege să fii în cea mai bună stare! Vino la Băile Herculane!

https://www.afroditaresort.ro/ https://www.dianaresort.ro/

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *