/
/
Invitație la Spa în sezonul rece

Invitație la Spa în sezonul rece

Ultima actualizare în 22 Nov 2023
|

CVI 0608

Iubești iarna sau ești una dintre persoanele care ar vrea să se ascundă într-un loc cald și să iasă doar la primăvară precum ursul? Indiferent din ce tabără faci parte, un lucru e cert: atunci când vine iarna, parcă nu ne dorim altceva decât să ne retragem într-un colț cald, fie el al casei sau undeva unde putem petrece momente frumoase alături de cineva drag.

Este adevărat: Iarna aduce frigul și vremea rece, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la răsfățul și îngrijirea de sine. Dimpotrivă, beneficiile unor tratamente spa înainte de sezonul rece sunt numeroase, iar noiembrie este un moment perfect pentru o escapadă termală. În acest sens, stațiunile balneare cu ape termale sunt destinații ideale pentru a-ți revigora trupul și împrospăta mintea, iar la Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane, vei combina beneficiile relaxante ale apei calde și a ale tratamentelor de spa și wellness cu confortul unui resort de 4*.

Pentru că, nu-i așa, ni se întâmplă tuturor, la un moment dat, să ne dorim să petrecem o zi frumoasă la spa, să permitem corpului un refresh și o regenerare a pielii pe timpul iernii, să spunem stop stresului și ritmului alert cotidian. Și într-adevăr, nu este nimic mai bun decât un weekend de răsfăț, relaxare și bunăstare într-un spa, înconjurat de abur, apă și căldură benefice pentru corp și spirit. Este util pentru toată lumea să se oprească și să se scuture de amorțeala și griul sezonului rece.

Un nou sezon, o nouă activare a organismului. De ce să mergi iarna la spa?

Există mai multe motive pentru a petrece timp într-o saună în timpul iernii, pe lângă dorința de a te încălzi.

Ajută sistemul imunitar

Temperaturile scăzute, lumina mai redusă a zilei și stresul de dinainte de sărbători sunt factori ce pot induce oboseală și sensibilizare la virozele specifice sezonului. Ai nevoie de un restart! Cum să faci asta? Ei bine, tratamentele de spa, masajele și băile cu ape termale au proprietăți terapeutice care contribuie la relaxarea mușchilor și a minții, ceea ce reduce nivelul de stres și stimulează sistemul imunitar.

Îmbunătățește aspectul pielii: Oferă hidratare și reduce roșeața pielii

De asemenea, iarna, pielea se poate deshidratata și irita, iar sauna și băile cu ape termale bogate în minerale și substanțe benefice asigură o hidratare intensivă, restabilind strălucirea naturală a pielii. Totodată, stimulează circulația sângelui, ajută la eliminarea toxinelor și contribuie la creșterea aportului de nutrienți către celule. Acest beneficiu, pe lângă prevenirea gripei și a răcelii, împiedică crăparea și înroșirea nasului din cauza bolilor, reducând totodată și roșeața pielii.

În timpul iernii, reînnoirea celulelor pielii încetinește, parțial ca mecanism de apărare și protecție împotriva agenților externi și parțial, pentru că transpirăm mai puțin. Căldura, pe de altă parte, reactivează acest proces, deschide porii și induce transpirația, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor și a impurităților. În acest fel, pielea de la suprafață este mai fină și mai radiantă. Dar, beneficiile nu se termină aici. Sauna relaxează mușchii și, de asemenea, face pielea corpului mult mai omogenă și tonifiată.

Reduce cearcănele de sub ochi

Acest beneficiu al saunei este secundar, dar nu mai puțin important. De fapt, căldura din saună  ne ajută să dormim mai bine. Aceasta este o veste excelentă pentru sănătatea noastră, dar și pentru ochii noștri, care după un somn bun sunt, fără îndoială, mai strălucitori și cu cearcăne și pungi reduse. Și astfel, odihna bună ajută, de asemenea, pielea să-și reînnoiască celulele în mod normal.

Așadar, ce tratamente spa sunt indicate iarna?

Băile cu ape termale

Cu efecte benefice asupra pielii, mușchilor și articulațiilor, băile cu ape termale sunt unele dintre cele mai căutate terapii în sezonul rece. Stațiunea balneară Băile Herculane are izvoare de apă termală ce conțin sulf cu proprietăți antiinflamatoare și de detoxifiere, precum și calciu și magneziu, esențiale pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Temperatura ridicată a apei contribuie la relaxarea mușchilor și la stimularea circulației sanguine.”, aflăm de la dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa și Bacolux Diana Resort din Băile Herculane.

Un alt atuu? La Bacolux Afrodita Resort & Spa există propriul izvor de apă termală, folosit în terapiile balneare și de wellness de la Herculum Spa. Programul de băi de sulf la bazin este de  luni până duminică, între 08:00 și 15:00, iar prețul începe de la 30 lei / procedură / persoană.

Sauna și baia de aburi

Oferind o alternanță între căldură intensă și răcire, sauna și baia de aburi pot ajuta la deschiderea porilor și la eliminarea toxinelor din organism. Acest proces de detoxifiere este benefic pentru sănătatea generală și poate fi mai eficient în condiții de temperaturi mai scăzute. De asemenea, saunele sunt benefice pentru sănătatea căilor respiratorii, ajută la ameliorarea congestiei nazale și la îmbunătățirea respirației, aspecte care pot fi afectate în sezonul rece.

Un alt aspect ce merită menționat: „Circuitul de saune și piscine de la Bacolux Afrodita Resort & Spa este unul special – și unul dintre motivele pentru care Herculum Spa a fost premiat pentru conceptul său inovativ. Acest circuit include câteva saune speciale, așa cum sunt Sauna Ierburile Afroditei și Sauna Hercule, cel mai vechi tip de saună – „smoke sauna” –  care pune în evidență pinul negru, o raritate specifică locului.”, punctează medicul balneolog.

Masajele cu uleiuri calde

Masajele de relaxare hidratează în profunzime pielea și oferă o experiență senzorială unică. Puterea uleiurilor esențiale va înviora corpul și va liniști mintea, te va elibera de griji și de agitația din jur, pentru a te concentra doar asupra acestui moment dedicat exclusiv ție.

În meniul Herculum Spa, găsești masaje cu pietre calde pentru relaxare profundă și eliminarea oboselii cronice, cu bețe de bambus pentru tonifiere, detoxifiere și modelarea corpului, precum și masaje parțiale, pe cele mai comune zone de acumulare de stres și tensiuni. Alege în funcție de nevoile tale: bucură-te de beneficiile unui masaj de spate, experimentează echilibrul întregului organism printr-un masaj al tălpilor, focalizat pe punctele de presiune, sau scapă de insomnii și dureri de cap printr-un masaj extrem de relaxant al scalpului.

Tratamente faciale hidratante

Nici pielea feței nu trebuie neglijată! Aceasta are nevoie de îngrijire specială în sezonul rece, iar tratamentele faciale cu produse hidratante și revitalizante pot reda pielii strălucirea și fermitatea. Apa termală Herculane este esența tratamentelor faciale de la Herculum Spa: oferă o curățare delicată și profundă, hidratare eficientă cu extract de panseluță sălbatică și o senzație revigorantă datorită apei pure din natură, pentru un ten radiind de sănătate.

Descoperă gama de tratamente faciale pentru hidratare, remineralizare, lifting și tratamente antiage, în sesiuni de 50 sau 80 de minute și prețuri care încep de la 179 lei / procedură.

Avem nevoie de spa!

În concluzie, contrar a ceea ce s-ar putea crede, tratamentele balneare pot oferi o senzație de energie și vitalitate, ajutând la pregătirea organismului pentru provocările sezonului rece. Apele termale stimulează eliberarea endorfinelor, cunoscută sub numele de „hormonul fericirii”, ceea ce îmbunătățește starea de spirit și reduce simptomele anxietății și ale depresiei.

Băile Herculane, Indiferent de temperaturile de afară, este un adevărat sanctuar de relaxare și îngrijire personală în sezonul rece, cu tratamente spa și wellness într-un cadru natural și reconfortant.

Te așteptam la Bacolux Afrodita Resort & Spa în vacanța de iarnă, pentru a descoperi farmecul și beneficiile tratamentelor termale. Ti-am pregătit oferte de sezon: 1 Decembrie la munte, Crăciun la Afrodita Resort & Spa și Romantic Escape, un weekend romantic în doi, în minunata stațiune balneară Herculane.

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *