/
/
Indoor Cycling – ce avantaje si beneficii iti aduce

Indoor Cycling - ce avantaje si beneficii iti aduce

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Indoor Cycling - ce beneficii iti aduce
Indoor Cycling – ce beneficii iti aduce

Indoor Cycling – ce beneficii iti aduce? Orele sustinute de  instructorii cu experienta sunt distractive si reconfortante. Dar se pare ca pedalarea pe bicicleta stationara ne aduce mai multe beneficii decat simpla distractie si voie buna de care ne bucuram in sala de antrenament. 

Aviatiei Wellness Center va asteapta la ore de Indoor Cycling antrenante si vesele, care sa binedispuna si sa va refaca depozitele de energie. Va propunem sa descoperiti, daca nu ati aflat deja, care sunt cele mai importante avantaje si beneficii pe care le obtinem in urma practicarii cyclingului.

Pierderea rapida a surplusului de kilograme 

Prin pedalare folosim in special unele dintre cele mai mari si deci si mai consumatoare grupe de muschi din organism. Astfel, numarul de calorii consumate la o sedinta de Indoor Cycling este destul de mare. De aceea acest tip de miscare este recomandat celor care doresc sa scape de cateva kilograme in plus. Cyclingul aduce doua avantaje: arderea unui numar mare de calorii si detoxifierea organismului. 

Indoor Cycling – ce beneficii iti aduce? Picioare ferme si fesieri tonifiati 

Dupa numai cateva sedinte de cycling schimbarile in bine incep sa apara. Nivelul de energie este mai mare, muschii picioarelor mai tonifiati, la fel si fesierii. Bratele si postura sufera imbunatatiri, mai ales daca in programul de cycling au fost incluse si exercitii pentru brate si spate, realizate in timpul pedalarii. 

Imbunatatirea performantelor sportive 

Pedalarea ajuta la cresterea rezistentei musculare si cardiovasculare, ajutand totodata la cresterea capacitatii pulmonare. Prin practica regulata, depozitele de glicogen din muschi cresc, asigurand astfel o rezistenta la efort mai mare.

Sustinerea sistemului cardiovascular 

Cyclingul reprezinta un excelent exercitiu cardio! Il puteti practica de doua ori pe saptamana pentru rezultate optime si intretinere. Acest tip de sport stimuleaza functiile inimii si favorizeaza o mai buna oxigenare a creierului. 

Indoor Cycling – ce beneficii iti aduce? Detoxifiere 

Cyclingul este recomandat pentru efectele intense de detoxifiere pe care le prezinta, fiind astfel o foarte buna alegere chiar si pentru fumatori. Pentru ca fiecare participant la curs lucreaza dupa o intensitate adecvata pregatirii sale, cyclingul fiind astfel indicat si incepatorilor, acest tip de sport devine o alegere buna pentru detoxifierea organismului. Desigur, alaturi de o dieta sanatoasa rezultatele vor fi cat mai bune. 

Imbunatatirea calitatii somnului si efecte antidepresive 

Orele de cycling sunt dinamice, antrenante, vesele, tonice. La finalul acestora, in ciuda efortului, corpul se simte energizat. Iar calitatea odihnei este mai buna. Cei care practica acest tip de miscare marturisesc ca dorm mai bine. De asemenea se pare ca pedalatul este implicat si in unele efecte antidepresive, alaturi de alte sporturi cardio. Inca un efect benefic asupra sistemului nervos: cyclingul ajuta in imbunatatirea memoriei. 

Aviatiei Wellness Center

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *