/
/
Începe vara la Sovata: se deschide Lacul Ursu

Începe vara la Sovata: se deschide Lacul Ursu

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Începe vara la Sovata: se deschide Lacul Ursu
Începe vara la Sovata: se deschide Lacul Ursu

Începe vara la Sovata: se deschide Lacul Ursu – 2020 este și va rămâne un an pe care cu greu îl vom putea uita. Iată că, după 100 de zile de izolare și suspendare a activității turistice, la Sovata răsare soarele. Pe 19 iunie, vara începe în forță la Sovata, odată cu deschiderea pentru scaldă a Lacului Ursu.

19 iunie este o zi cu o dublă semnificație pentru toți iubitorii de sănătate din natură – se redeschid hotelurile Ensana din România după perioada de suspendare cauzată de pandemia de COVID-19 și se dă liber la îmbăiere în Marea Moartă a României.

Vineri, pe 19 iunie fix, la ora 10, avem undă verde pentru un nou sezon de ștrand. Apa are o temperatură perfectă: 27 ˚ C la suprafață și 37,5˚C la o adâncime de 1,5 metri.

Începe vara la Sovata. Știi de ce Lacul Ursu este magic, vindecător și unic în Europa?

Ei bine, acesta este cel mai mare lac sărat helioterm de pe continent. El și-a primit numele datorită formei sale de piele întinsă de urs.  Apa lui este o adevărată sursă de sănătate. Fenomenul de heliotermie a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și nămolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Prețul biletelor de intrare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Ensana din Sovata, rămâne neschimbat: 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii și pensionari.

Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile. Între orele 13 și 15, lacul este pus la ”odihnit”. Mai exact, îi permitem apei dulci să își formeze stratul protector peste apa sărată și, astfel să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ștrandului, dar intrarea în apă nu este permisă. În funcție de condițiile meteorologice,  Lacul Ursu își așteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie.

Află mai multe despre măsurile de distanțare socială, aici https://www.ensanahotels.com/ro.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *