/
/
În timpul iernii duci dorul bicicletei? Apucă-te de indoor cycling!

În timpul iernii duci dorul bicicletei? Apucă-te de indoor cycling!

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
În timpul iernii duci dorul bicicletei ? Apucă-te de indoor cycling!
În timpul iernii duci dorul bicicletei? Apucă-te de indoor cycling!

Atunci când vremea e frumoasă, una dintre cele mai bune modalități de a face mișcare este mersul de bicicletă. De altfel, această modalitate de transport devine din ce în ce mai populară în orașele aglomerate. 

Deși sunt destui curajoși care înfruntă frigul și zăpada pe bicicletă, cei mai mulți dintre oameni le pun la adăpost în curte sau în scara blocului. Din fericire, pentru cei pasionați de pedalatul pe două roți există alternativa claselor de indoor cycling. Acestea au cel puțin la fel de multe beneficii ca mersul pe bicicletă în aer liber, fără pericolul accidentărilor. 

În cadrul acestor ore, poți arde mai bine de 650 de calorii, în funcție de intensitatea traseului ales. Acesta este o manieră mai prietenoasă cu încheieturile și ligamentele comparativ cu alergatul. Deoarece atunci când bicicleta este poziționată corect, genunchii, gleznele și bazinul sunt protejate. De asemenea, mersul pe bicicleta staționară este un antrenament cardio eficient și plăcut care îți îmbunătățește circulația și îți oxigenează organismul. 

Așa cum menționam anterior, în cadrul orelor de cycling nu există pericolul unor accidente, așa cum se întâmplă în trafic. Dincolo de acest aspect, spre deosebire de pedalatul prin oraș, unde viteza este redusă și trebuie să faci opriri dese la semafoare sau trecerile de pietoni. Antrenamentul pe bicicleta indoor înseamnă că vei face mișcare fără întrupere timp de 50 de minute, eficient și sigur. Mai mult de atât, este una dintre modalitățile prin care poți pierde câteva kilograme bune pentru că antrenează intens picioarele, părți ale corpului care ”consumă” multe calorii. 

Spre deosebire de mersul pe bandă care poate deveni anost la un moment dat, programele de cycling pot fi pline de provocări și de neprevăzut. Specialiștii Aviației Welness Center mizează pe două variații de antrenamente care îți vor oferi toate beneficiile pedalatului și care te vor surprinde prin intensitate și diversitate. 

Fartlek cycling

Denumirea acestui program provine dintr-un termen suedez care se traduce, aproximativ, printr-un joc de viteză. Orele de FARTLEK sunt concepute pe intervale diverse de intensitate care solicită muşchii, ard grăsimile şi ajută la modelarea corpului. Acest tip de ”traseu” împinge corpul să lucreze la 65-85% din frecvenţa cardiacă maximă şi astfel, duce la îmbunătăţirea vitezei, la mărirea rezistenţei, a capacităţii aerobe, dar şi la arderea kilogramelor în plus. Clasa de FARTLEK te poartă pe trasee inedite pline de de urcări şi coborâri neaşteptate.

Hill cycling

Cel de-al doilea program recomandat de indoor cycling este conceput ca o lungă plimbare pe munte. Acesta simulează un urcuş permanent care va împinge corpul să lucreze între 75%-85% din frecvenţa cardiacă maximă. Acest lucru înseamnă arderea unui număr mai mare de carbohidraţi decât de grăsimi. Prin folosirea exclusivă a tehnicilor de urcare, ora de Hill cycling are ca scop îmbunătăţirea rezistenţei şi a forţei specifice. 

Aviatiei Wellness Center 

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *