/
/
În căutarea tihnei pierdute

În căutarea tihnei pierdute

Ultima actualizare în 26 Feb 2024
|

M shutterstock 1256082289

Agitație? Anxietate? Insomnii? Nervozitate și mâncat haotic. Spune ”Stop JOC!”. Este momentul să te reîncarci, să îți umpli bateriile și să te gândești la tine. Cură de somn, împachetări cu argilă, scrub-uri cu cărbune, ape termale, infuzii cu plante medicinale, plimbări lungi în natură, pe Valea Cernei.

Imunitatea și echilibrul interior pot fi stimulate în mai multe moduri, dar unul dintre cele mai importante este încetinirea ritmului și relaxarea. Locul ideal pentru evadare sunt resorturile aflate în mijlocul pădurilor.

Studiile recente ale OMS arătă că a crescut procentul celor care acordă mai multă grijă și atenție sănătății lor: peste 80% dintre oameni sunt conștienți că atât fizicul, dar și psihicul au nevoie de o îngrijire atentă. De aceea, în zilele noastre, o vizită la spa este mult mai mult decât un lux.

Tratamentele spa joacă sunt vitale când vorbim despre starea de bine. Cercetările confirmă că masajele regulate și băile aromate relaxează mușchii, detensionează psihicul și alungă stresul.

Știai oare că un masaj de relaxare dă un boost sistemelor limfatic, circulator și hormonal? Apoi, reglează sistemul nervos autonom și întărește sistemul imunitar. Mai mult, atingerea umană declanșează oxitocină (un hormon care poate îndepărta stresul), dopamina și serotonina (ambele pot echilibra emoțiile). Atingerea trezește sistemul nervos parasimpatic și poate fi un catalizator pentru un somn de calitate și pentru recuperare, ambele fiind părți importante ale unui corp și a unei minți puternice și sănătoase.

Nu subestima puterea terapeutică a unei SEJUR la spa. Și pentru asta, te invităm LA Herculane, în locurile favorite ale Împărătesei Sisi.

Găsește-ți echilibrul la înălțime

Sper că ai aflat deja despre virtuțile extraordinare pe care le are muntele la capitolul reîncărcare a bateriilor. Aici, îți poți alinia corpul cu sufletul și poți în mod natural să te încarci cu oxygen. Pe Valea Cernei, pădurile de pin negru exercită o forță de atracție de netăgăduit. Pentru ca tu să îți faci curaj pentru plimbări și drumeții.

Clima stațiunii Băile Herculane este continental-moderata, având aceeași poziție pe paralelă cu Veneția și Nisa. Și mare există un mare atuu penru toți cei chinuiți de gânduri negre. Ionizarea negativă a aerului, care crește rezistența organismului la efort și la stres.”, spune medicul balneolog Larisa Băloi.

Saune afumate

La Herculum Spa, regăsim un design inovator si unic în Romania: avem o sauna inspirată  din sauna neagră care readuce în actualitate cel mai vechi tip de sauna, „smoke sauna”, dar pune în valoare și pinul negru, o particularitate a locului.

Sauna cu „Ierburile Afroditei” se evidențiază prin aromele afrodisiace obținute printr-un mix special de plante, rețetă mostenită de la însășii zeița frumuseții ce activează simțurile și oferă o stare de beatitudine.

Scrub-uri cu cărbune și împachetări cu argilă

Destinde-te și lasă-te sedus de mâinile iubitoare ale terapeuților spa care îți vor alinta corpul cu ce are nevoie. Băi de plante, băi termale sau poate împachetări corporale detox. Sau, dimpotrivă, exfolieri active și energice care să îți trezească simțurile. Vedetă va fi mereu uleiul esențiale de rozmarin, un adevărat elixir de sănătate încă din Antichitate.

Gimnastică acvatică în băi termale

Corpul tău are nevoie de blândețe și de metode prin care să se destindă, să se trezească, să se recupereze. Poți alege să experimentezi sesiuni de gimnastică acvatică în bazinele cu ape termale sulfuroase de la hotelurile Bacolux Afrodita Resort & Spa & Bacolux Diana Resort Herculane.

Nu uita că apele minerale termale de la Herculane sunt minunate si calde, cu temperature de (38- 60ºC). Există ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, ape minerale clorurate, sodice, calcice (izvoroarele Hygeea, Hercules) și ape minerale sulfuroase oligominerale.

Dacă vrei să îți recapeți tihna și echilibrul, merită să încerci metodele de relaxare de pe Valea Cernei!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *