/
/
In cat timp invat sa inot

In cat timp invat sa inot

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Timp invat sa inot
Inotul este considerat ca fiind cea mai buna activitate fizica, in plus este singurul sport care este echivalentul kinetoterapiei. Iti ofera un excelent antrenament cardiovascular si de asemenea iti tonifica musculatura, te ajuta sa slabesti, iti fortifica plamanii si iti va aduce o multitudine de beneficii, mentale si sociale. Dar in cat timp invat sa inot?
 
„Un corp in forma si sanatos reprezinta cea mai buna declaratie de moda” – Jess C. Scott
 

Inotul pentru copii

 
Varsta minima pentru cursurile de inot ar trebui sa fie 5 ani. Varsta de la care copilul are capacitatea sa coordoneze miscarile astfel incat sa inoate corect. Pana in 5 ani, copilul poate sa invete sa ramana la suprafata si sa se deplaseze, insa foloseste niste miscari insctinctive, care nu sunt neaparat corecte. Fata de adulti, copii au un avantaj important: nu constientizeaza pericolul de inec!
 
Parintele are un rol esential in desfasurarea oricarei actiuni intreprinse de copil. Relatia parinte-copil reflecta gradul de angajare, sprijinul, timpul sau receptivitatea parintilor in activitatile copiilor.
Copilul alintat in primii ani ai vietii va da dovada uneori de un comportament greu de controlat, neputand fi supus prea usor regulilor impuse de antrenorii de inot si astfel rezultatele vor fi lente.
 
Foarte importanta este conexiunea dintre antrenor si copil, primele cursuri de inot il pot imprieteni cu apa, dar exista riscul de a-l indeparta de ea. Asigura-te ca invata sa inoate cu antrenori care sa ii transmita bucuria inotului. Rezultatele depind de aceasta relatie de prietenie si incredere.
 
„Pentru mine a contat foarte mult si cine m-a ghidat in primele ore, caci, recunosc, anumite exercitii le-am facut doar datorita increderii mele in antrenor: eram atat de convinsa ca nu ma va pune sa fac vreun exercitiu din cauza caruia sa ma inec, incat mergeam cu incredere inainte.„ Ana Batca – la fel se intampla si in cazul copiilor.
 
Numarul de sedinte necesare pentru ca micutul sa invete sa inoate depinde de varsta si aptitudinile sale, dar si de placerea cu care inoata. Presupunand ca nu avem de-a face cu probleme de adaptare la mediul acvatic iar cele mentionate anterior formeaza un echilibru, putem aprecia ca in 3 luni sa ne putem detasa de pluta. Antrenamentul continua in functie de rezultatele pe care le dorim.
Pentru a va incadra in estimarea celor 3 luni va recomandam efectuarea a 2 sedinte/saptamana fara amanare.
 
Corpul tau poate face orice! Mintea este cea care trebuie convinsa!
 
Poze cu copii si nu numai + date contact
 
 
Adresa: Mamaia 900001 – Constanta
 
E-mail: spa@iaki.ro 
 
Telefon: 0241 831 192

Program: Luni – Duminica: 08-22

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *