/
/
Sanatate si imunitate cu mofete la Hotel Caprioara 4*, Covasna

Sanatate si imunitate cu mofete la Hotel Caprioara 4*, Covasna

Ultima actualizare în 14 Dec 2023
|
imunitate cu mofete la Hotel Caprioara
Sanatate si imunitate cu mofete la Hotel Caprioara 4*, Covasna

Sanatate si imunitate cu mofete la Hotel Caprioara 4*. Aer curat, aerosoli raşinoşi, ioni negativi, mişcare în natură, cura internă/externă cu ape minerale şi mofete. In asta consta Metoda Covasnaaplicată în baza de tratament a Hotelului Căprioara****

Este foarte eficientă şi recunoscută atât ca prevenţie cât şi ca tratament. 

Metoda functionează prin eliminarea principalilor factori de risc in diverse afecţiuni şi combină tratamentul medicamentos cu elementele specifice (mofete, cură de apă minerală, aer). Prin regim de viata ordonata, o dieta sanatoasa, miscare zilnica se evita si trateaza bolile cardiovasculare.

Mofetele – definite ca emanaţii de dioxid de carbon care apar în fazele finale ale activităţii vulcanice se mai gasesc doar în  foarte puţine locuri în lume, dar componenţa gazului mofetic are concentraţii diferite.  Totuşi terapiile cu mofete au şi contraindicaţii pentru persoanele care suferă de boli infecţioase, boli venerice, tumori maligne (cancer de orice tip), unele tulburări de ritm cardiac şi decompensare cardiacă avansată. Se execută în poziţie ortostatică (în picioare) pentru jumatatea inferioară a corpului timp de 5 – 20 minute progresiv. CO este mai greu decat aerul formând o pătură în partea de jos a mofetei unde exercită acţiunea sa benefică asupra extremităţilor (vasodilataţia).

Sanatate si imunitate cu mofete la Hotel Caprioara 4*

Mofetele denumite „laboratoare de însănătoşire” (Dogaru G., Munteanu C., Mofete – 2020),  alături de apele minerale carbogazoase oferă un boost de energie corpului, o hrănire mai bună a ţesutului şi celulelor, o preluare mai rapidă a deşeurilor metabolice normale sau patologice pentru a fi prelucrate şi eliminate de către organele specializate, rezultând reducerea procesului inflamator şi normalizarea proceselor metabolice la nivelul organelor, ţesuturilor şi celulelor. 

Mofetele, adevărate minuni ale naturii, cu beneficii deosebite asupra organismului, precum: 

– detoxifierea organismului, 

– îmbunătăţirea circulaţiei periferice, 

– îmbunătăţirea activităţii cerebrale, sportive, sexuale, a randamentului profesional. 

Dintre componentele mofetei, deşi efectul curativ este atribuit dioxidului de carbon evidenţiem şi efectele pozitive ale radonului asupra sănătaţii cu impact benefic asupra sistemului imunitar, care utilizat la un nivel scăzut de radiaţii  poate induce şi activa funcţiile de reparare a ADN-ului şi creştere a imunităţii.  Dioxidul de carbon CO2 este inhalat şi dizolvat plasmatic (în sânge) şi este absorbit cutanat, având următoarele efecte dovedite experimental la nivelul organismului:

• circulaţie cercebrală: creşte fluxul sanguin cerebral cu 75% şi implicit, puterea de concentrare/ şi randament intelectual;

• circulatie periferică: hiperemie cutanata- roseaţa pielii- prin acţiune directă pe vasele mici de sânge, cu creşterea temperaturii cutanate, având ca beneficiu vasodilataţia şi îmbunătăţirea circulaţiei sângelui;  

 • creşterea fluxului sanguin muscular cu 44% în musculatura scheletică – creşterea performanţei sportive şi sexuale;

 • rol în hemodinamica cordului – dinamica sângelui la nivelul inimii cu vasodilataţie arterială și echilibrarea presiunii arteriale;

 • scaderea tensiunii arteriale;

 • scaderea catecolaminelor, scaderea lipidelor sanguine, catecolaminele sunt un grup de hormoni eliberați în sânge, ca răspuns la stresul fizic sau emoțional, creşterea lor peste nivelul normal  poate provoca creșteri persistente sau bruște ale tensiunii arteriale, care pot duce la dureri de cap severe, palpitații cardiace, transpirații, greață, anxietate și furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor.

Lipidele sunt substante organice grase care constituie cea mai mare sursa de energie pentru organism, sunt depozitate sub forma solida in diferite organe sau piele, iar o mica parte circulă în sange sub forma lichidă.

Consumul prea mare de alimente bogate in grasimi saturate si nesaturate, sau avand o predispozitie mostenita, poate duce la niveluri ridicate de colesterol in sange.

Colesterolul suplimentar poate fi depozitat în plăci, pe pereţii vaselor de sange. Plăcile pot îngusta sau bloca deschiderea vaselor de sange, ducând la întărirea arterelor (ateroscleroza) şi la creşterea riscului de apariţie a numeroaselor probleme de sănatate, inclusiv boli cardiovasculare si accident vascular cerebral).

”Ne consideram privilegiaţi, deoarece mofete se mai gasesc doar în foarte puţine locuri de pe Glob (Franţa, Italia, Insula Java, Parcul National Yellowstone), dar la Covasna concentraţia în CO2 a gazului mofetarian este de 97- 98%, devenind extrem de eficientă în multe afecţiuni. Cele 3 mofete de care dispunem sunt unice atât prin concentraţia de CO2 şi radon benefic, prin faptul ca se află direct pe sursă, cât şi prin capacitatea de tratare simultană (270 pacienţi/oră) ” – dr. Manolaki Yulyia, medic specialist reabilitare medicala.

Pe lângă gazul mofetic și apele minerale care sunt cele mai apreciate, aparatură de ultimă generaţie şi profesionalismul personalului calificat asigură realizarea unei game variate de tratamente şi proceduri de recuperare care contribuie la obţinerea unor rezultate profilactice şi terapeutice deosebite.

Recomandari în scop profilactic: 

  • persoane cu risc cardiovascular,  
  • care suferă de hipertensiune, 
  • persoanelor cu nivel crescut al colesterolului,  
  • fumătorilor, 
  • persoane care au probleme cu circulaţia precum şi 
  • celor care lucrează în frig, 
  • are efecte benefice şi asupra potenţei, fiind recunoscut ca un foarte bun afrodisiac natural.

Te invitam sa te bucuri de sanatate si imunitate cu mofete la Hotel Caprioara 4*!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *