Hotel Căprioara**** înconjurat de izvoare de ape minerale – adevărate minuni ale lumii
Hotel Căprioara**** înconjurat de izvoare de ape minerale - adevărate minuni ale lumii
Ultima actualizare în 21 Jun 2023
|
La Hotelul Căprioara**** regăsiţi mixul perfect pentru relaxare, prevenţie şi recuperare prin încărcare cu factori sanogeni. Apele minerale ca factor terapeutic se utilizează cel mai frecvent în cura externă pentru băi, aerosoli şi inhalaţii, dar în funcţie de conţinut şi în cura internă pentru crenoterapie.
Deşi cura cu ape minerale poate utiliza tehnici variate şi individualizate există o schemă generală pentru efectuarea tratamentului atât pentru prevenţie cât şi pentru recuperare.
Cura internă cu ape minerale constituie tratamentul alternativ în afecţiunile digestive, metabolice şi urinare.
Este important sa stiți că:
Apa minerală trebuie băută la izvor conform recomandarii medicului, iar Baza de Tratament proprie este privilegiată prin poziţionarea pe sursa de apa minerală
Orarul administrării dozelor este corelat cu cel al meselor, în general, recomandarea fiind de trei prize pe zi. Cantitatea recomandată pe 24 ore trebuie raportată cu aproximaţie la greutatea fiecaruia. După formula Nievre (Vichy), cantitatea de apă prescrisă în ml pe 24 de ore rezultă din greutatea pacientului în kg multiplicată cu 10. De exemplu: 70 kg x 10 = 700 ml apă minerală/24 ore.
Cura externă constituie tratamentul de bază in afecţiunile aparatului cardiovascular, locomotor, sistemului nervos, aparatului genital şi afectiunile pielii.
Stiați că:
Apa minerală este FERUGINOASĂ, BICARBONATATĂ, CLORURATĂ, SODICĂ, CARBOGAZOASĂ, HIPOTONĂ cu un grad de mineralizare de pâna la 1745,9 mg/l şi CO2 2244 mg/l.
Tratamentul se aplică în căzi cu apă minerală la o temperatură de 32-34 grade. În baia minerală pe lângă efectul chimic (prin acţiunea mineralelor conţinute) și termic, se exercită un efect mecanic, datorat presiunii apei asupra părţilor moi ale corpului: abdomen, vene periferice. Prin însumarea efectelor termice, mecanice şi chimice asupra pielii sunt stimulate îndeosebi metabolismul şi hemodinamica – circulaţia sângelui. În băile la cadă trebuie evitate mişcările, gazele evaporându-se prin agitarea apei. O baie durează, în general, 15-30 minute, după efectuare recomandandu-se un repaus de cel puțin jumătate de ora. O cură de băi cu apă minerală este alcătuită dintr-o serie de 5-14 băi ordonate progresiv, conform indicației medicului balneolog, în funcție de afecţiuni.
Baile carbogazoase dozate la minimum sunt usor hipotensive – scade tensiunea arterială prin vasodilataţie, iar cele cu dozaj mai mare şi reci sunt tonicardiace – stimulează circulaţia, echilibrând tensiunea şi realizând o bună funcţionare a sistemului cardiovascular.
Apa minerală este indicată în tratarea:
afecţiunilor cardiovasculare, de diferite tipuri;
afecţiuni reumatismale degenerative,
spondiloze cervicale, dorsale și lombare,
artroze, poliartroze, cauzate inclusiv de sedentarism și poziția la birou;
afecţiuni postraumatice, stări după operații pe mușchi, oase și articulații, stări după entorse, luxații și fracturi;
afecţiuni neurologice periferice și centrale, pareze uşoare și sechele tardive,
afecţiuni respiratorii,
afecţiuni ginecologice,
afecţiuni metabolice si de nutriţie,
boli profesionale,
stări de stres, anxietate, panică, depresie,
boli de piele (dermatite de diverse tipuri, psoriazis, eczeme).
Apele minerale din Covasna sunt unice prin compoziţia lor alături de mofete.
Apele minerale carbogazoase, bicarbonatate, feruginoase, ajută la anemia secundară, convalescenta, imunitate, reducerea colesterolului și glicemiei.
Prin băi cu apa minerală creşte absorţia şi se amplifică efectul produselor de întreţinere pentru faţă şi corp, pielea rămâne catifelată datorită hidratarii profunde.