/
/
Hidrokinetoterapie si Tcare @ Premier SPA

Hidrokinetoterapie si Tcare @ Premier SPA

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Hidrokinetoterapie si Tcare @ Premier SPA
Premier SPA

Ajungand la Premier SPA, am fost intampinata de o receptionera foarte draguta care m-a indrumat catre cabinetul doctorului Centrului Spa, pentru care aveam o programare facuta din timp. Mai fusesem in centre de recuperare medicala pentru scolioza mea, dar era prima data cand am venit la medic pentru un program de recuperare intr-un SPA. Atmosfera de aici, personalul zambitor nici nu te duc cu gandul ca te afli acolo pentru a-ti rezolva o problema medicala. Si cu totii stim ca raspunsul metabolismului si vindecarea e mai rapida cand esti intr-un mediu placut si relaxant, decat daca ai fi intr-un spital plin de fete posomorate.

Cabinetul doctorului nu arata ca un cabinet medical obisnuit si ce mi-a placut cel mai mult a fost relaxarea ce am simtit-o de-a lungul discutiei, acest lucru datorandu-se si scaunului pe care stateam dar si faptului ca a fost o discutie calda, si nu ceva tipic mersului la doctor in care spui scurt care ti-e problema si apoi primesti rapid o reteta de doctorii si/sau activitati. Doctorul m-a ascultat si dorea sa imi inteleaga mai bine problema de sanatate. Revenind la scaun, pentru ca este important, nu era asemenea unuia obisnuit, asa cum am tot intalnit la doctor ci un scaun de masaj, aproape un pat; deja gandul imi era la Spa, la relaxare; uitasem de tensiunea pe care o simteam in zona cervicala. 

Discutia a fost prietenoasa si nu pe un ton superior, cum uneori patesc la doctor; s-a finalizat printr-un control amanuntit al coloanei vertebrale.

Inevitabil fac o comparatie cu un consult medical intr-un Centru Medical, unde s-a uitat 5 secunde la coloana mea, in timp ce aici m-a verificat indeaproape, vertebra cu vertebra! Mai mult, nu venisem cu radiografiile facute anterior, asa ca mi s-a oferit ocazia sa le trimit pe mail, pentru un diagnostic si grafic de tratament cat mai precis. 

Mi-au fost recomandate mai multe sedinte din terapii precum masajul spatelui, umerilor si gatului, hidrokinetoterapie si fizioterapia Tcare (Transfer Capacity Resistive Energy). In principiu 10 sedinte din fiecare terapie, pe parcursul a 3 saptamani ar fi o cura completa prin care organismul ar simti o ameliorare a simptomelor dureroase. Constant apoi, trebuie continuate exercitiile medicale si masajul, ambele ajutand pe termen lung si intarind musculatura, ce sustine pana la sfarsitul vietii o problema precum scolioza. Dupa mai multe detalii oferite de doctor, pentru problema mea de sanatate, am inteles foarte bine despre ce se intampla si ce am de facut. 

Tcare este un aparat nou pe piata si chiar si mai nou in Romania

Aceasta este o terapie prin care sunt promovate procesele fiziologice naturale ale metabolismului tisular prin transferul energiei fara introducerea energiei radiante din exterior. Prin Tcare, spre deosebire de alte forme de electroterapie, curentul nu este transmis prin contact direct ci prin miscarea de atractie sau respingere a sarcinilor electrice. Aceasta actiune creaza o intensa stimulare la nivel celular, avand ca efect procesul natural de vindecare al organismului. Biostimularea tesuturilor genereaza vasodilatatia cu o crestere a fluxului sanguin, reducerea durerii, reducerea contractiilor musculare si drenajul edemelor. Practic, dupa terapie simti un timp destul de indelungat zona afectata ca fiind incalzita, deci relaxata si fara contracturi.

Apoi am fost condusa catre bazinul unde urma sa fac hidrokinetoterapia, care era de fapt un Jacuzzi imens. Apa calda, cu o temperatura de aproximativ 36 de grade, si exercitiile mi-au relaxat si mai mult musculatura si, pot sa spun ca numai dupa o sedinta am simtit o ameliorare a problemelor cu care ma confruntam. M-am rasfatat putin si cu dusurile cervicale cu care era dotat bazinul, care au fost ca un adevarat balsam pentru umerii mei tensionati, iar masajul terapeutic pe care l-am facut la sfarsit a fost cireasa de pe tort. 

Concluzionand vizita medicala la Premier Spa, as spune ca a fost un mix reusit intre relaxarea de care ai parte doar la spa, respectiv sfaturile medicale de cea mai inalta calitate. 

DETALII: 60 lei / 1 sedinta (50 min.)

UNDE: Premier Spa,

www.premierspa.ro

Articol publicat in Revista SPA & Wellness, sectiunea: Echipa despreSpa.ro a testat si recomanda.

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *