/
/
Grupele sanguine și exercițiile fizice adecvate

Grupele sanguine și exercițiile fizice adecvate

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Grupele sanguine și exercițiile fizice adecvate
Grupele sanguine și exercițiile fizice

Ce legătură au grupele sanguine și exercițiile fizice? In ultimul timp s-au realizat numeroase studii care au analizat modul in care grupele sanguine influenteaza stilul de viata, compatibilitatea emotionala dintre parteneri si chiar norocul in afaceri. Insa mai mult decat atat, grupele sanguine trebuie luate in considerare si in ceea ce priveste alimentatia optima, activitatile fizice si chiar perioadele de odihna.

Specialistii considera ca fiecare grupa sanguina a evoluat avand propriile exercitii de fitness caracteristice. Cunoscandu-le si incluzandu-le in rutina sportiva, rezultatele apar mult mai rapid si aduc un imens beneficiu mental si emotional. 

Iată legătura dintre grupele sanguine și exercițiile fizice:

Grupa sanguina O

Aceasta este considerata cea mai veche grupa sanguina, ce dateaza de aproape 40.000 de ani si este caracteristica stramosilor vanatori-culegatori. Cei cu grupa sanguina O au cel mai probabil o constitutie atletica, un tonus muscular crescut si necesita exercitii fizice care sa ii elibereze de stres, temeri si anxietate si care sa ii ajute sa asimileze informatiile mult mai rapid in restul zilei. Au nevoie de o activitate fizica viguroasa, cum ar fi cea rezultata din ciclism, inot, jogging, exercitii pliometrice, antrenament pe intervale sau drumetii. Iar perioada cea mai potrivita a zilei pentru aceasta este dimineata. Daca includ in rutina de dimineata miscarea, vor avea o stare de calm si concentrare care le va permite sa rezolve cu usurinta sarcinile de peste zi.

Grupa sanguina A

Aceasta grupa sanguina a aparut pe vremea stramosilor agricultori din Neolitic. Avand caracteristicile primilor agricultori, persoanele cu grupa sanguina A au o sensibilitate, inteligenta si intuitie foarte accentuata. Exercitiile fizice potrivite trebuie sa le ajute sa isi calmeze sistemul nervos. Și sa le aduca linistea necesara. Hatha yoga, tai chi sau qi gong ajuta la eliminarea tensiunii musculare iar meditatia le asigura o binemeritata stare de calm mental. Este bine sa evite exercitiile de fitness care duc la adoptarea unor pozitii tensionate, ce pot afecta in timp articulatiile persoanelor cu grupa sanguina A. O activitate fizica moderata potrivita pentru acestia ar fi golful sau exercitiile izometrice. 

Grupele sanguine și exercițiile fizice: Grupa sanguina B

Originara din tinuturile muntoase din Himalaya, acum aproximativ 15.000 de ani, grupa sanguina B a fost caracteristica triburilor nomade care au dominat pe vremuri continentul euro-asiatic. Persoanelor cu grupa de sange B le plac ordinea si logica. Desi nu sunt atat de atletici precum cei din grupa O, sunt foarte activi, la fel ca si stramosii lor. Pentru ei, exercitiile fizice sunt extrem de importante. Atat pentru eliberarea tensiunii, cat si pentru imbunatatirea starii mentale. Sunt capabili si concentrati si pot deveni atleti de top. Pentru a-si mentine tonusul si energia la cote maxime, au nevoie de 30 de minute de exercitii aerobice dimineata devreme, gimnastica, yoga, inot, jogging, tai chi, qi gong, tenis, ciclism sau Pilates.

Grupa sanguina AB

Aceasta este o grupa de sange rara (5% din populatia lumii), care imprumuta caracteristici atat de la grupa A, cat si de la grupa B. Persoanele cu grupa sanguina AB sunt sensibili, dar au si abilitati organizatorice si sunt foarte eficienti. Au tendinta de a suferi de rigiditate musculara si articulara in urma sedintelor intense de cardio. Asa ca activitatile potrivite pentru ei constau in exercitii relativ usoare, cum ar fi mersul pe jos, drumetiile, golful sau dansul. Au, de asemenea, tendinta de a-si internaliza furia, prin urmare sunt benefice sedintele de yoga, meditatie sau tai chi, atat pentru o stare de echilibru spiritual, cat si pentru mentinerea flexibilitatii articulare si musculare.  

Anca Grecu

DOCTOR IN EDUCATIE FIZICA SI SPORT

GENERAL MANAGER

www.aviatieicenter.ro

Subiecte:Yoga

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *