/
/
Gimnastica acvatica prenatala – pentru femeile insarcinate

Gimnastica acvatica prenatala – pentru femeile insarcinate

Ultima actualizare în 26 May 2023
|
Gimnastica acvatica prenatala – pentru femeile insarcinate

Inotul si gimnastica acvatica prenatala reprezinta o modalitate excelenta pentru viitoarele mamici de a se mentine in forma. Ajuta si la estomparea unor simptome mai putin placute ale sarcinii, cum ar fi crampele musculare, edemele, senzatia de oboseala. 

Exercitiile fizice sunt recomandate in general dupa primul trimestru de sarcina, cand organismul viitoarei mame s-a acomodat si sarcina s-a stabilizat. Spre deosebire de miscarea efectuata la sol, gimnastica acvatica prezinta avantajul ca nu pune in tensiune sistemul articular, iar apa prezinta reale efecte de masaj asupa tesuturilor. 

Beneficiile gimnasticii acvatice prenatale

Specialistii Baby Spa indruma viitoarele mamici sa practice gimnastica acvatica prenatala. Aceasta include o serie de miscari ce corespund unor programe special destinate femeii gravide. 

Prin aceste exercitii efectuate in apa sunt ameliorate o serie de simptome mai putin placute din sarcina, se previne surplusul de kilograme si riscul de diabet gestational. Totodata corpul viitoarei mamici devine mai pregatit pentru momentul nasterii. 

Alte beneficii ale programelor de exercitii in apa

Prin practicarea cu regularitate a sedintelor de gimnastica acvatica prenatala, viitoarele mamici se pot bucura de mai multe beneficii rezultate in urma programelor de exercitii in apa, cum ar fi:

–       Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice si obtinerea unei oxigenari mai bune a corpului mamei, dar si al fatului;

–       Eliminarea senzatiei de oboseala;

–       Preventia si estomparea edemelor;

–       Reducerea crampelor musculare care apar adesea in sarcina;

–       Imbunatatirea calitatii somnului, femeile insarcinate acuzand adesea insomnii sau somn neodihnitor;

–       Prevenirea surplusului de kilograme si a diabetului gestational;

–       Prevenirea hipertensiunii de sarcina;

–       Relaxarea muschilor si a articulatiilor datorita efectului de plutire pe care apa il prezinta, ceea ce face ca miscarile efectuate in mediul acvatic sa nu puna presiune pe sistemul osteoarticular;

–       Reducerea riscului de accidentare pentru femeile insarcinate este foarte important, precum caderile, miscarile bruste, contracturile etc.;

–       Gimnastica acvatica prezinta de asemenea efectele unui masaj delicat si eficient la nivelul intregului corp, cu usoare efecte de detoxifiere;

–       Relaxarea fizica si psihica pe care fiecare viitoare mamica o resimte la finalul sedintelor in bazin;

–       Pregatirea corpului pentru nastere, reducerea durerilor de spate si de bazin, precum si cresterea elasticitatii tesuturilor;

–       Un alt avantaj al gimnasticii acvatice este acela ca previne supraincalzirea corpului viitoarei mamici, un avantaj de dorit mai ales in ultimul trimestru sau in cazul femeilor care prind a doua perioada a sarcinii in perioada verii; 

Recomandari pentru sedintele in apa ale viitoarelor mamici

Este recomandat ca sedintele in apa pentru femeile insarcinate sa dureze intre 45 de minute si o ora. Nu este nevoie ca viitoarele mamici sa stie sa inoate pentru a frecventa cursurile de gimnastica acvatica prenatala, acestea realizandu-se in bazine cu apa ce nu depaseste nivelul umerilor unui adult.  

Inainte de a se inscrie la cursuri de gimnastica acvatica, este recomandat ca viitoarea mamica sa se informeze atent despre conditiile clubului respectiv, precum si despre calitatea apei. 

La Baby Spa apa din bazin este filtrata in totalitate o data la 15 minute, iar dezinfectarea acesteia nu se face folosind clasicele pastile de clor – care au efect iritant asupra pielii si mucoaselor, ci folosind o metoda moderna de hidroliza salina, ceea ce elimina efectul agresiv al apei asupa pielii, ochilor, mucoaselor digestive.  De asemenea suprafetele din jurul bazinului nu permit alunecarea, iar vestiarele aduc un maxim de confort.  

Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimenatare sau sa ne vizitati la centrele Baby Spa. Pentru a ramane la curent cu ofertele noastre, urmariti-ne pe pagina Facebook Baby Spa.

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *