/
/
Food for thought

Food for thought

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Food for thought. Sanatatea personala ar trebui sa fie tratata cu prioritate
Food for thought

Daca esti hotarat sa faci ordine in viata ta, un pas foarte bun este sa incepi cu un program de detoxifiere. Programul de detoxifiere este un pas mare catre intelegerea preventiei, insa este si despre o pauza de la agitatia cotidiana.

De ce preventie? 

Pentru ca este cea mai importanta. Pentru ca noi nu consumam alimente sanatoase, nu facem sport si nu ne bucuram de aerul curat si de soare si nu acordam suficienta atentie obiceiurilor nocive. Obiceiurile proaste sunt foarte adesea o consecinta a civilizatiei moderne si a ciclului vicios in care ne invartim. Trebuie sa interpretam corect termenul de preventie. Este mai util sa previi decat sa tratezi. Cu cat suntem mai educati, cu atat vom avea nevoie de mai putine medicamente. Oamenii nu privesc sanatatea precara ca pe o problema grava, asa cum ar trebui. Oamenii au tendinta sa isi puna problemele minore de sanatate in plan secundar, in urma altor probleme pe care le au, fie ca sunt reale sau imaginare. Sanatatea personala ar trebui sa fie tratata cu prioritate. Fara sanatate nu ne vom putea bucura de absolut nimic. 

Stilul de viata este cel mai important lucru din lume, iar acesta este descris de ceea ce faci cand nu esti privit de altii.

Programul de detoxifiere te determina sa iesi din zona ta de confort, sa intrerupi orice obicei alimentar ca ulterior in timpul programului sa poti deveni obiectiv, sa iti privesti stilul de viata din exterior. Faptul ca renuntam la mesele solide si schimbam radical felul de a manca te obliga sa faci aceasta analiza si ulterior sa apreciezi actul de manca la adevarata sa valoare, nu doar la o actiune nascuta din tulburari emotionale. Cea mai buna analiza este a fiecarei persoane asupra sa. In timpul zilelor petrecute in centru, emotiile nu mai pot fi ascunse sau inhibate prin mancare, motiv pentru care subliniem si importanta starii psihice. Si de ce nu, si o analiza sau o curatare emotionala. Practic, oaspetii lucreaza pe ambele fronturi in perioada programului. De aceea, ei au nevoie de asistenta de specialitate cel putin in prima parte a acestei calatorii.

In momentul in care faci un repaos digestiv, sau un post intermitent, ii oferi organismului un restart rapid care te ajuta sa functionezi mai bine, sa ai mai multa energie. De asemenea, este o perioada foarte motivationala, deoarece realizezi ca poti fii energic, fara farfurii pline de mancare

Detox = Clean Eating 

Echilibru, echilibru, echilibru. Clean eating inseamna de fapt calatoria catre un stil de viata echilibrat prin a manca curat. Trebuie sa acordam o mare importanta dietei, in special cand incercam sa ne imbunatatim starea de sanatate. O nutritie adecvata este cea mai buna solutie pentru toti cei care au obiceiuri gresite, inclusiv cand vine vorba despre tranzitul intestinal. 

Clean eating inseamna sa inveti sa traiesti sanatos. Orice aliment care dezechilibreaza, fermenteaza, formeaza gaze sau provoaca tulburari ale colonului afecteaza de asemenea restul organismului. Este necesar sa avem un tranzit normal pentru a avea un organism sanatos. 

Principala preocupare a omului este ameliorarea temporara, fara sa trateze problema care genereaza simptomele. Daca reziduurile nu pot fi eliminate si se acumuleaza in organism, boala poate avansa. Probabil suprimata prin medicamente sau mascata prin oboseala extrema si epuizare. 

Intregul organism trebuie reechilibrat.

Intotdeauna trebuie sa incepem cu procesul de detoxifiere si trebuie sa ne asiguram ca nu exista alte toxine care sa se absoarba din intestin si sa migreze catre alte organe. Colonul este primul care trebuie luat in considerare in acest proces.

In programul de detoxifiere, pe langa colon, vor beneficia toate cele patru canale de eliminare:

  • pielea
  • rinichii
  • sistemul limfatic
  • plamanii

In mod normal, ficatul trebuie de asemenea sa functioneze bine, intrucat acesta este un organ de detoxifiere. Oaspetii sunt rugati sa aduca analize medicale cat mai recente. Este important de stiut ca intreg procesul se desfasoara sub stricta supraveghere a unui medic cu experienta, specializat in Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. 

Master Detox este programul cel mai popular si implica doar consumul de mese lichide, fiind totodata singurul program care contine procedura de curatare a colonului in fiecare zi. In momentul in care faci un repaos digestiv, eliberezi corpul de toxine si ii oferi organismului un start rapid care ajuta toate sistemele sa functioneze mai bine. 

Perioada cea mai recomandata pentru a simti beneficiile unei experiente detox este de 7 zile, timp in care inveti ce inseamna o nutritia echilibrata, descoperi puterea exercitiului mental, te hidratezi corespunzator, te relaxezi cu ajutorul terapiilor spa si te bucuri de un somn odihnitor. 

E-mail: hello@atasagon.ro

Telefon: 0368 40 70 70

Program:  8-20

Adresa web: atasagon.ro

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *