/
/
Fii mai înaltă și mai mobilă cu ajutorul elongațiilor subacvale

Fii mai înaltă și mai mobilă cu ajutorul elongațiilor subacvale

Ultima actualizare în 18 Mar 2023
|

shutterstock 1626797170

Îți aduci aminte cât de plăcut este să te întinzi dimineața, alungindu-ți coloana? Sau cât de plăcut era să stai pur și simplu atârnat de spalier, în copilărie? Dacă acum corpul te doare și coloana ta vertebrală lasă impresia că nu se poate întinde vreodată pe deplin, află că poți regăsi efectele binefăcătoare ale întinderii coloanei la Sovata. Mai exact, în cadrul spa-ului din cadrul Ursina Ensana Health Spa Hotel Sovata, printr-o elongație subacvală. Aceasta este menită să restaureze mobilitatea coloanei și să înlăture contracturile și durerile care o țin captivă.

Coloana vertebrală este alcătuită din componentele osoase, numite vertebre, despărțite de discurile vertebrale cartilaginoase, menite să țină vertebrele distanțate unele de altele, pentru a preveni apariția „frecărilor“ care declașează disfuncționalități și durere. În timp și din cauza posturilor necorespunzătiare, sedentarismului, discurile se „macină“, se subțiază, capetele osoase ajung să atingă nervii, astfel că apar dureri câteodată chinuitoare.

Prin întindere sau elongație, se mărește spațiul intervertebral, discurile se decomprimă, sângele pătrunde și hrănește țesuturile, oxigenează fiecare celulă, iar rezultatul este ameliorarea durerii, a posturii, relaxarea mușchilor din jurul coloanei care se contractaseră. În plus, degajând nervii, și permițând circulația oprimă a influxului nervos, apare o stare de bună dispoziție și claritate mentală.

Această metodă terapeutică de recuperare este străveche, a fost menționată chiar și de Hipocrat în scrierile sale. Elongația poate face coloana mai flexibilă, relaxează musculatura paravertebrală contractată, întinde ligamentele și le face mai flexibile, reduce subluxațiile care există în articulațiile interapofizare, crește hidratarea discului intervertebral și ameliorează microcirculația locală.

”Elongațiile se pot realiza cu ajutorul unor dispozitive mecanice, dar cele mai bune efecte apar atunci când acestea se realizează subacval, sub nivelul apei. În acest fel, țesuturile sumt maxim protejate și nu sunt supuse unor întinderi bruște. În timpul tratamentului, corpul este întins cu grijă, astfel se ameliorează contracturile musculare paravertebrale. Apa caldă încălzește corpul, ceea ce duce la eliminarea rigidității și mărește elasticitatea țesuturilor”, ne explică medicul balneolog Suzana Pretorian.

Apă sărată și extensii ale coloanei

La Sovata, avantajele procedurii sunt semnificativ amplificate de calitatea apei – sărată și sulfuroasă, cu efecte bine documentate asupra întregului aparat locomotor. Rezultă o experiență plăcută, ale cărei efecte nu întârzie să se manifeste asupra întregului corp – și se manifestă durabil. Acționând împreună, forța mecanică. temperatura și compoziția chimică a apei elimină contracturile musculare dureroase, rigiditatea articulară, comprimările nervoase, și prin acest fel se ameliorează mobilitatea articulațiilor și a coloanei vertebrale.

„La Sovata, efectul de scădere a durerilor musculo-articulare are o remanențâ neobișnuit de mare – cca 6 luni – 1 an post sejur. Motivul pentru care mulți dintre turiști se reîntorc an de an este, de obicei, constatarea dispariției miraculoase a unor dureri cronice vechi de mulți ani, rămase după traumatisme, accidentări, operații sau ameliorarea de lungă durată a durerilor reumatice la cei veniți din zone cu umiditate crescută”, adaugă medicul Dr Suzana Pretorian.

Elongațiile sunt pentru toată lumea?

Ei bine, există totuși și contraindicații (această procedură nu se recomandă în caz de osteoporoză, tumori maligne și infecții vertebrale, discită (infecția discului intervertebral), fracturi spinale, cifoscolioze importante, boli inflamatorii vertebrale. Există și contraindicații care țin de alte afecțiuni interne precum: hipertensiune arterială necontrolată, insuficiență cardiacă, anevrisme, tulburări de ritm cardiac, afecțiuni ale arterelor carotide sau vertebrale, sarcină, afecțiuni abdominale și din sfera psihiatrică. Înainte de a urma orice procedură terapeutică, la Ensana SPA se efectuează un control medical. Procedura de elongație subacvală este prescrisă de către medic, este efectuată de către un fizioterapeut și durează în jur de 15-20 minute. Pentu efect de durată, procedura este repetată zilnic, timp de 2-3 săptămâni.

Oferă-i corpului plăcerea întinderilor din copilărie, și el va întineri! Vino la Sovata ca să îți regăsești mobilitatea!

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *