/
/
Experiente exotice in centrul capitalei

Experiente exotice in centrul capitalei

Ultima actualizare în 07 Apr 2023
|
Experiente exotice in centrul capitalei
Puri Bali

Visez de ceva vreme sa ajung in Bali, insa pana sa imi indeplinesc dorinta, am hotarat sa incerc o adresa din zona Ateneului bucurestean. Pe strada Episcopiei, intr-un apartament cu iz interbelic, si-au deschis un mini-spa cateva doamne venite chiar de pe taramurile Indoneziei. 

Atunci cand intri in prima incapere din Puri Bali, te invaluie un miros exotic si nu poti decat sa-ti imaginezi ca exact asa miroase pe insula indoneziana. O mireasma dulceaga, seducatoare, de care nu ai mai vrea sa te desparti. O tanara luminoasa, cu o floare Frangipani prinsa in par, isi atinge palmele si se apleaca usor in fata mea, dupa care ma invita intr-o camera intunecoasa, cu lumanari presarate pe alocuri. Se asigura ca temperatura aerului este potrivita, apoi ma roaga sa ma descalt, ca sa putem incepe ritualul imbaierii picioarelor, obligatoriu la balinezi. 

Experienta SPA

Dupa ce talpile sunt rasfatate timp de cateva minute intr-un bol plin de petale de flori, urmeaza sa ma intind pe masa de masaj. Mi se explica faptul ca vom colabora pe parcursul tratamentului, intrucat anumite miscari de stretching vor necesita o minima implicare din partea mea. 

Alternanta dintre miscarile usoare si cele puternice mi s-a parut ideala. Terapeuta a reusit sa ma ghideze in asa fel incat sa nu simt insa niciun fel de efort, cu toate ca manevrele erau in aparenta destul de solicitante, asemanatoare cu cele ale masajului suedez. Mixul dintre stretching si stimularea punctelor energetice ale corpului reusesc sa stimuleze circulatia sangvina si sa echilibreze organismul pe toate planurile: mental, fizic si spiritual. 

Amestecul de uleiuri a fost si el foarte bine gandit – combinatia de nuca de cocos, Frangipani si iasomie incurajeaza memoria si este eficienta si in tratamentul leziunilor musculare. Despre starea de bine instalata inca din timpul terapiei nu are rost sa va dau detalii – este extraordinara! 

Dupa masaj, am fost invitata la un ceai pe care l-am savurat in compania terapeutei si am aflat astfel si mai multe lucruri fascinante despre cultura balineza. Se pare ca masajele indoneziene se bazeaza pe elementele naturale principale care compun Universul: apa, focul si aerul. Acestea trei sunt asociate sistemelor nervos, endocrin si digestiv, astfel ca la finalul terapiei rezulta o armonie generala. Nu este deloc de mirare ca masajul face parte dintre obiceiurile zilnice ale balinezilor.

Durata: 60 minute

Pret: 170 lei

Unde: Puri Bali

www.puribali.ro

Str. Episcopiei, nr. 5, Apartament 2, Sector 1, Bucuresti 

Articolul a fost publicat in Revista Spa & Wellness, editia mai 2016.

Subiecte:Spa

Cu drag,

Wello

Explorator Wellness Virtual

Email: office@desprespa.ro
Ți-a plăcut? Probabil le-ar plăcea și cunoștințelor tale. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😊
Wello

Wello

Explorator Wellness Virtual

Hai în comunitate!

Prenume
Mail

Articole similare

Autentificare

Nume utilizator *
Parola *