O bună parte dintre noi își plănuiesc de acum vacanța de vară și sunt cu gândul la mare și la piscine însorite. Dar dacă ți-am spune că pentru cel mic, distracția la piscină poate începe chiar de azi? Mai mult de atât, dacă îl aduci la Baby Spa– segmentul Aviației Wellness Center dedicat bebelușilor și copiilor, va avea parte nu doar de o simplă bălăceală la piscină, ci și de efectele benefice ale înotului asupra corpului și a minții.
Deși vârsta ideală pentru a începe o astfel de activitate într-un centru specializat este de 4 luni, la Baby Spa pot fi aduși copii de toate vârstele. La prima vedere, pare că cei mici se distrează pe cinste în piscină. Însă dincolo de toate acestea, stau studii îndelungate și programe dezvoltate și implementate de Anca Grecu, primul doctor în educație acvatică din România. Iată doar câteva dintre beneficiile aduse de înot în viața copilului tău.
Cu toții știm teoria despre sport și importanța acestuia în viețile noastre. Însă adevărul este că pentru cei mai mulți dintre noi, obiceiul de a face sport presupune efort și voință pentru că nu am fost obișnuiți de mici să includem mișcarea într-o formă organizată în programul nostru zilnic. Prin urmare, mulți dintre adulți se confruntă cu probleme ca:
Toate acestea pot fi combătute sau cel puțin ameliorate atunci când facem sport cu regularitate. Tocmai pentru a evita astfel de neplăceri în viața de adult, copilul trebuie obișnuit cu mișcarea de la cele mai fragede vârste. Iar înotul este singura formă de sport care poate fi practicată încă din primele luni de viața.
Printre efectele benefice ale orelor de educație acvatică pentru copii se numără:
În primele luni de viață ale copilului, atunci când acesta nu înțelege încă semnificația cuvintelor, bebelușul învață prin simțuri. Iar cu excepția gustului, orele petrecute la bazin, precum și băița de acasă, sunt modalități prin care cel mic învață despre lumea care îl înconjoară. Clipocitul, stropitul, baltăcitul, mirosul apei, temperatura și instrumentele specifice folosite în piscină contribuie la învățare și adaptare prin stimulare senzorială.
Oricât de pretențios ar suna, în special atunci când vorbim de bebeluși. Dar orele petrecute la bazin alături de profesori foarte bine pregătiți în educație acvatică pot pune bază capacității de analiză și de sinteză. Pe scurt, în urma repetării unor cuvinte, sau a unor acțiuni, micuții pot învăța să anticipeze și să răspundă adecvat unor cerințe.
Prima zi la creșă sau la grădinița este o provocare pentru copii și părinți în egală măsură. Însă cu ajutorul orelor de educație acvatică, întreaga familie poate face mai ușor acest pas. Atunci când micuțul este adus la bazin din timp, acesta va avea ocazia să intre în contact cu alți copii, într-un mediu prietenos și stimulant în același timp. Alături de abilitățile acvatice dobândite, copilul va învăța să se acomodeze și să se împrietenească mai ușor cu ceilalți copii.
Explorator Wellness Virtual